Widok

Johnny

to blackmail... duchowy kryminal, empirycznie rozgrzeszona zorganizowana przestepczosc, bezkarnosc metodycznego sadomasochizmu, arabska bezgraniczna renitencja wbrew wszelkiej logice.
wszedzie znajda samca bez wzgledu na stopien brzydoty, czy upadku, stad ta pewnosc siebie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

+++ Fate +++

Spoko , nic sie nie stało :]] (nawet było śmieszne ;) )
Pozdrawiam :]]]

Manson

Robisz film? Fajna sprawa - tylko kosztowna. Ja, u siebie, przymierzam się do zrobienia foto komiksu, pomysłów sporo, tylko z realizacją tj. z ruszeniem dupy - gorzej. Ostatni pomysł to gazetka dzielnicowa ( wywiady z żurami itp. itd.). Tak dla poprawienia ludziom humoru.Jak będziesz potrzebował (przy jakimś dobrym pomyśle) - statystów do swojego filmu, to daj znać, a być może się ujawnię.UMIEJĘTNOŚCI: - Nie patrzę w kamerę w trakcie kręcenia sceny (choc jedno oko mi trochę zjeżdża), a i czytać lokalną prasę bez poruszania wargami też umiem (!)Pozdr.!

Pytanie kieruję do REDAKCJI PORTALU TRÓJMIASTO

Dlaczego na listach kandydatów w najbliższych wyborach NIE PODANO przy nazwiskach przynależności do konkretnej partii bądź informacji, że dana osoba jest bezpartyjna ??? !!!

O TUSKU

+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+= Sygn akt. VI NS Rej. EwP 206 =+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+
Kartuzy, 22 września 2005

Oświadczenie

L.dz. PP/I/033
W zbliżających się wyborach prezydenckich, wedle sondaży, największe poparcie społeczne ma Donald Tusk. W swej kampanii wyborczej kandydat ten przedstawia się jako “Prezydent wszystkich Polaków” oraz jako osoba niezwykle uczciwa. W związku z powyższym czujemy się zobowiązani potencjalnych wyborców Donalda Tuska poinformować o pewnych faktach mało znanych społeczeństwu.
W ankiecie na temat polskości opublikowanej w miesięczniku ZNAK w nr 11-12 z 1987 roku - str. 190 Donald Tusk tak mówi o sobie:
“Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to niemoralność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski - tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem”.
W dniach 12-14 czerwca 1992 roku, jako wiceprzewodniczący Zarządu Głównego ZK-P, tuż po upadku rządu Bieleckiego, Donald Tusk uczestniczył w II Kongresie Kaszubskim, który odbywał się w Domu Technika w Gdańsku przy ul. Rajskiej 6. 13 czerwca do uczestników Kongresu wygłosił programowe przemówienie zatytułowane: “Pomorska idea regionalna jako zadanie polityczne”. Przedstawił w nim program pełnej autonomii Pomorza (Kaszub), które winno posiadać nie tylko własny rząd, ale i własne wojsko i własny pieniądz. Na takie dictum siedzący przy mnie goście (ks. prof. Pasierb, posłowie z WAK Alojzy Szablewski i Feliks Pieczka, jeden senator, szefowie Wielkopolan i Górnoślązaków oraz inni) wyrażali swe oburzenie, gdyż oni nie widzieli Kaszub poza Polską. Siedzący w pierwszym rzędzie poseł Feliks Pieczka nie wytrzymał i wskoczył na estradę, podszedł do mikrofonu i wygłosił pozaprogramowe, piękne, patriotyczne kontprzemówienie podkreślając, iż oddzielenie Kaszub od Polski byłoby nie tylko przestępstwem wobec polskiej racji stanu, ale i wobec interesu Kaszubów. Przypomniał też zebranym fragment hymnu kaszubskiego, który w języku polskim brzmi: “nie ma Kaszub bez Polonii, a bez Polski Kaszub”.
Wobec powyższego pytam, czy Prezydentem Polski może zostać człowiek, dla którego polskość jest urojeniem i który od wielu już lat wykazuje się działaniami na rzecz dezintegracji Polski i Narodu Polskiego, działaniami na rzecz rozbijania jedności naszego Narodu i Państwa? Ludzie! Obudźcie się!

Przewodniczący Rady Naczelnej
Przewodniczący Rady Naczelnej SN OPN: Andrzej Marszałkowski ¤ tel. 0-609 932 036 Biuro RN SN OPN: ul. Jana Bielińskiego 1, PL 83-300 KARTUZY ¤ e-mail: SN-RN@wp.pl AMarsz@wp.pl

KOCHAM KACZORA'DONALDA :-))))

Ps.Polka.

KACZOR, DONALD, MYSZKA MIKKE

POLSKI DISNEYLAND - HEHEHE

Kocham Kocham Kocham Kocham

KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM Kaczorki i Donaldy.
KOCHAM
POLSKE.

Shaigan

Załatwione.
Jak będziesz potrzebować fotografa ze sprzętem daj znać.
P.S.
Od czasów Antoniego Abrahama nie mieliśmy takiego Kaszuby. Jak zostanie prezydentem nie będzie się trzeba od was odłączać :-)

taka prawda......PRZED WYBORCZA

http://s60.yousendit.com/d.aspx?id=2TY32N3JHSFMW3NO5CGPRE0FUD

KOCHAM

PO < lskę> P i S

KOCHAM

PO lskę P rzecudną i S olidarną !!!!

?

Czy właściciele psów muszą byc takimi debilami nie dość że nie sprzątają po swoich gnojach to jeszcze nie trzymają na smyczy i bez kagancz, , , , , , , , , , , , , , , , DEBILIZM

Dark & Ozzy

weźcie może pod uwagę nerwy biedaka zwanego Totenkopf...wszak to ktoś kto nie zna klimatu dawnej gratki i pojęcia nie ma, że takie coś to była normalna rzecz:)))
zapluje się z irytacji czytając wasze posty i nie mogąc odnaleźć swoich...
tymczasem zmykam zanim mnie jego złość dopadnie.
pozdrowienia dla WAS.

Agentko...

Znam klimat starej Gratki i to dość dobrze, bo sam do niej zwykł byłem pisać i to całkiem sporo, ale pod inna nieco ksywą i przyznaję, że to było coś, bo wielu wartościowych ludzi dzieki niej poznałem i przyjaźnię sie z nimi do dziś. Co do internetu to zakładał ci go mój kumpel z Fianna, którego też poznałem dzięki Gratce, więc cóż......a złość? ......cóż nie ma we mnie tolerancji dla dzisiejszej młodzieży..... powód? może nie tutaj o tym........pozdrawiam...

+++ Agentka +++

witaj Agentko:))) no stare klimaty to stare klimaty , często tak było hehehe:):):):) niektórzy tego nie rozumieją hehe :)
Pozdrowienia :))))

Agentko

Również Cię pozdrawiam :)))))))))))

Do Dark Vampire i Ozzy

Hm... stare gratkowe klimaty nacechowane były chaosem. Zwłaszcza przed wprowadzeniem rubryk tematycznych. Można mieć do tego sentyment, ale czy gloryfikować?Totenkopf skrytykował Was a Wy automatycznie (nieprzypadkowo tu tego słowa używam) zareagowaliście obrazą.
Wyobraźcie sobie teraz, że wchodzą tu dwie inne osoby, których nie znacie i piszą tylko do siebie w kontekście, który interesuje tylko ich dwoje a nikogo innego, piszą rzeczywiście tak jakby korzystali z czata, zapełniają wypowiedziami jedną stronę, drugą, trzecią, czwartą... a Wy jesteście zmuszeni filtrować to wszystko żeby znaleźć wypowiedzi innych ludzi. Czy ani trochę nie bywa to męczące, zwłaszcza jeśli się powtarza? Tak, wiem że nie zapisaliście czterech stron ;) Ale zastanówcie się czy istotnie TotenKopf nie miał ani troszszszkę racji. Hm?

hm

jestem za flirtem ale z listkiem figowym.
spoko

+++ Stworek +++

Hmm ... Pmyślmy .... Uważam osobiście , że nie każdy tutaj piszący człowiek , skrobie ciekawe rzeczy, których wszyscy chcą czytać... Jak widać jest swobodny wybór tego o czym sie pisze . Każdy pisze o tym o czym chce , nie ma tu nakazu ani zakazu tematycznego. Stąd nie rozumiem reakcji TotenKopfa...Jesli ktoś nie chce czytać danej wypowiedzi , niech tego nie robi, nikt mu nie karze ... Po to jest ten z****ny Hyde Park aby sobie popisać rózniaste rzeczy .... Więc sorka ale nie zgadzam się z tobą Stworku;))))

Inne tematy z forum Hydepark

GODZINA ŁASKI (8 odpowiedzi)

8 grudnia między 12 a 13 Matka Boża, objawiając się w Święto Niepokalanego Poczęcia, 8 grudnia...

Muza musi grać. (3002 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Vibracje (28 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

do góry