Widok

Just - wiktoria

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witaj just! fajnie że napisałaś.to dobrze że są takie opinie a zastanawiałaś się co zrobić z tym podestem dla orkiestry?Może masz jeszcze jakieś wiadomości chętnie posłucham może coś mi sie przyda.dzwoniołaś do tego woźnego?
Ja właśnie zamówiłam tiul do dekoracji wypożyczam go za rozsądna cenę ile chce,byłam tez w nowym centrum ślubnym w orłowie i tam maja takie serca pojedyncze nieduże ale da sie je zawiesić gdzieś za nami cena około 70-80złJa nawe nie pamiętam czy tam na ścianach coś jest do czego można to przyczepić.Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
CZe i byłas juz u siostry????/ Jak nie to kiedy sie wybieramy , bo chyba juz czas:))
Mysle ze 50 zł starczy za osobe , podehjdziemy w 2 poł sierpnia do tek siostry. Ja mam make-up u Panie Eleny własnie z salonu z orłowa przyszła szwagierka mi poleciła, ale probnego nie robie. Chce zeby mnie tata prowadził do ołtarza. ale musimy to ustalic z ksiedzem.
a u Was już też wszystko gotowe?stres się wkrada czy luzik?Masz jakąś pania na ładny makijaż do polecenia?

Prawie wszystko gotowe zostały już tylko próbne makijaże i fryzura.Pozatym dekoracja sali i zawiezienie wszystkiego kucharce.zakupy załatwiaja rodzice więc nam zostało tylko dopinanie wszystkiego na godziny i ułożenie jakiegoś planu na ten dzień.Dzisiaj byliśmy zanieść dokumenty do kancelarji więc zostały jeszcze spowiedzi o nich zapominam ale to w piątek...ta nowa siostra mówiła właśnie dzisiaj że jeżeli ktoś chce mieć przystrojenie to musi złożyć ofiarę na te kwiaty z których będzie je robiła i mówiła że ta która to robi jest przed każdą mszą w zakrystji chyba nawet zwie sie zakrystianka.Myśle że po 50 i spoko nie będziemy przesadzać.widziałam w księdze że ktoś zarzyczył sobie udzielanie ślubu przez proboszcza ale bedzie nudno................długo i wszyscy zasną.
prowadzi Cie tata do ołtarza?Myśmy sie zdecydowali na to fajnie wygladało na tym ślubie który ogladaliśmy.

Mysle ze mozemys ie umowic do niej jakos w srodku m-ca jak bedzie masz zadzwoni sie szybciej do parafii i zapytamy czy danego dnia siostra bedzi i juz. a moi znajomi mieli slub i nic nie palcili za kwoaty bo podobnow maja tam standardowy wystorj kosciola i jak chcesz cos wiecej niz te bukieciki na lawkach i kwiaty na ołtarzu to wtedy dopalcasz. Mysle ze damy po 50 zł i powinnos starczyc. I co juz wszystko gotowe do ślubu/???
Rozmawiałam zkolezanka która ślubowała niedawno i też płaciła zakonnicy za dekoracje i stwierdziła że po 25 to za mało, chociaż przecież pomiędzy naszymi ślubami nic sie nie zepsuje więc koszty kwiatów nie są chyba duże,z drugiej strony mały bukiet kwiatów kosztuje 50 zł a gdzie kokardy i robienie dekoracji? I co Ty na to? Kiedy się wybieramy?

Witaj. Kiedy sie wybierzemy myślisz że jak pójdziemy później to bardziej będzie pamiętała?podam Ci mój numer tel.jakbyśmy nie moigły odnaleść wątku na forum 502-144-542
Ania

cze jeszcze nie kupwalismy napoi jest jeszcze troche czasu, mysle ze jak damy po 25 zł za strojeie to starczy
I jak kupiliście napoje? ja byłam na tym ślubie w sobotę był wyłozony chodnik czerwony ale starczył do 3/4 ławek,tylko pierwsze rzedy ławek miały udekorowane ławki i to co druga,małym bukiecikiem z boku i jeszce kszesła nowozeńców miały przyczepione bukieciki kwiatów takie było przystrojenie duzo tego nie było może czegoś brakowało ale ogólnie nawet ładnie.

No lidl raczej odpowiada , soczki z najtanszych połek to tragedia potem goscie nie chca ich pic i obgaduja ze taka taniocha, ja tez myslalam o geancie lun tesco, makro.
Dobrze że napisałaś że widzieliście ks.Piotra bo my właśnie jego wybraliśmy na ślub ale nie było wiadomo czy go nie przeniosą.Napoji jeszcze nie kupowaliśmy ale ogladałam ulotkę z ganta i tam chyba niejest drogo,myślałam o sokach z lidla ale to chyba nie jest najlepsza jakość,może makro?Niewiem my musimy wykorzystać bony z ganta więc napewno jakieś napoje tam będziemy kupowali.

Dobra umowimy sie jeszcze ja tez pracuje 4 dni cały czas potem mam 2 dni wolne. Niesety w sobote do 21 siedze w pracy , wiemy jak organista gra juz słyszelismy nie raz:)) Prot. spisywał ksiadz Piotr ten młody taki przystojniaczek szybko posłszło, ale zakonnica zanim wypisała nam pierwsza strone z adresami itp to siedzielismy godzine:)) I co juz wszystko masz do slubu czy jeszcze wam cos zostało do załatwienia? Kupowałas moze gdzies taniej napoje cola, soczki?
No to umawiamy sie na nastęony tydzień?I dajemy po 50 zl?ja pracuje tak różnie więc jak będziesz miała plan kiedy iść to napisz wcześniej bo ja moge pracowac wtedy a niemogę się zwalniać.A jak podobało Ci sie spisywanie protokołu my akurat trafiliśmy na proboszcza i troche dłuygo to trwało.pozdrowienia Nie chcecie wpaść o 16 w sobote na gorę do organisty popatrzeć na ślub?Ja ide sprawdzić jak to wygląda i jak będzie przystrojone.

Nie jeszcze nie płacilismy za slub pewnie dopiero jak juz spotkamy sie z ksiedzem i juz omowimy szczegłoy samego slubu, mysle ze 50 zł za 2 osoby starczy ,
Pewnie że tak jak myślisz ile jej damy?jak damy jej od każdej po 50 myslisz że będzie dobrze?A za ślub juz płaciliście przy protokule?

Hej, bylismy spisac portokol; Faktycznie ta siostra bedzie po 21 moze sie umowimy ktoregos dnia i pojdziemy we2 do niej, po co ma kasowac ciebie i mnie osobno zapłacimy razem i juz obgadamy co i jak.
Wiesz tego niewiem ja dawno załatwiałam poradnictwo ale faktycznie dopiero później była reszta bo wtedy dostaje sie druki na spowiedź.Wysłałam Ci meila.

My również mamy ślub w tym kościele 16.09, niestety nie rozmawiałam jeszcze z proboszczem na temat ofiary za udzielenie ślubu i przystrojenia kościoła. Może wiesz już coś więcej w tym temacie.
Czy proboszcz określił ile wrzucić w kopertę i jakie są dodatkowe koszta, chodzi mi o organistę i ewentualne przybranie kościoła.
Pozdrawiam
Dzięki za zdjęcia !!! Sukienki śliczne, poważnie zastanawia się nad tą z amerykańskim dekoltem!!!
My u spowiedzi jeszcze nie byliśmy, nawet protokół nie spisany, bo to chyba po tym poradnictwie trzeba, prawda?
ok czekam na podpowiedź a propo tej zakonnicy .Pozdrawiam

do góry