Widok

Johnny

to blackmail... duchowy kryminal, empirycznie rozgrzeszona zorganizowana przestepczosc, bezkarnosc metodycznego sadomasochizmu, arabska bezgraniczna renitencja wbrew wszelkiej logice.
wszedzie znajda samca bez wzgledu na stopien brzydoty, czy upadku, stad ta pewnosc siebie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

+++ Fate +++

Spoko , nic sie nie stało :]] (nawet było śmieszne ;) )
Pozdrawiam :]]]

Manson

Robisz film? Fajna sprawa - tylko kosztowna. Ja, u siebie, przymierzam się do zrobienia foto komiksu, pomysłów sporo, tylko z realizacją tj. z ruszeniem dupy - gorzej. Ostatni pomysł to gazetka dzielnicowa ( wywiady z żurami itp. itd.). Tak dla poprawienia ludziom humoru.Jak będziesz potrzebował (przy jakimś dobrym pomyśle) - statystów do swojego filmu, to daj znać, a być może się ujawnię.UMIEJĘTNOŚCI: - Nie patrzę w kamerę w trakcie kręcenia sceny (choc jedno oko mi trochę zjeżdża), a i czytać lokalną prasę bez poruszania wargami też umiem (!)Pozdr.!

Pytanie kieruję do REDAKCJI PORTALU TRÓJMIASTO

Dlaczego na listach kandydatów w najbliższych wyborach NIE PODANO przy nazwiskach przynależności do konkretnej partii bądź informacji, że dana osoba jest bezpartyjna ??? !!!

O TUSKU

+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+= Sygn akt. VI NS Rej. EwP 206 =+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+
Kartuzy, 22 września 2005

Oświadczenie

L.dz. PP/I/033
W zbliżających się wyborach prezydenckich, wedle sondaży, największe poparcie społeczne ma Donald Tusk. W swej kampanii wyborczej kandydat ten przedstawia się jako “Prezydent wszystkich Polaków” oraz jako osoba niezwykle uczciwa. W związku z powyższym czujemy się zobowiązani potencjalnych wyborców Donalda Tuska poinformować o pewnych faktach mało znanych społeczeństwu.
W ankiecie na temat polskości opublikowanej w miesięczniku ZNAK w nr 11-12 z 1987 roku - str. 190 Donald Tusk tak mówi o sobie:
“Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to niemoralność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski - tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem”.
W dniach 12-14 czerwca 1992 roku, jako wiceprzewodniczący Zarządu Głównego ZK-P, tuż po upadku rządu Bieleckiego, Donald Tusk uczestniczył w II Kongresie Kaszubskim, który odbywał się w Domu Technika w Gdańsku przy ul. Rajskiej 6. 13 czerwca do uczestników Kongresu wygłosił programowe przemówienie zatytułowane: “Pomorska idea regionalna jako zadanie polityczne”. Przedstawił w nim program pełnej autonomii Pomorza (Kaszub), które winno posiadać nie tylko własny rząd, ale i własne wojsko i własny pieniądz. Na takie dictum siedzący przy mnie goście (ks. prof. Pasierb, posłowie z WAK Alojzy Szablewski i Feliks Pieczka, jeden senator, szefowie Wielkopolan i Górnoślązaków oraz inni) wyrażali swe oburzenie, gdyż oni nie widzieli Kaszub poza Polską. Siedzący w pierwszym rzędzie poseł Feliks Pieczka nie wytrzymał i wskoczył na estradę, podszedł do mikrofonu i wygłosił pozaprogramowe, piękne, patriotyczne kontprzemówienie podkreślając, iż oddzielenie Kaszub od Polski byłoby nie tylko przestępstwem wobec polskiej racji stanu, ale i wobec interesu Kaszubów. Przypomniał też zebranym fragment hymnu kaszubskiego, który w języku polskim brzmi: “nie ma Kaszub bez Polonii, a bez Polski Kaszub”.
Wobec powyższego pytam, czy Prezydentem Polski może zostać człowiek, dla którego polskość jest urojeniem i który od wielu już lat wykazuje się działaniami na rzecz dezintegracji Polski i Narodu Polskiego, działaniami na rzecz rozbijania jedności naszego Narodu i Państwa? Ludzie! Obudźcie się!

Przewodniczący Rady Naczelnej
Przewodniczący Rady Naczelnej SN OPN: Andrzej Marszałkowski ¤ tel. 0-609 932 036 Biuro RN SN OPN: ul. Jana Bielińskiego 1, PL 83-300 KARTUZY ¤ e-mail: SN-RN@wp.pl AMarsz@wp.pl

KOCHAM KACZORA'DONALDA :-))))

Ps.Polka.

KACZOR, DONALD, MYSZKA MIKKE

POLSKI DISNEYLAND - HEHEHE

Kocham Kocham Kocham Kocham

KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM Kaczorki i Donaldy.
KOCHAM
POLSKE.

Shaigan

Załatwione.
Jak będziesz potrzebować fotografa ze sprzętem daj znać.
P.S.
Od czasów Antoniego Abrahama nie mieliśmy takiego Kaszuby. Jak zostanie prezydentem nie będzie się trzeba od was odłączać :-)

taka prawda......PRZED WYBORCZA

http://s60.yousendit.com/d.aspx?id=2TY32N3JHSFMW3NO5CGPRE0FUD

KOCHAM

PO < lskę> P i S

KOCHAM

PO lskę P rzecudną i S olidarną !!!!

?

Czy właściciele psów muszą byc takimi debilami nie dość że nie sprzątają po swoich gnojach to jeszcze nie trzymają na smyczy i bez kagancz, , , , , , , , , , , , , , , , DEBILIZM

Dark & Ozzy

weźcie może pod uwagę nerwy biedaka zwanego Totenkopf...wszak to ktoś kto nie zna klimatu dawnej gratki i pojęcia nie ma, że takie coś to była normalna rzecz:)))
zapluje się z irytacji czytając wasze posty i nie mogąc odnaleźć swoich...
tymczasem zmykam zanim mnie jego złość dopadnie.
pozdrowienia dla WAS.

Agentko...

Znam klimat starej Gratki i to dość dobrze, bo sam do niej zwykł byłem pisać i to całkiem sporo, ale pod inna nieco ksywą i przyznaję, że to było coś, bo wielu wartościowych ludzi dzieki niej poznałem i przyjaźnię sie z nimi do dziś. Co do internetu to zakładał ci go mój kumpel z Fianna, którego też poznałem dzięki Gratce, więc cóż......a złość? ......cóż nie ma we mnie tolerancji dla dzisiejszej młodzieży..... powód? może nie tutaj o tym........pozdrawiam...

+++ Agentka +++

witaj Agentko:))) no stare klimaty to stare klimaty , często tak było hehehe:):):):) niektórzy tego nie rozumieją hehe :)
Pozdrowienia :))))

Agentko

Również Cię pozdrawiam :)))))))))))

Do Dark Vampire i Ozzy

Hm... stare gratkowe klimaty nacechowane były chaosem. Zwłaszcza przed wprowadzeniem rubryk tematycznych. Można mieć do tego sentyment, ale czy gloryfikować?Totenkopf skrytykował Was a Wy automatycznie (nieprzypadkowo tu tego słowa używam) zareagowaliście obrazą.
Wyobraźcie sobie teraz, że wchodzą tu dwie inne osoby, których nie znacie i piszą tylko do siebie w kontekście, który interesuje tylko ich dwoje a nikogo innego, piszą rzeczywiście tak jakby korzystali z czata, zapełniają wypowiedziami jedną stronę, drugą, trzecią, czwartą... a Wy jesteście zmuszeni filtrować to wszystko żeby znaleźć wypowiedzi innych ludzi. Czy ani trochę nie bywa to męczące, zwłaszcza jeśli się powtarza? Tak, wiem że nie zapisaliście czterech stron ;) Ale zastanówcie się czy istotnie TotenKopf nie miał ani troszszszkę racji. Hm?

hm

jestem za flirtem ale z listkiem figowym.
spoko

+++ Stworek +++

Hmm ... Pmyślmy .... Uważam osobiście , że nie każdy tutaj piszący człowiek , skrobie ciekawe rzeczy, których wszyscy chcą czytać... Jak widać jest swobodny wybór tego o czym sie pisze . Każdy pisze o tym o czym chce , nie ma tu nakazu ani zakazu tematycznego. Stąd nie rozumiem reakcji TotenKopfa...Jesli ktoś nie chce czytać danej wypowiedzi , niech tego nie robi, nikt mu nie karze ... Po to jest ten z****ny Hyde Park aby sobie popisać rózniaste rzeczy .... Więc sorka ale nie zgadzam się z tobą Stworku;))))

Stworek

mógł zwrócic Nam uwagę, ale nie musiał Nas obrażać...

Dark Vampire

Kocham Cię Kochanie moje... :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:):):):):):):*:*:*:*:*:*:*

Dark Vampire

I w Hyde Parku, w którym nie-zabraniają wyczucie jest w cenie ;)

+++ Stworek +++

Prawdaaa ??? Mówiąc o wyczuciu hehehe
Czasami fajnie jest "poszaleć"

Dark Vampire

byle nie kosztem innych ;)

-_-

a mi i tak Zielono.

Kocham Cię!

Kocham Cię Pawełku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DarkVampire

Zgadzam sie z twoim rozumieniem ideii Hyde Parku :-)-nie kocham cie, lecz lubie hihihi :-)
Ps. Kocham POLSKE(juz nie czerwona! ) :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) :-)))))))))))))))))))))) :-))))))))))))))))))))))))) :-)))))))))))))))))))))))))))))

WYBORY PREZYDENCKIE

no to przechlapałem wybory sejmowe...ale na pocieszenie różni "wielcy" też przechlapali;-)))no i mogłem sobie trochę popluć na rządzące elity na łamach publicznych mediów;-)))
No a teraz wybory prezydenckie...idealnego kandydata nie ma...ale jedynym na którego można głosować i się nie porzygać do urny wyborczej jest chyba JANUSZ KORWIN-MIKKE...ciekawe że i on i jego partia zawsze ma dobre notowania wśród internautów, ale w "realu" nigdy się przebić nie może...może kiedyś internauci zrobią jakąś akcję pokazującą siłe "wirtualnej społeczności" i to że internet nie jest jeno zabawką dla dzieci...
a to strona Platformy JKM:
www.pjkm.pl

jeszcze kilka argumentow za Korwinem...

Przypominam ze JKM byl wnioskodawca uchwaly lustracyjnej w 1992 (wtedy gdy lustracja miala naprawde znaczenie), byl zawsze za obnizeniem i uproszczeniem podatkow (inni pomysleli o tym dopiero wtedy, gdy dokonali tego prawie wszyscy nasi sasiedzi), jest eurosceptykiem i zwolennikiem niezaleznej polityki zagranicznej...mysle ze powyzsze daje powod do glosowania na niego i pozwala wybaczyc rozne jego wady...

hm

A kto kocha mnie ???

+++ Jabiedna +++

Miło mi bardzo :))))

Totenkopf

mówisz o Goblinie ?, świat jest mały nieprawdaż.
wolę o mojej sieci nie mówić źle jako, że ostatnio tfu, tfu świetnie działa i nawet dc nie szwankuje.
pozdrawiam wzajemnie.

oj

pozdrawiam serdecznie choc dosc pozno :)
kilka dobrych kilometrow zostalo za mna. Tam gdzie czasem przebywam nie ma internetu. Udanego dnia.

Fate

a dlaczego ?

brupl ( blurp? ^_^ )

a tak jakoś bo wole jak jest Zielono niz szaro-brunatno :D

STODP za Korwinem

Stowarzyszenie Obrony Drobnych Posiadaczy w dniu 27.09.2005 poparło kandydaturę Janusza Korwin-Mikke na Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej. Stowarzyszenie Obrony Drobnych Posiadaczy walczy o uwłaszczenie użytkowników wieczystych i posiadaczy innych praw i quasi-praw rzeczowych, którzy nie mogli nabyć własności w okresie komunizmu. Broni polskich posiadaczy przed nadmiernym uciskiem fiskalnym. Popiera powszechne prawo do broni na wzór II poprawki do Konstytucji USA.
Powyższe cele są zbieżne z programem JKM.

w pracy

nic mi się nie chce i jestem głodny. konstruktywna wypowiedź, prawda? zieeeeew

Ziiieeew

dużym haustem zjedz coś smacznego :)

Fate

sprytne podejscie ... :)

Pamietaj

Pamietaj zawsze ze natura nie jest Bogiem, hipoteza nie jest faktem i ze czlowiek nie jest maszyna. I wiedz ze mnie nie zrozumiales ilekroc ci sie wyda ze dostrzegaz cos przeciwnego powyzszym zasadom.

Manson

Sprzęt jest (choć sprzęt sprzętowi nie równy), jakby co, to dzięki za propozycje - trzymam za słowo. Ale najpierw chyba muszę popracować przez zimę nad rozwinięciem i spłętowaniem pomysłów. A na wiosne zabrać się do roboty.Na początku myslałem nad zrobieniem foto komiksu na podstawie opowiadania P.K.Dicka (jest takie jedno genialne opowiadanie) i komiksu Dylan Dog "Partia ze śmiercią", ale wczoraj rozmawiałem z kumplem i wyszło na to że lepiej coś swojego. Cóż, fani sobie życzą, więc trzeba sie dostosować, bo kto to póżniej kupi ;-)

prubl ( blurp ? :>)

no weź Ty sie ładnie podpisz wreszcie ;) a Ty nie lubisz jak jest Zielono? :]

DO WZIECIA !

Mowie plynnie po Angielsku, Niemiecku i nadal poprawnie po Polsku.
Jestem w poszukiwaniu pracy w Trojmiescie po 19 latach za granica; marzeniem bylaby praca w pensjonacie lub hotelu.
Sumienny, szybko wdrazam sie w obowiazki.

fate

a czasami ...
ostatnio malo zwracam na to uwage ;)

blurp

zwracasz mało uwagi na to czy jest zielono czy na to jak sie podpisujesz? :>

fate

i na jedno i na drugie widac ;)

blurp

a czemuż popadłeś w takie zobojętnienie na zieleń i własny podpis? :]

fate

a nie analizowalem ;)

b

^_^

fate

ucz sie pilnie :)

luuuudzie

co wy na tego korwina się uparliście? owszem, słusznie facet czasem gada ale co do jego równowagi psychicznej mam wątpliwości. inna sprawa, że jak widzę popierają go zwykle studenci korzystający z możliwości bezpłatnych studiów, część kadry akademickiej, która też czerpie korzyści z socjala no i pracownicy budżetówki różnej maści. ciekawe jak młodzi fani korwina reagowali na zmianę ulgi na bilety z 50 na 37 %. ot, mała hipokryzja (dodam, że nie jestem zwolennikiem socjalizmu, wręcz przeciwnie).
czy nie lepiej zagłosować na przyzwoitego tuska i oddalić niebezpieczeństwo podziału władzy między zadufanego w sobie fuhrerka kaczora i premiera- katolicko narodowego zchnowca. wasza sprawa, ale ja naprawdę lubię nasz kraj i nie chcę być zmuszony do udania się na emigrację kiedy już zamieni się w skansen i ciemnogród. pozdrawiam i nie bluzgać proszę bo i tak nie odpowiem

blurp

dobrze, będę :)

fate

i Martusie tez przypilnuj ;)

konferencja

zapraszam na konferencje prasowa Stowarzyszenia Obrony Drobnych Posiadaczy w poniedzialek 03 wrzesnia o godz. 12.00 w Sopocie przy ul. Kosciuszki 64 - Dom Nauczyciela.
W programie:
-prezentacja zawiadomienia o przestepstwie popelnionym przez prezydentow Gdanska i Sopotu (obaj z PO)
-wezwanie Tuska do wycofania się z wyborów
-odpowiedzi na pytania

Karpacz.nanoc.pl -100% bazy noclegowej

Zapraszam do Karpacza :) http://karpacz.nanoc.pl - 100% bazy noclegowej! Wyjedź dzięki nam i wygraj KOMPUTER lub jedną z innych nagród...

blurp

ale jak ja moge jej pilnowac jak Ona tu a ja tam? :(

konferencja

prezes, sekretarz generalny i skarbnik jednoosobowego stowarzyszenia posiadaczy brązowych kapeluszy zaprasza na konferencję prasową w sopockim domu bluesa "daily blues". konferencja odbedzie się we wtorek po godzinie 20ej. w programie:
-prezentacja płyty warrena haynes'a live at bonnaroo
-wezwanie do ustąpienia ze swych stanowisk fidela castro, kim dzong ila i aleksandra łukaszenki
-odpowiedzi na wszelkie pytania

Dżem

11 Listopada w Centrum Stocznia Gdańska (byłe Kazamaty)

W sprawie: "DO WZIECIA !"

Uprzejmie dziekuje za interesujaca i cenna informacje !
Pozdrowienia,

a w środę

do lasu.
7 rano.

wiem, że

Wiem, że gdzieś tam jesteś, szkoda, że nie mogę cię zobaczyć, przesiaduję właśnie, wgapiony w niebo i szukam krańca samego siebie. Jak wiele może zdziałać jedna rozmowa, że z północy zabieram się na samo południe Polski. Pozostawiam za sobą cały dotychczas poznany świat i ruszam na odkrycie kolejnego, wspólnego świata.
Czy ten kufel gorącego mleka, przepijany w chłodną noc to coś nadzwyczajnego, jak zwykle dżinsy i ciepły wełniany sweter pomagają utrzymać resztki ciepła w moim ciele, całe szczęście, że nie paruję jak to mleko z miodem. Na tle rozgwieżdzoego nieba. A może i tak jest-energia, którą emituje jest niewidoczna. Chciałbym teraz paść na plecy na zimny morski piasek i czekać na falę, która przebudzi mnie. Ale czy to możliwe???
Nie, nie jest to możliwe, sam wybrałem taki scenariusz, z mojej inicjatywy doszło do tego dialogu. Ale czy tego naprawdę potrzebuję? Chciałbym powiedzieć nie. Jednak to też byłoby bez sensu. Po co w ogóle zmieniam tę nudną rzeczywistość, czy nie wystarczyło mi to co otrzymałem? Zarazem tak mało mogę ofiarować innym, a przecież tak jestem oceniany w oparciu o to ile komu jestem w stanie oddać, czegoś na co pracowałem i pracuję w czasie jaki został mi ofiarowany. Czy ten granat nad moją głową kryje coś więcej a czy moja głowa jest w stanie ogarnąć coś jeszcze, czy cienie z jakimi mam przyjemność spotykać się za dnia, żyją w wyobraźni naszej teraz i my wspólnie możemy cieszyć się tym tekstem. Mimo, że nikt z nas nie wie kto jest autorem tego tekstu. Nikt też nie wie kto go czyta. A czy ty na pewno wiesz? Chciałbym móc powiedzieć już niedługo w sklepach będzie można otrzymać więcej tego świata w papierowej wersji. Ale sił mi brak by przysiąść w swoim szklanym biurze i pisać. Pozwoliłem sobie zrealizować czyjeś marzenia i wybudowałem na własnym domu, biuro ze szkła a w nim jedynie biurko, krzesło i łóżko. Pozwoliłem sobie również moje książki poukładać pod szklaną podłogą tylko po to by być gdzieś w otwartej przestrzeni a zarazem ograniczyć się od wiatru i chłodu. Nie wiem czy jest ktoś w stanie sobie to wyobrazić, jak siadam do pracy o trzeciej w nocy z dla od miejskich świateł, w szklanym kartonie, otoczony gwiazdami, jak kładę się do łóżka i widzę cały ten wszechświat, chciałbym pisać jednak częściej odlatuję niż ktokolwiek mógłby się spodziewać. Zarazem brakuje mi tego, że wyobraźnia nie jest w stanie przetransportować mnie jeszcze dalej i jeszcze w bardziej odległe miejsce z którego mógłbym wpatrywać się w samego siebie leżącego w tym biurze i piszącego. Te i inne teksty nad którymi można by się pławić i wspólnie przepijać kolejne szklanki mleka. Nie wiem czy tego chce, nie wiem czy chce dzielić swój świat nie wiem czy chce, obdarować cię swoim wyobrażeniem rzeczywistości. Nie wiem czy powinienem …

TUSK POWINIEN USTĄPIĆ

Pan Donald Tusk

Kandydat na Prezydenta R.P.

Wzywamy pana do natychmiastowego wycofania się z kandydowania na urząd Prezydenta R. P.

Od czterech blisko lat prominentni działacze Platformy Obywatelskiej, w osobach prezydentów miast Gdańska i Sopotu, sabotują przepisy prawa dotyczące uwłaszczenia użytkowników wieczystych. Istotą tych przepisów jest uregulowanie kwestii własnościowych na Ziemiach Odzyskanych. Od kilku lat, w postępowaniach odwoławczych od odmownych decyzji prezydentów z Platformy Obywatelskiej, uczestniczy Prokuratura Okręgowa w Gdańsku. Fakt sabotażu przez Platformę Obywatelską uwłaszczenia potwierdzają prawomocne wyroki sądów administracyjnych. Nawet po tych prawomocnych i obowiązujących wyrokach sądów Platforma Obywatelska nadal sabotuje uwłaszczenia.

Z pewnością można panu zarzucic brak właściwej reakcji na tę szkodliwą i kryminalną działalność polityków Platformy Obywatelskiej, za którą, jak pan wielokrotnie deklarował, ponosi pan pełną odpowiedzialność. W bierny sposób akceptował pan bezprawne sabotowanie ustaw uwłaszczeniowych. Już to dyskwalifikuje pana jako kandydata na Prezydenta. Osoby dopuszczające się powyższych działań są pana bliskimi współpracownikami, partyjnymi podwładnymi, których popierał pan w kampanii do wyborów samorządowych

Istnieje duże prawdopodobienstwo, że to właśnie pan wydał partyjny nakaz sabotowania ustaw uwłaszczeniowych.

Działania pana i innych działaczy Platformy Obywatelskiej doprowadziły do kolejnego ograniczenia i tak marnego stanu posiadania obywateli polskich. Oslabiły też pozycję Polakow i Polski na Ziemiach Odzyskanych. Sabotowanie uwłaszczenia jest jednym ze środków, które pan i pana partia stosuje, aby maksymalnie ograniczyć upowszechnienie własności wsród Polaków. Działania te umacniają też strefę niemieckich wpływów na Ziemiach Zachodnich i Północnych i mogą w przyszłości doprowadzić do rozczłonkowania Państwa Polskiego.

Mamy nadzieje, że, jako prezentowany Polakom na bilboardach "człowiek z zasadami", znajdzie pan w sobie odrobinę honoru i zrezygnuje z kandydowania w wyborach prezydenckich.

Stowarzyszenie Obrony Drobnych Posiadaczy

Adam Borodziuk

Stanisław Pobłocki

Klaudiusz Wesołek

Adam Woźniak

List do M.

Gdy pokochasz mnie tak tkliwie, żarliwie, tak wiesz... do ostatku do szału do dna to dradzaj mnie wtedy i grzesz(...)

UWAGA!!!! PZPR WRACA!

bo tego chce lud miast i wsi:
http://geocities.com/klaudiuszwesolek/pzpr.html

Dolina Radości....

Piękne były dziś mgły o poranku w Dolinie Czystej Wody a potem słońce, którego promienie rozpraszały się w tej leniwej zawiesinie.....pozdrowienia z Doliny Zgniłych Mostów.....

PS: ZDRÓWKO!!!! BUERK!!! Za sobotni koncert!!!

Katonie & Co.

Oj Katon Katon :))
. Powinieneś chyba wiedzieć , że :/ w polityce "niehonorowo" jest tylko i jedynie przegrać .
Reszta , nawet morderstwo (czytaj wypadek samochodowy)
jest całkowicie honorowa ./A gdzie jest napisane , że polityk poza swoimi interesami ma
dbać o kogokolwiek lub cokolwiek
3/ czy ktoś kiedykolwiek widział aby polityk dotrzymywał
tego co mówi ??
Taka przeraźliwa naiwność powinna być karana
Prezydent Tusk wprowadzi to do kodeksu karnego !
A może to nawet grzech ???? muszę o to zapytać Płk Kiszczaka :)))

a może...

jutro ja ją opiszę.
a może tylko w pamięci zachowam
jej wczesnoporanny obraz.
napewno pozwolę otoczyć się chłodem ziemi,
gdy leżąc, będę wpatrywać się w czyste niebo.
i wszystkie czerwone owoce wpadną mi w oko.
i pożółkłe modrzewiowe igliwie miękko mnie przyjmie.
pomarańczowe liście zdławią odgłosy miasta.
a herbata z termosu najlepsza będzie na świecie.

*

Moje serce jest zbyt słabe
zbyt kruche
zbyt materialne
By unieść wszystko, co czuję
Szarpie mym ciałem
Rozrywa harmonię
Milion igiełek tańczących szalenie
Dziękuję Ci za to

...

próbowałem ją opisać,
ale strumyk moich myśli nie był w stanie przebić się przez rwącą rzekę pajęczych złorzeczeń towarzyszących oczyszczaniu sieci z kropel rosy...

Ćma barowa

????? A czy ta herbata z termosu to jest taka jaką pijał Jacek Kuroń , z tym, nooo tym, eeee zapomiałem .
Mmmmm... Też bym chciał :)

At

to nie była TA ;) herbata.
ale na jesienne chłody nie ma nic lepszego,
jak wspomnienie lata uwięzione w owocowej nalewce.

trochę już mi się tych wspomnień nazbierało...
...wiśniowe
...porzeczkowe
...malinowe
dziś powstaje wspomnienie jeżynowe.
a jeszcze kilka jest nieodległą przyszłością.

to byl Henry Neville a nie William Shakespeare

tez ladne imie...

szexspir

http://www.theglobeandmail.com/servlet/ArticleNews/TPStory/LA

C/20051005/SHAKESPEARE05/TPInternational/?query=page%

3DA3+and+sortdate%3D20051005

neville

http://www.theglobeandmail.com
/servlet/ArticleNews/
TPStory/LAC/20051005/
SHAKESPEARE05/
TPInternational/
?query=page%3DA3+and+
sortdate%3D20051005

http://www.theglobeandmail.com/servlet/ArticleNews/TPStory/LAC/20051005/SHAKESPEARE05/TPInternational/?query=page%3DA3+and+sortd

f

Neville i Shakespeare

By DAVID KEYS

Wednesday, October 5, 2005 Page A3

Special to The Globe and Mail

LONDON -- He was a relative of William Shakespeare, he practised the thespian's signature and was best of friends with his patron and mentor. Now two British scholars are suggesting that Sir Henry Neville, an English courtier and diplomat who lived from 1562 to 1615, is the real author of all of the bard's plays. They argue that Shakespeare directed the plays, acted in them and part-owned the company performing them but did not write a single one.

The revelations, based on five years of detailed archival research by Shakespeare scholar Brenda James and additional work by historian William Rubinstein of the University of Wales, Aberystwyth, will be published later this month in a book to be launched at Shakespeare's Globe theatre in London.

"We correlated the chronology of the plays with Neville's life and found that they match perfectly in a way that illuminates the evolution of the plays, " Prof. Rubinstein said.

The political content and geographical location of the plays currently attributed to Shakespeare accurately reflect the known travels and adventures of Sir Henry, a highly educated diplomat and politician who lived from 1562 to 1615 and came from Berkshire.

Advertisements

There are also striking similarities of style and vocabulary between Sir Henry's private and diplomatic letters and Shakespeare's plays and poems.

"The beauty and eloquence demonstrated in Neville's diplomatic and personal letters display a linguistic liveliness and inventiveness that is echoed boldly in the works attributed to Shakespeare, " Ms. James added. "Examining his letters I have found examples of particular unusual words and constructions not normally found outside Shakespearean literature."

Word frequency analysis reveals a statistical correlation, and there is direct, long-ignored evidence in a document discovered in 1867 that Sir Henry practised faking Shakespeare's signature. The document, in Sir Henry's handwriting and with his name at the top, features 17 attempts at practising various forms of Shakespeare's signature.

Academics have always been puzzled as to how Shakespeare wrote plays requiring detailed geographical and political knowledge and advanced skills in reading Latin, Greek, French, Spanish and Italian textual sources despite ceasing formal education at age 12.

Over the past 130 years, many have courted controversy by suggesting someone other than Shakespeare was the true playwright. Some contended they were written by the lawyer and scientist Francis Bacon, by the Tudor playboy and courtier Edward de Vere or even by the playwright Christopher Marlow, but most scholars believed that the evidence never stacked up.

Now the new proposal that Sir Henry -- never before mentioned in connection with Shakespeare -- is the real bard will have to be analyzed in detail by Renaissance scholars worldwide.

"It must certainly be a major piece in the puzzle of the creation of the Shakespeare work and potentially a central piece which will unblock many other pieces, " Mark Rylance, actor and artistic director of the Globe theatre, writes in the book's foreward.

The scholars, however, haven't yet provided a smoking quill that unequivocally identifies Sir Henry as the author and not Shakespeare. Scholars will be quick to point out that some of the theory relies on the same circumstantial evidence used by other Shakespeare authorship critics.

In The Truth Will Out: Unmasking the Real Shakespeare, the two scholars propose that Shakespeare was Sir Henry's front man because he could not afford to be seen as the author of the plays as some of them were politically too sensitive and controversial. Indeed, if the Elizabethan authorities had known that Sir Henry was the author of Richard II, he would probably have been executed rather than merely imprisoned for his involvement in the Earl of Essex's revolt in 1601.

Sir Henry's fundamental political problem was that he was a member of a rival dynasty to that of the Tudors. He was descended from the Plantagenets. His own grandfather and great uncle had been executed by Henry VIII. With such politically controversial ancestry, he couldn't afford to be seen writing politically controversial plays. Richard II, a play that deals with the forcible deposition of a monarch, was performed in London 40 times immediately before Essex's revolt and was regarded by the authorities as a seditious theatrical production. Shakespeare and his colleagues were questioned by government investigators, but were not arrested.

One of the few documents officially attributing the plays to Shakespeare was the First Folio edition, published in 1623. The writer Ben Jonson was involved in putting Shakespeare's name on that first edition and at the time he was employed by a college in London associated with the Neville family. Ms. James and Prof. ...

...

...

ciii

oj i zmienili mi cos w tych ustawieniach , a ja nic nie wiem :-( nio

Dobranoc.

Coś na dobranoc....

miłego słuchania.....i dobranoc....

ohjj

alez tamto bylo Toten beeeeeeeee :-( Byloby tak, jakby wygrali tamci z sld tfuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Posluchajcie o czyms innym .........................................................

ohhh

Poki co, poki............... -jestesmy TUTAJ RAZEM.
wiec wspierajmy sie.

Jak sie cos pieprzy to wszystko na raz:(

Mam wszystkiego dość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1Booooooooooooooooom.Niby miasto duze a jak trzeba to nic nie ma:(((((((((

.....

O czym wy ludzi piszecie ???????

...

ja, na ten przykład, piszę o nieistotnych sprawach
i o chwilach ulotnych.
...aaa! i o morzu...
morzu alkoholu w papierosowym dymie.
piszę też o Kocie, który notorycznie przesłania mi monitor
i łazi po klawiaturze.

bez podstektów proszę

spośród kaczorów najbardziej lubie donalda ;)))

fate

telefonem ... :)

Wybory 2005

W Warszawie tak juz mają dosyć Kaczora, że go na prezydenta wyupychają, ale nieskutecznie bo nawet w stolicy wygrał Donald ;) He, he, he. No i dobrze, bo Kaczor poważania dla pieniędzy nie ma. A swoją drogą to każdy co na wyborach nie był powinien dostać kopa w dupala.

Blurp

przerazil mnie wlasnie Twoj rozsadek ;)

fate

prawda ?
co sie ze mna porobilo ;)

http://www.geocities.com/klaudiuszwesolek/pzpr.html

jak to ma byc prawica to ja zakladam PZPR!:
http://www.geocities.com/klaudiuszwesolek/pzpr.html

TotenKopf

oijjj alez ten twoj faworyt mial przewage................ojej .........................biada wszystkim kaczorkom swiata...............................BIEDNYS i ty.Moze czas poleczyc sie z(...)? Jak myslisz?

papatki czubatki wariatki.

Jabiedna...

Biedna gówniaro, po pierwsze to nie mój faworyt. Po drugie nie piłem do Ciebie więc rzuć się w gówno raz a porządnie. Po trzecie leczyć możesz się Ty ze swojej szczeniackiej natury, dziecko. Nara.

"Wokół nędza i frustracja- oto polska demokracja! Oi ! "

TotenKopf 'enku

-alez z ciebie wulgarny nie septyczny hmmm sorry : nieAPETYCZNY typek:-( oj biedulka mala :-( nikt ciebie nie chce?bidula :-( ale nie martw sie ; znajdziesz swoja polowke.W norce.
papatki

hm...

Jak już pisałam kiedyś, ja biedna to zarośnięty facet.
Mało jest rzeczy równie żałosnych.

stworek

-od jakichs parudziesieciu dni , widze, zes jest jasnowidzem (?!) , prawda? tylko, ze nie patrzysz w te widzenia , co trzeba :-) (jeslis w ogole jest jasnowidzem hihihihi )wiec wloz spodnie i wyjdz do ogrodka , by przewietrzyc swoje lagodne stworkowe portki :-))) z zuchowym pozdrowieniem zycze ci trzezwych mysli i miodzikowej partnerki(-era).
papatki jasnowidzu :-)

...i po co mi się było odzywać...

piwo wciąż to samo, etykietki się jedynie zmieniają... a gazu nigdy nie bylo ;p

niezwykle...

...drażliwy jestem na kacu. czuję się jak przepuszczony przez wyżymaczkę dodawaną gratis do pralek frania i światowid. artykuły prasowe i głos radiowego spikera doprowadzają mnie do szału. zwłaszcza jak słyszę, że o tym, kto będzie również moim prezydentem najprawdopodobniej zadecyduje elektorat leppera. Przesłanka #1: demokracja to system oparty na rządach większości. przesłanka #2: większość ludzi jest głupia. ergo: demokracja to rządy głupich. co było do okazania.
temat mnie męczy już. może o kobietach teraz. kazimiera szczuka (może powinienem napisać kazimierz szczuk) zmieszała z błotem nową powieść ziemkiewicza. to znaczy, że dobra owa powieść być musi. nie lubię szczuki. nie lubię krystyny jandy. za nietaralność, pompatyczność i brak kobiecości. uwielbiam meg ryan, mirandę otto i jodie foster. za delikatną kobiecość, naturalność i uśmiech.
kolejny wniosek: pisanie nie pomaga na kaca. skończył mi się musujący magnez. znikąd ratunku. przynajmniej wam miłego dnia życzę

Stworek

za te same cechy bardzo lubię Michelle Pfeiffer i Sherylin Fenn
:)

Inne tematy z forum Hydepark

Co sądzisz o suplementach dla graczy? (3 odpowiedzi)

Co sądzisz o suplementach dla graczy? czy rzeczywiście są skuteczne?

Ankieta do pracy dyplomowej (4 odpowiedzi)

Dzień dobry, prowadzę badania na temat zagrożenia przestępczością kradzieży i kradzieży z...

Psychologia wskazuje wzór człowieka. (11 odpowiedzi)

Psychologia wskazuje wzór człowieka. Według której człowieka, który nie ma empatii, pasji i...

do góry