Widok

Jakie mleko pije Twój roczniak?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Do tej pory byliśmy na Bebilonie Pepti 2 :)

ale już czas spróbować przestawić Gabrysia na normalne mleczko :)

dostaliśmy od Pani Dr 3 próbki Bebilonu 2 - ale nie ma mowy, żeby Gabryś go wypił... za słodki dla Niego :P nawet kaszki nie zje na tym mleku :P

póki co dosypuję go do BP i mojego mleka(ale chcę zakończyć ściąganie, rok wystarczy)

zaraz skończy mi się ostatnia próbka i stoję przed koniecznością zakupu jakiegoś mleka :P

Bebiko czy Bebilon? (teoretycznie ta sama firma, bardzo podobny skład, przy Bebilonie płaci się więcej chyba za to opakowanie?)

2 czy już 3?

niby roczniaki piją już 3 :P ale próbki dostałam jeszcze 2 :P

a może mleko Hipp?

jakie mleczka piją Wasze roczne maluchy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my praktycznie od poczatku podawalismy Nestle Nan a odkad mlody skonczyl roczek to pije Nestle Junior, sa 3 smaki i jak narazie wszystkie trzy synkowi pasuja i zadnych rewolucji kupowych itp nie ma:)
dzięki za życzenia :))))

Kasia i Tomuś - jak myślisz - dzisiaj lepiej kupić jeszcze małe opakowanie Bebilonu 2, czy już 3? byliśmy u lekarza we wtorek i od tego czasu Gabryś ma dosypywany Bebilon 2 :P
Caluski dla Gabrysia!
A teraz na temat: Tomus pije Nestle Junior Waniliowe i z Miodem-sa slodkie, a kaszke robie mu na Naturalnym (nie zawiera cukru). Pani doktor dala Ci 2, bo po odstawieniu od piersi przechodzi sie na 2-niezaleznie od wieku dziecka. Jezeli nic sie nie dzieje, to po kilku dniach (u nas po skonczeniu opakowania mleka) przechodzisz na 3/Juniora.
Agusiu, przy okazji sto lat dla Gabrysia!
image
image
Moja mała jest od początku na NAN albo NAN Active. Na początku była karmiona w trybie mieszanym, potem przez dłuższy czas piła tylko moje mleko, od 11 miesiąca jest tylko na modyfikowanym. Bez problemu znosiła łączenie mojego pokarmu i NAN. Jedyny problem to zaparcia przy mieszaniu 1 i 2, pomogło zwiększenie ilości wody.
Po 12 miesiącu przeszła na Nestle Junior, zwykle kupujemy smak naturalny, w okresach skoku rozwojowego podajemy zagęszczone kleikiem ryżówym "R". Smak waniliowy i miodowy – wypróbowane, ale jak dla mnie nie ma sensu w tym wieku ich podawać.
image
image
my juz raz przechodzilismy z bebilonu na bebiko (w wieku 6 mcy) u nas zaraz były problemy z brzuszkiem i zielone kupki, ale czytajac ten watek zastanowie sie moze po roku tym razem nad nestle junior...
moj mlody nigdy niechacial pic mleka modyfikowanego tylko moje do 11msc ,gdy skonczyl roczek pije bebiko 3r
my bedziemy przechodzic na bebiko i mam nadzieje ze sie uda,pewnie jakos stopniowo,ale jakos zimą
image
dzięki Kasia :)

właśnie ja też cały czas się zastanawiam co dalej :P jutro powinnam kupić jakieś mleko :P chyba póki co kupię małą puszkę Bebilonu i zobaczę co będzie dalej :P

bo wprowadzać 3 mleko w ciągu kilku dni może być ryzykowne ;P
Agusia, wszystkiego naj dla Młodego :)
Mi lekarka powiedziała, że chce zmienić mleczko po 10 mies i też zastanawiam się na jakie przejść, no i czy przyswoi je :/
Zastanawiam się nad NESTLE ale poczytam co Wy tutaj napiszecie :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
U NAS JAK Toska miala 11 m to zaczelismy NESTLE JUNIOR POCZATKI BYLY TRUDNE ALE POTEM ZALAPALA
u nas po roczki, więc stopniowo wprowadzam Enfamil 3

Maciek poprzednio też miał Enfamil, ale nr 3 pachnie wanilią i jest ten proszek bardziej sypki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
U nas był też Bebilon Pepti, potem normalny Bebilon i próbowałam przejść na Bebiko. Niestety też były problemy z kupką, pojawiła się wysypka, więc szybko wróciliśmy do Bebilonu ;)
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
U nas Bebiko bez żadnych problemów od początku wprowadzenia mm.

Myślę że Gabryś spokojnie może już mleko dla roczniaków pić :)
imageimage
ja podaję od skończenia roku Nestle Junior, od samego początku (no może od 2-go miesiąca) byliśmy na NAN, u nas żadnych problemów nie było, wolę jednak podawać to bezsmakowe-naturalne...
image

ja też już będę powoli zmieniac mleczko na 3 i zastanawiam się nad Nestle... Są smakowe, cenowo wychodzi super. Ale nie wiem jak się sprawdza. Może któraś z Was podaje je swojemu roczniakowi?
ja do roku podawałam małej bebilon 2, po 1 roku wprowadziłam bebilon 3 i byla masakra kupowa :) wiec zmienilismy na bebiko i jest super, chetnie pije i 3R i zwykłe i bananowe :) no i cenowo tez lepiej wychodzi... a to tez byla dla mnie istotna kwestia :)
jak Jasiek skończył rok zaczęłam mu dawać nestle junior. Wcześniej jadał NAN active.
Odkąd skończyłam karmić, czyli jak mała miała właśnie rok przeszłam na bebiko. Moja wybredna była więc kierowałam się tym, żeby w ogóle chciała jakieś pić. Po kilku próbach trafiłam na bebiko i tak już zostało. Nawet nie próbowaliśmy potem innego (no może raz-bebiko bananowe i też blee). Mała nie miała żadnych problemów typu zaparcia, biegunki, itp.
teraz uzywamy bebiko w proszku 3R
imageimage

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (21 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Kuchnia (41 odpowiedzi)

Witam. Właśnie wykańczamy mieszkanie i będziemy robić kuchnię. Czy możecie polecić firmę, która...

do góry