Widok

Jimmy

Nie do końca masz rację- dzieci mają wrodzony mechanizm nauki języka, wiedzę o właściwościach systemu językowego w ogóle- taką samą dla wszystkich języków- tak przynajmniej uczą nas w szkole...Ale oni uczą nas tam różnych dziwnych, niekoniecznie prawdziwych rzeczy....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

TO NIE PRIMA APRILIS - do sprawy Kołaka

Napisał do mnie w sprawie Kołaka niejaki Muniek Staszczyk - ten z T LOVE (www.t-love.pl)...chociaz sam dal sie wciagnac do ekipy europropagatorow, to w sprawie Kolaka wyrazil swoje glebokie oburzenie tym ze w ten sposob potraktowano eurosceptyka wyrazajacego swoje poglady!

No wlasnie

Kamena, jak sama mówisz w szkołach uczą nas różnych dziwnych rzeczy, naljepiej zeby zgadzało się z linią władzy, to wtedy jest dobrze, a jak wykładowca sie stawia no to się go wtedy uziemia, przykład: profesor Adam Karpiński z filozofii za niepoprawność polityczną o czym się w ogóle nie mówi został pozbawiony profesury. Oto co zrobili mu inni profesorowie i doktorzy - pseudonaukowcy!!!!! A teraz może mu przywrócą profesurę bo brakuje kadry profesorskiej(!!!), więc na tym jak sama widzisz polega naucznie. Skrajnym przypadkiem idelogicznego nauczania jest ekonomia - matko boska, no przecież tam uczą darwinizmu społecznego, totalnie piorą tym studentom mózgi!!!!! Uczą że ekonomiczne eksperymanty Balcerowicza są dobre i że 5000 rocznie samobójstw w tym wiele zapewne z powodu reform tego pseudonaukowca to tylko koszty transormacji

Klaudi proszę ja ciebie

słuchaj Klaudi, Muniek Staszcyk to jeden z tych poprawnych politycznie artystów i jego wypowiedź na temat tolerancji nic tu nie zmieni. Jest konformista, który oderwał sie od swoich korzeni, patrz: jego dzisiejsza "muzyka", inna sprawa to pioseneczki w stylu, że na świecie są faszyści, rozumiem ze spiewa tak jak wszyscy o skinheadach i dresiarzach, zamiast zaspiewać o faszystach typu Bush, Kwasniewski, Szaron, czy Soros, czyli jest tym takim wyluzowanym i tolerancyjnym piosenkarzem który utrzymuje istniejący system społeczny, system biedy i nędzy oraz wyzysku i zwraca uwagę na niebezpieczeństwa jednostowe jak wlaśnie lyse pały, zamiast pokazać ze największym niebezpieczeństwem są ci politycy co dziś napadają na każdy kraj który im sie nie spodoba. Pozdrawiam Jimmy White

Jimmy

albo ktory im sie spodoba ;) Z powodu ropy na przyklad .

Stworek

Tak oczywiscie, dlatego agresja na Irak. Natomiast wojenke w Jugosławii wywołano aby móc zbudować rurociąg nftowy, to samo Afganistan, no a przy okazji CIA zrobiło tam świetny rynek narkotykowy, Jimmy

Tja...

chyba NERKOtykowy :)

a Ty Pacjent!!!!

Dawaj na zieloną trawkę to rózowo Ci sie od razu zrobi ;)

Choć wolę chmielowy kolor, mam ochotkę

Pigula IF

no to idź sobie zaćpać jak nie masz nic do powiedzenia, bo nie podaleś żadnych argumentów przeciwko moim tylko jakiś bełkot wyluzowanego chłopaczka, który jest wielce tolerancyjny, ma wszycho gdzieś, bo po co się czepiać, czyli inaczej mówiąc wycięli ci krytyke w głowy, no to gratuluję, zyj sobie w błogiej świadomości... jak ci to odpowiada??? Tak w koncu jesteś wolny...hehehe szkoda słów jesli chodzi o wasze infantylne rozumienie wolności...

Piguła_If

:)
na zielona trawke ?
zabiore kocyk ;)

Jimmy

wyluzuj zdziebko ;)

ŁŁ00...

...Jezu, ale wykopaliska się pojawiły.Ave Jimmi.

Arletto

coś się stało z moją skrzynką - nic nie działa
staram się naprawić
albo nową założyć

Jimmi

- Chciałbyś aby swiat śliczny , sprawiedliwy zgodny z prawem .
Teraz już wiesz , że to jest dżungla , że prawo silniejszego , że prawo pięści (militarnej też) . Niestety tak już jest - zajączki są zjadane przez wilki czy to się komuś podoba czy nie i tak zawsze będzie . Możesz się wściekać ale lepiej pomyśleć co możesz zrobić ( sensownie) . Ktoś Cię na kilkadziesiąt lat umieścił w tym ziemskim łańcuchu pokarmowym , czy będziesz onym zajączkiem , lisem czy wilkiem po części od Ciebie zależy. Walka z wiatrakami??? -- no niby możesz tyle , że to "smieszno i straszno ".Niczego nie zmienisz . Don Kiszoteria nie w modzie Chcesz klepać biedę ?? .W modzie jest wygodne życie.
Nie napadaj na IF, ona rozumie lepiej niż Ty ten świat i to co nie tylko Ciebie otacza i tyczy . Woli się cieszyć wiosną , słońcem i tym co jest dobre . Po prostu żyć .
I to Ci chciała w swoim texcie przekazać . Troche Jimmy nie zrozumiałeś
Pozdrowienia z najstarszej gratki

Jimmy

Miało być : aby świat był śliczny , cos zjadło "był"

Hello Jimmy;-)

moze i masz racje z tym Munkiem...chociaz ja mam do niego troche sympatii...pierwszy raz go slyszalem jako 14 latek w 83 roku na festiwalu w slynnym klubie "odnowa" - dlugo zanim wyplyneli - wtedy nazywali sie T. Love Alternative...a poza tym zanim napisal ten list to go niezle opieprzylem za "europropagatorstwo" ...w sumie jako gwiazdor mogl sie obrazic...ale i tak napisal i to bardzo sympatycznie, bo przewaznie ci co duzo opowiadajo o "tolerancji" to sa tolerancyjni tylko wobec tego co poprawne politycznie...

At

A w czasie Wielkiej Okiestry SP wilki wrzucają do puszki 10 złotych i czują że już nie są takie złe, bo przecież dopomogły komuś. Zające też wrzucają 10 złotych i czują się lepiej, bo przecież już nie są takie słabe jeśli tyle ich i taka duża akcja i są efekty....
Tylko socjopaci postrzegają puszki WOŚP jako zwykłe czerwone plamy w krajobrazie i idą dalej, realizować własne cele. Dobrze jest być socjopatą.

z cyklu znalezione wśród maili...

życzę miłej zabawy!!!

Hej At

To wlasnie więdzy innymi od waszego gadania nic się nie zmienia( a jak juz to na gorsze). Zabili w was ducha walki, ducha chęci zmieniania czegokolwiek, no powiedzmy po za czynnościami rutynowymi, czyli założyć rodzinę, skończyć studia i mieć dobrą pracę, no czasem awansować, jak łaska szefa pozwoli... A tak po za tym klepiecie te same kocopoły, że nic nie zmienisz, po co się wychylasz, ciesz się wiosną... rzeczywiście. Powiedz to 2 milinom polskich dzieci które sa niedozywione, powiedz to samo 5 milionom bezrobotnych, choć w sumie to jest pewno jeszcze więcej. Tak słuchajcie dalej służbistów typu Myslowitz, rojek tam spiewa:Nie mogę zrobić nic - sterowany jestem wciąż. No a wy jak papugi powtarzacie, a wladzy o to chodzi. Nie wiem natomiast w jakim sensie ten ktoś kogo bronisz ma lepsze wyobrażenie o swiecie niż ja, no to bardzo ciekawe... Bo takie deklaracje sobie można mówić tylko ze tak jakoś bez konkretów, to wychodzi takie pustosłowie. Jesli ktoś taki jak on ma wg Ciebie lepsze wyobrażenie o swiecie bo nie dowiaduje się co się tak naprawde dzieje na świecie tylko cieszy się wiosną i nie przejmuje się że nas wszystkich zniewolono i dalej się zniewala przez dezinformację, no to gratuluję tak wąskiego empirycznego podejścia do sprawy. W języku filozoficznym nazywa sie to teoretyczny dogmatyzm, czyli np. Ciesz się chwilą ( w tym przypadku wiosną). Przez gadanie że się nic nie zrobi, popełniacie wszyscy błąd zaniechania z różnych względów(lenistwo, uleganie pozorowi prawdy i wolnosci dzisiaj, czyli zwykła głupota i inne tego typu przykłady), przepraszam natomiast za to że myślaŁem że chodzi tej osobie o co innego, jak mu chodziło o wiosnę a nie o cpanie to ok.

Jimmy

jasne
a Twoje gadanie uzdrowi swiat prawda ?
powodzenia

Inne tematy z forum Hydepark

Czy warto brać używany sprzęt pomiarowy na budowę? (3 odpowiedzi)

Potrzebuję sprzętu pomiarowego, ale mam ograniczony budżet. Ktoś zasugerował mi, że używany lub...

Jak sprawić, by nauka przedszkolaka była interesująca? (4 odpowiedzi)

Próbuję zorganizować zajęcia dla mojego dziecka, ale wydaje mi się, że szybko traci ono uwagę....

Firma Stocznia Rybacka Spawmet lata 95 (3 odpowiedzi)

Szukam pracowników firmy Spawmet z Gdańska z lat 94-97. Potrzebuje informacji gdzie przechowywane...

do góry