Widok
Moja Julka jest cyckowa, Julka je mało a często. Miesiąc temu ważyła 8200 teraz będę przy okazji u lekarza za tydzień to ją zważę.
5/6 cyc
9/10 kaszka (połowa tego ile powinna zjeść albo i mniej) lub cyc
między czasie kleik z owocami hippa lub kisiel
13/14 zupka lub 2 danie ze słoiczka (znowu połowa)
16/17 cyc
19/20 kaszka na noc
22/23 cyc
Nie pamiętam gdzie czytałam ale jeśli dziecko jest cyckowe to powinno również i w tym wieku cyca dostawać na żądanie.
Osobiście trochę się martwię że takie małe porcje je. Ale czuję że przybiera na wadze.
Być może taki maluchów okres z tym jedzeniem.
5/6 cyc
9/10 kaszka (połowa tego ile powinna zjeść albo i mniej) lub cyc
między czasie kleik z owocami hippa lub kisiel
13/14 zupka lub 2 danie ze słoiczka (znowu połowa)
16/17 cyc
19/20 kaszka na noc
22/23 cyc
Nie pamiętam gdzie czytałam ale jeśli dziecko jest cyckowe to powinno również i w tym wieku cyca dostawać na żądanie.
Osobiście trochę się martwię że takie małe porcje je. Ale czuję że przybiera na wadze.
Być może taki maluchów okres z tym jedzeniem.
www.ajka.com.pl - nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
Moja creczka tez jest karmiona piersią. Ma 9 miesięcy i waży 10 kg (wazyłam ja dzisiaj). I u nas wyglada to mniej wiecej tak:
7-8 pierś
10-11 ztarte jabłuszko i kiwi z dodatkiem małej ilości kleiku ryzowego (do zageszczenia)
14-16 obiadek (warzywa + miesko lub rybka) - wszystko na parze
18-19 deserek ze słoiczka lub przeze mnie starte owoce
20 pierś na "dobranoc"
24 pierś
4 pierś
Dodam, że codziennie moja córcia dostaje sok z kiwi, dzieki temu udało nam sie przejść czas bezchorobowy :) Polecam, to sama wit C :)
7-8 pierś
10-11 ztarte jabłuszko i kiwi z dodatkiem małej ilości kleiku ryzowego (do zageszczenia)
14-16 obiadek (warzywa + miesko lub rybka) - wszystko na parze
18-19 deserek ze słoiczka lub przeze mnie starte owoce
20 pierś na "dobranoc"
24 pierś
4 pierś
Dodam, że codziennie moja córcia dostaje sok z kiwi, dzieki temu udało nam sie przejść czas bezchorobowy :) Polecam, to sama wit C :)
Amelka waży 7400g (nie należy do pulchniutkich:( ) a jej jadłospis to:
7:00 150 ml mleka
11:00 150 ml kaszki (gęsta) wymieszana ze słoiczkiem deserku
lub jajecznica z żólteczka, chlebek z masełkiem i słoiczek deserku
14:00 zupa (ok 180 ml) + słoiczek deserku lub banan
16:00 150 ml mleka
18:00 210 ml mleka
23:00 150 ml mleka
noc cycek
No i właśnie mam do Was pytanie dziewczyny- widzę, że wiele z Was podaje kaszkę na noc- może dzięki temu Amelia w końcu zaczęłaby przzesypiać noce. Podajcie prosze proporcje- ile wody ile mleka ile i jakiej kaszki i przez jaki smoczek dajecie.

7:00 150 ml mleka
11:00 150 ml kaszki (gęsta) wymieszana ze słoiczkiem deserku
lub jajecznica z żólteczka, chlebek z masełkiem i słoiczek deserku
14:00 zupa (ok 180 ml) + słoiczek deserku lub banan
16:00 150 ml mleka
18:00 210 ml mleka
23:00 150 ml mleka
noc cycek
No i właśnie mam do Was pytanie dziewczyny- widzę, że wiele z Was podaje kaszkę na noc- może dzięki temu Amelia w końcu zaczęłaby przzesypiać noce. Podajcie prosze proporcje- ile wody ile mleka ile i jakiej kaszki i przez jaki smoczek dajecie.

Renata, my dajemy Amelii 180ml wody i 5 miarek kaszki
Lub 150ml wody i 4 miarki kaszki
Tak swoją drogą, to Twoja zjada ładne porcje jedzonka :)
Co do nocy spróbuj, może to pomoże, może podaj sinlack na noc, jest dość syty.
Lub 150ml wody i 4 miarki kaszki
Tak swoją drogą, to Twoja zjada ładne porcje jedzonka :)
Co do nocy spróbuj, może to pomoże, może podaj sinlack na noc, jest dość syty.
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
U nas tak:
ok 7 - 8 210 mleka Bebiko zagęszczonego trochę kleikiem ryżowym
10 - 210 mleko
14 - obiadek, dotuję sama, warzywka z mięsem, żółtkiem
17 - deserek, owoc świeży np. banan, starte jabłko, czasami kaszka z owocami
20 - 210 mleka z kleikiem ryżowym
Mały waży 9 kg.
Oprócz dzieciowych smakołyków jadł już kaszę manną na krowim mleku, budyń, jogurt naturalny z owocami, chleb, często podjada z naszych talerzy :-)
Między posiłkami jakiś chrupek, biszkopt, skórke od chleba, herbatka słaba itp.
ok 7 - 8 210 mleka Bebiko zagęszczonego trochę kleikiem ryżowym
10 - 210 mleko
14 - obiadek, dotuję sama, warzywka z mięsem, żółtkiem
17 - deserek, owoc świeży np. banan, starte jabłko, czasami kaszka z owocami
20 - 210 mleka z kleikiem ryżowym
Mały waży 9 kg.
Oprócz dzieciowych smakołyków jadł już kaszę manną na krowim mleku, budyń, jogurt naturalny z owocami, chleb, często podjada z naszych talerzy :-)
Między posiłkami jakiś chrupek, biszkopt, skórke od chleba, herbatka słaba itp.
[url=http://www.maluchy.pl]
[/url

Niko waży 9,5 kg a ma 8 miesięcy i tydzień.
7-8 pierwsze mleko 210ml
10-11 deserek,duży słoiczek
14-mleko 180ml
17-obiadek,duży słoiczek czyli 190g
19.30-mleko z kaszką około 280ml,to mu wystarcza na cała noc do 7-8 rano.
W międzyczasie chlebek,jakieś ciasteczko,owoc,wczoraj ssał mandarynkę,no i przez cały dzień soczki.
7-8 pierwsze mleko 210ml
10-11 deserek,duży słoiczek
14-mleko 180ml
17-obiadek,duży słoiczek czyli 190g
19.30-mleko z kaszką około 280ml,to mu wystarcza na cała noc do 7-8 rano.
W międzyczasie chlebek,jakieś ciasteczko,owoc,wczoraj ssał mandarynkę,no i przez cały dzień soczki.
CZESC WAM MAMUSKI- MOJ SYNEK 10.11.2011R. SKOCZY 9 MIESIECY I JE TAK:
9.00- KASZKA BOBOVITA PYSZNE SNIADANKO OWSIANKA LUB KASZKA MANNA 3 OWOCE CALA MISECZKA TAKA DLA DZIECKA MNIEJ WIECEJ 150ML.WODY 8 MIAREK KASZKI.
11.00- OWOCE ROZNE. BRZOSKWINIA,JABLKO, BANAN, GRUSZKA., LUB MLECZNY DESEREK, REWELACJA SA TE DESERKI-
W MIEDZY CZASIE HERBATKI LUB SOKI CZY NEKTARY,
13.00- OBIAD CZASAMI SAMA ROBIE CZASAMI SLOICZEK- O 16.30 PAROWECZKA LUB DESEREK CZY JAKIS OWOC, ZALEZY CO DOSTANIE O 11.
20.30-KASZKE Z NESTLE NA DOBRANOC.
MLEKA MU JUZ NIE DAJE Z TEGO WZGLEDU ZE NIE CHCE BO MIAL CALY CZAS BEBILON PEPTI A ON STRASZNIE PACHNIE I CHYBA JUZ MIAL GO DOSYC, A KASZKI TO MLECZNO RYZOWE-POLECAM NA PRAWDE WSZYSTKIM SA SWIETNE.,
9.00- KASZKA BOBOVITA PYSZNE SNIADANKO OWSIANKA LUB KASZKA MANNA 3 OWOCE CALA MISECZKA TAKA DLA DZIECKA MNIEJ WIECEJ 150ML.WODY 8 MIAREK KASZKI.
11.00- OWOCE ROZNE. BRZOSKWINIA,JABLKO, BANAN, GRUSZKA., LUB MLECZNY DESEREK, REWELACJA SA TE DESERKI-
W MIEDZY CZASIE HERBATKI LUB SOKI CZY NEKTARY,
13.00- OBIAD CZASAMI SAMA ROBIE CZASAMI SLOICZEK- O 16.30 PAROWECZKA LUB DESEREK CZY JAKIS OWOC, ZALEZY CO DOSTANIE O 11.
20.30-KASZKE Z NESTLE NA DOBRANOC.
MLEKA MU JUZ NIE DAJE Z TEGO WZGLEDU ZE NIE CHCE BO MIAL CALY CZAS BEBILON PEPTI A ON STRASZNIE PACHNIE I CHYBA JUZ MIAL GO DOSYC, A KASZKI TO MLECZNO RYZOWE-POLECAM NA PRAWDE WSZYSTKIM SA SWIETNE.,
Nie wiem, czy zauważyłaś, ale te wypowiedzi są z przed 9 lat.. inne czasy nie to co teraz, pierś bez dopajania, rozszerzanie diety po 6 miesiącu, mleko podstawa do roku. Kiedyś były inne wytyczne a teraz są inne ;) zapraszam zaglądać tu za kolejne 9 lat, pewnie ktoś się zbulwersuje na Twój komentarz.. pozdrawiam ;D