Widok

Jimmy

Nie do końca masz rację- dzieci mają wrodzony mechanizm nauki języka, wiedzę o właściwościach systemu językowego w ogóle- taką samą dla wszystkich języków- tak przynajmniej uczą nas w szkole...Ale oni uczą nas tam różnych dziwnych, niekoniecznie prawdziwych rzeczy....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

NAPISAŁEM DO MINISTRA

Gdansk 05.04.2004
MINISTER SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI
UL. BATOREGO 5
02-591 WARSZAWA

Na podstawie ustawy z 6 września 2001 r. o dostepie do informacji publicznej zwracam się o odpowiedź na następujące pytania:
- czy Łukasz Kołak z Gdyni jest jedyną osoba zatrzymaną i sądzoną za rozklejanie plakatów antyunijnych na przystankach komunikacji miejskiej?

- czy działania wobec Łukasza Kołaka były własną inicjatywą gdyńskiej Policji czy też były nakazane "z góry"

-czy MSWiA lub Komenda Głowna Policji wydawały jakieś instrukcje związane z kampanią przedreferendalną?

- czy zostały wszczęte jakieś działania przeciwko "euroentuzjastom", którzy także rozklejali plakaty na przystankach (między innymi Stowarzyszenie "Młodzi Demokraci"

z poważaniem

Klaudiusz Wesołek

:)

Cieszę się, ze czytujesz tak "mądre" gazety :)
Na wortalu każdej z tych gazet są fora, tam idź :) spełnisz się w 100 procentach.

Ja to tylko brukowcwe śledzę, hehehhee

A Ty pacjent nie politykuj mi tu bop Cię przeniosę bliżej dyżurki, a wtedy.... mrrr (Ty będziesz robił prasówkę o 5 rano!)

DARIA_A.

Zabieraj tego swojego upierdliwca z mojego bloga!

Nie dość, że włazi bez przerwy do Niej, to jeszcze do mnie się wpycha!

Pigula_If

Słuchaj, gazety które wymienilem prezentują interesy wielkiego kapitału. Michnik jest jednym z tych intelektualistów - doradców, który jest powiązany z tymże wielkim kapitalem. Dlatego też jego gazetka musi się trzymać określonej linii ideologicznej, najlepiej noeliberalnej, a więc popieranie właśnie prawa silniejszego jako czegoś normalnego, co właśnie przez kogoś z was zostało potwierdzone. A że mozna prowadzić inną politykę to proszę zobaczyć na historię gospodarczego rozwoju Japonii, Korei Południowej, Tajwanu, Singapuru, a krajów Europejskich przede wszystkim kraje skandynawskie, bo Niemcy już chyba nie za bardzo, co pokazują ostatnie strajki. szcególnie kraje Azji Południowo-Wschodniej to kraje, które nie stosowały się długo do zaleceń konsensusu waszyngtońskiego i stosowały protekcjonizm a nie prymitywny liberalizm bez państwej ochrony jak to się dzieje teraz w Polsce. Takie oto fakty gazeta michnikowska pomija, uważając że tylko nieograniczony wolny rynek jest najlepszy, co oczywiście zupełnie się nie sprawdza, a jest to tylko złodziejstwo w białych rekawiczkach. Tak samo robią te pozostałe gazetki, nie mówiąc już oczywiscie o braku jakiejkolwiek krytyki jesli chodzi o napadanie USA i ich satelickich krajów na kraje które im przeszkadzają w opanowaniu całego świata. Dlatego warto czytać NIE, ponieważ to jednyna duża gazeta z wielkim kapitałem, która krytykuje takie zagrywki Busha i Bushoidów. Wbrew propagandzie jaką się wszędzie rozsiewa jest to bardzo solidna gazeta i nie ma co się tu kierować nagonką niektórych polityków i kółek różańcowych. Nie raz już artykuł z tejże gazety zatrzymał bandycki przekręt, jak ostatnio np. Nie pozwolono dzięki tej gazecie na sprzedaż Kulczykowi G-8. Takich spraw jest tam mnóstwo, pomijając wyciąganie na wierzch brudów sutannowych cwaniaków, bo to już szczegół. Dziekuję za wrzuty typu że będę się mógł popisać na innych forach, już czasem się popisywałem i jakoś często ludzie się zgadzają z tym co piszę - z podrowieniami, Jimmy

ach...

Kiedyś kiedy wchodziło się tutaj biedny ludek musiał; jak to powiedział Stworek; obliczać trajektoria lotu błota....a teraz, tak tu cicho i spokojnie....to miejsce bardzo się zmieniło.

OBECNOŚĆ OBOWIĄZKOWA...(no dla tych co "kumają";-)

Kolejna rozprawa w sprawie przeciwko panu Lukaszowi
Kolakowi odbedzie sie we wtorek 13 kwietnia 2004 r.
(tj. w pierwszy dzien po Swietach Wielkanocnych)
o godz. 11.00 w Sadzie Rejonowym XI Wydzial Grodzki
w Gdyni, w sali 406.

Sad miesci sie przy Placu Konstytucji, na przeciw
dworca PKP Gdynia Glowna Osobowa, a XI Wydzial
Grodzki w budynku za glownym gmachem Sadu
(po lewej stronie), przy ulicy Jana z Kolna 55
- sala 406 na IV pietrze.

Next hearing in the case against Mr. Lukasz Kolek
will take place on Tuesday 13 April 2004
(i.e. on the first day after Easter Monday)
at 11 a.m. in the District Court, 9th Municipal Department
in Gdynia, courtroom 406.

The Court building is situated at Plac Konstytucji
in the front of the railway station 'Gdynia Glowna
Osobowa', and the 9th Municipal Department is adjacent
to the main one with the entrance from 55
Jana z Kolna Str., courtroom 406, the fourth floor.

ława przysięgłych

a chcecie w ucho ?

Piguła_If

o 5 rano ???
prasowke ? :)
a co bede prasowac ? ;)

Lawo Przysieglych

A co, zatesknilas? Napisz do Kiwdula ;)

zaproszenie od Kiszczaka

na jego wieczorek poetycki, który odbędzie się 20.04 o godzinie 18tej w GTS na Chlebnickiej w Gdańsku, lokal mieści się nad pubem o nazwie Punkt, łatwo trafić.
proponuję zaskoczyć Pułkownika i stawić się licznie.

Lawa Przysięgłych

takkkk
napisz do Kiwdula,
nawet mogę Ci podać jego gg..tak dla podgrzania atmosfery...
skoro się nudzisz...

hmmm

Do "Nie" nie piszę choc byłoby to nie lada wyzwanie.

Pacjent!!
A jakże prasować.....
Ty się juz domyśl co i jak byś prasował ;)
ale uważaj, można się sparzyć - takie to-to gorace ;)

pauza

pauza pauza rozwalająca układ. Pozdrooffka

Piguła_If

Jestem pewien, że podołałabś takiemu wyzwaniu...
"...Z tych naszych rozmów wyłania się idea występów i... jakich jeszcze nie było. Stworzenia czegoś zupełnie nowego. Nowa wartość może powstać jako synteza różnorodnych sprzecznych ze sobą wartości. Jeżeli chcemy osiągnąć nową wartość musimy doprowadzić do konfliktu między tym co fizyczne, a tym co duchowe. Jeżeli natura, więc fizyczność jest czymś pierwotnym czyli tezą, to kultura jest jej antytezą, a synteza tym co pragniemy osiągnąć. Gdy ktoś z nas gimnastykuje się reprezentuje naturę więc tezę, jeśli ktoś z nas śpiewa reprezentuje kulturę więc antytezę. Chcąc stworzyć sztukę na naszą miarę musimy zwiększyć w niej udział wysiłku fizycznego, a dla antytezy i duchowego. I to jest nowa strategia syntezy. I to jest nowa koncepcja sztuki..."

Piguła_If

a tam ...
jak sie podmucha to ostygnie ;)

wow...

Jako blondynka przeczytałam to dwukrotnie i mało mi było.... nauczę się na pamięć ...
Cholera, wiosna idzie bo wyobrażałam sobie to wspaniałe, górnolotne słownictwo wypowiadane na ucho podczas gry wstępnej ;)

buahhahahah

Pacjent w razie wrzenia ;) przyłożyc nalezy paluszki do ucha ;)

i jeszcze ja...

Po dogłębnym przeanalizowaniu poniższego tekstu... hmmmm, sami pomyślcie, tam jest o:
stwarzaniu
naturze ;)
fizyczności :)
osiąganiu :) (mniamm)
pierwotności....
wysiłek fizyczny :):):) (max)
duchowość
no i na koniec wszystko to owinięte w sztukę ... ehhhh ja tylko o ....

leczeniu

Pigulara

hihihi :)
jak bedzie wrzalo ...
to cala para ...
pojdzie ...
w gwizdek ;)

Pacjent

czekaj wodę wstawię ;)

gwizdek, nie gwizdek
pójdzie napewno

tak jak ta nauka, oby nie w las ;)

M.

outlook mi padł :( nie wiem łaj :(

Powodzenia w szkole

Inne tematy z forum Hydepark

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (11 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...

muza na dziś (781 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (729 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

do góry