Widok
Jakie mleko pije Twój roczniak?
Do tej pory byliśmy na Bebilonie Pepti 2 :)
ale już czas spróbować przestawić Gabrysia na normalne mleczko :)
dostaliśmy od Pani Dr 3 próbki Bebilonu 2 - ale nie ma mowy, żeby Gabryś go wypił... za słodki dla Niego :P nawet kaszki nie zje na tym mleku :P
póki co dosypuję go do BP i mojego mleka(ale chcę zakończyć ściąganie, rok wystarczy)
zaraz skończy mi się ostatnia próbka i stoję przed koniecznością zakupu jakiegoś mleka :P
Bebiko czy Bebilon? (teoretycznie ta sama firma, bardzo podobny skład, przy Bebilonie płaci się więcej chyba za to opakowanie?)
2 czy już 3?
niby roczniaki piją już 3 :P ale próbki dostałam jeszcze 2 :P
a może mleko Hipp?
jakie mleczka piją Wasze roczne maluchy?
ale już czas spróbować przestawić Gabrysia na normalne mleczko :)
dostaliśmy od Pani Dr 3 próbki Bebilonu 2 - ale nie ma mowy, żeby Gabryś go wypił... za słodki dla Niego :P nawet kaszki nie zje na tym mleku :P
póki co dosypuję go do BP i mojego mleka(ale chcę zakończyć ściąganie, rok wystarczy)
zaraz skończy mi się ostatnia próbka i stoję przed koniecznością zakupu jakiegoś mleka :P
Bebiko czy Bebilon? (teoretycznie ta sama firma, bardzo podobny skład, przy Bebilonie płaci się więcej chyba za to opakowanie?)
2 czy już 3?
niby roczniaki piją już 3 :P ale próbki dostałam jeszcze 2 :P
a może mleko Hipp?
jakie mleczka piją Wasze roczne maluchy?
Aga ja wprawdzie mam pięciomiesięczniaki :p ale chcę na temat Twojego porównania Bebilonu z Bebiko. Myślę że jednak różnica jest. Moje dziewczyny po Bebiko, Hippie i Humanie miały zaparcia. Przy Bebilonie tego nie ma.
Fakt że jest to słodkie mleko a dzidzia przyzwyczajona na mamusinym + BP nie zna tak za bardzo smaku słodkiego mleka :)= przerabiałam to ze starszą.
My na dwójkę przechodzimy już na Milasan- będziemy sprowadzać z Niemiec
Fakt że jest to słodkie mleko a dzidzia przyzwyczajona na mamusinym + BP nie zna tak za bardzo smaku słodkiego mleka :)= przerabiałam to ze starszą.
My na dwójkę przechodzimy już na Milasan- będziemy sprowadzać z Niemiec
Odkąd skończyłam karmić, czyli jak mała miała właśnie rok przeszłam na bebiko. Moja wybredna była więc kierowałam się tym, żeby w ogóle chciała jakieś pić. Po kilku próbach trafiłam na bebiko i tak już zostało. Nawet nie próbowaliśmy potem innego (no może raz-bebiko bananowe i też blee). Mała nie miała żadnych problemów typu zaparcia, biegunki, itp.
Agusia, wszystkiego naj dla Młodego :)
Mi lekarka powiedziała, że chce zmienić mleczko po 10 mies i też zastanawiam się na jakie przejść, no i czy przyswoi je :/
Zastanawiam się nad NESTLE ale poczytam co Wy tutaj napiszecie :)
Mi lekarka powiedziała, że chce zmienić mleczko po 10 mies i też zastanawiam się na jakie przejść, no i czy przyswoi je :/
Zastanawiam się nad NESTLE ale poczytam co Wy tutaj napiszecie :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Moja mała jest od początku na NAN albo NAN Active. Na początku była karmiona w trybie mieszanym, potem przez dłuższy czas piła tylko moje mleko, od 11 miesiąca jest tylko na modyfikowanym. Bez problemu znosiła łączenie mojego pokarmu i NAN. Jedyny problem to zaparcia przy mieszaniu 1 i 2, pomogło zwiększenie ilości wody.
Po 12 miesiącu przeszła na Nestle Junior, zwykle kupujemy smak naturalny, w okresach skoku rozwojowego podajemy zagęszczone kleikiem ryżówym "R". Smak waniliowy i miodowy – wypróbowane, ale jak dla mnie nie ma sensu w tym wieku ich podawać.
Po 12 miesiącu przeszła na Nestle Junior, zwykle kupujemy smak naturalny, w okresach skoku rozwojowego podajemy zagęszczone kleikiem ryżówym "R". Smak waniliowy i miodowy – wypróbowane, ale jak dla mnie nie ma sensu w tym wieku ich podawać.
Caluski dla Gabrysia!
A teraz na temat: Tomus pije Nestle Junior Waniliowe i z Miodem-sa slodkie, a kaszke robie mu na Naturalnym (nie zawiera cukru). Pani doktor dala Ci 2, bo po odstawieniu od piersi przechodzi sie na 2-niezaleznie od wieku dziecka. Jezeli nic sie nie dzieje, to po kilku dniach (u nas po skonczeniu opakowania mleka) przechodzisz na 3/Juniora.
A teraz na temat: Tomus pije Nestle Junior Waniliowe i z Miodem-sa slodkie, a kaszke robie mu na Naturalnym (nie zawiera cukru). Pani doktor dala Ci 2, bo po odstawieniu od piersi przechodzi sie na 2-niezaleznie od wieku dziecka. Jezeli nic sie nie dzieje, to po kilku dniach (u nas po skonczeniu opakowania mleka) przechodzisz na 3/Juniora.
Agusia nie pytaj,bo ja pojecia nie mam.Ale jak juz podalas cale opakowanie, to chyba 3. One raczej az tak bardzo nie moga sie roznic. Chodzi bardziej o to,ze mleko z piersi znacznie sie od 3 rozni, dlatego zaczyna sie od 2. Pewnie stezenie okreslonych substancji jest w nim nizsze. Smacznego! Oby Gabrysiowi pasowalo ;)
Tomek ma juz prawie połtora roczku ale ciagle nie mozemy przesc na bebiko
obecnie podajemy pół /pól bebilon pepti i bebiko ale jak tylko dodam 1 miarke bebiko wiecej od razu sa problemy kupkowe..
i tak nie mozemy zmienic mleczka.. a moze spróbowac z normalnym bebilonem ... sama nie wiem musze porozmawiac z pediatra
inna rzecz ze z nabiału Tomek toleruje tylko jogurty - asło jak mu ostatnio podałam mu zaszkodzilo..
obecnie podajemy pół /pól bebilon pepti i bebiko ale jak tylko dodam 1 miarke bebiko wiecej od razu sa problemy kupkowe..
i tak nie mozemy zmienic mleczka.. a moze spróbowac z normalnym bebilonem ... sama nie wiem musze porozmawiac z pediatra
inna rzecz ze z nabiału Tomek toleruje tylko jogurty - asło jak mu ostatnio podałam mu zaszkodzilo..
tworzenie i projektowanie stron internetowych - http://www.ascomi.pl
U nas w końcu wyglądało to tak.
Około 10 mies mała przeszła na NAN HA a teraz jest na nan pro 3 z domieszką nan ha ale coś jej nan pro 3 nie służy, bo zaczynają być luźne kupki, więc muszę dziś iść po inne mleczko i zacząć wprowadzać i chyba zaryzykuję wprowadzając NESTLE junior
Około 10 mies mała przeszła na NAN HA a teraz jest na nan pro 3 z domieszką nan ha ale coś jej nan pro 3 nie służy, bo zaczynają być luźne kupki, więc muszę dziś iść po inne mleczko i zacząć wprowadzać i chyba zaryzykuję wprowadzając NESTLE junior
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Mój synek ma 15mscy i od jakis 4 miesiecy się zbuntował i nie chciał pić zandego mleka modyfikowanega, aż przypadkiem trafiłam na mleko candia i tylko to toleruje:
http://www.candia.pl/mamo-rosne/
http://www.candia.pl/mamo-rosne/
pisałam już w innym wątku - 2 tygodnie temu byliśmy z Gabrysiem na szczepieniu i pytałam Panią Dr o zmianę mleka na Bebiko(bo taniej wychodzi niż zwykły Bebilon, który Gabryś teraz pije)
Pani Dr powiedziała, że po roku można już wprowadzać krowie, słodkie mleko :P i jeśli nic nie będzie się działo - zrezygnować z modyfikowanego, bo teraz jest taka nagonka firm produkujących mm - żeby co 3r życia dzieci były na sztucznym mleko, a nie ma takiej potrzeby...
wczoraj zaczęliśmy ostatnie opakowanie Bebilonu(z zapasu) i zobaczymy jak nam pójdzie ze zwykłym mlekiem :P (póki co jogurty, sery i serki, masło a nawet naszą kawę zbożową z mlekiem-oczywiście znikomą ilość tej kawy- Młody dostaje i nic się nie dzieje)
Pani Dr powiedziała, że po roku można już wprowadzać krowie, słodkie mleko :P i jeśli nic nie będzie się działo - zrezygnować z modyfikowanego, bo teraz jest taka nagonka firm produkujących mm - żeby co 3r życia dzieci były na sztucznym mleko, a nie ma takiej potrzeby...
wczoraj zaczęliśmy ostatnie opakowanie Bebilonu(z zapasu) i zobaczymy jak nam pójdzie ze zwykłym mlekiem :P (póki co jogurty, sery i serki, masło a nawet naszą kawę zbożową z mlekiem-oczywiście znikomą ilość tej kawy- Młody dostaje i nic się nie dzieje)
Lena jak była mała piła nana, później nestle junior. I naturalne i smakowe. Piła bez problemu, żadnych problemów z kupą nie było :).
Z tego co kiedyś słyszałam od kilku lekarzy, to najwięcej brzuszkowych kłopotów jest po bebiko, że niby często powoduje zaparcia. Ale my nigdy nie stosowaliśmy więc z doświadczenia tego nie wiem :)
Z tego co kiedyś słyszałam od kilku lekarzy, to najwięcej brzuszkowych kłopotów jest po bebiko, że niby często powoduje zaparcia. Ale my nigdy nie stosowaliśmy więc z doświadczenia tego nie wiem :)
Zarówno Bebiko, jak i Bebilon są nafaszerowane cukrem - te dla roczniaków. My piliśmy Bebiko przez miesięc zanim się zorientowałam (wczesniej też było Bebiko, ale było bardziej naturalne). Zresztą ten sztuczny aromat waniliowy w Bebiko aż bije po nozdrzach jak się wsypuje mieszankę do wody. A jak zobaczyłam, że tam cukier cukra cukrem pogania, to odstawiłam. A co ciekawe w Bebilonie jest to samo. Co z tego, że drogie i niby dobre. Warto więc czytać etykiety.
Od tamtej pory używamy Nestle Junior.
Na początku wybrałam Bebilon, ale młody nie chcial pić, tylko Bebiko. Do czasu wydawało mi się dobre.
Od tamtej pory używamy Nestle Junior.
Na początku wybrałam Bebilon, ale młody nie chcial pić, tylko Bebiko. Do czasu wydawało mi się dobre.