Widok

KITY i HITY dla maluszka i mamy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Podrzucam tutaj stary watek, który juz się nie wyswietka.
jesli ktos bedzie miał ochote i cza sto prosze o skopiowanie poniżej :)
Napewno młodym mamusiom się przyda

http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=16&i=56064&t=31587

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tracę czas na wchodzenie po kilka razy w wątek, z którego chciałabym coś "wynieść". Nie lubię tracić czasu, a Ty?
Proponuję Wam, drogie Panie, korzystanie z komunikatorów lub wynalazku zwanego telefonem. A jeśli już robicie offtopa, to chociaż z pokorą, a nie dumą i bezczelnym uśmiechem...
to nie czytaj nikt Cię przecież nie zmusza :)Justi napisz do mnie na gg co się działo z Sarką -wiesz nie pisz tutaj bo tutaj najważniejsze są kity a Sarka to HIt nad hitami więc lepiej na gg buziaczki
rety.nawet odpowiedziec nie mozna na pytanie .
KL-chyba musisz zalozyc oosbny wątek zeby o cos mnie zapytac;)
pozdrawiam ciepło:-)
Może jakieś komentarze wnoszące coś nowego w temacie się pojawią?
Sorry dziewczyny, ale nie mam ochoty czytać o Waszych prywatnych sprawach.
Pozdrawiam
mialam awarie kompa plus biegalam po lekarzach,szpitalach itp z Sarką.dłuugo by opowiadac:/.suma sumarum teraz chodze tylko do prywatnych bo tych na NFZ mam serdecznie dosc..,szkoda na nich czasu.teraz jest juz troszeńke lepiej z Sarką ale i tak cieeeezko:(
justi gdzie Ty byłaś jak Cię nie było-jak maleńka ????Wyjmiesz fridę zobaczysz :)
KL-no byc moze tak sie okaze...ale poki co Frida schowana gleboko w szafie:D
Podbijam, może Nowe Mamuśki się wypowiedzą. :-))
sprawdza się gruszka jak nie ma dziecko katarku z tym to się też zgodzę :) poczekamy i za kilka tyg/mc przeczytamy Justi post FRIDA NAJLEPSZA :) Buziaczki Justi
coż...u mnie tez rewelacyjnie sprawdza sie zwykła gruszka.
tak wiec jak widac-dla jednych to,dla innych tamto:)
mialam 6 gruszek zadna nie jest sie w stanie ściągnąć wydzieliny przy katarze ----jest to niemożliwe chyba że Wasze pociechy jeszcze nie doznaly co to katar -prawdziwy katar :)
wiecie co dla mnie frida tez jest kitem... bardziej odpowiada mi zwykła gruszka.
Frida bardzo pomocna, przy katarku ratuje wręcz życie;)
Owszem trzeba czytać, ale ze zrozumieniem. W ulotce jak byk jest napisane, że należy zmywać! Ja używałam tej maści przez tydzień i z dnia na dzień było coraz gorzej, za to Bephanten pomógł w trzy dni. Ja nie polecam tej maści a czytać umiem.
dla mnie frida to wielki kit za to gruszki do noska rewelacja :)
Justi- dla mnie frida też była kitem jak Mati był malutki. Teraz za to nie wyobrażam sobie kataru bez fridy w domu. Tylko dzięki fridzie można oczyściś zasmarkany nosek.
dla mnie yak samo jest to wielki hit
:)
Justi Twoja maleńka jest jeszcze ciutkę za mała żebyś mogła mogła mówić że frida to kit-jest to najlepsza rzecz jaką ktoś wymyslił to ściągania gilusków -może nie bardzo rozumiesz co trzeba z nia zrobić lub malenstwo Twoje nie ma potrzeby żebyś ją używała??Frida jest poprostu genialna pamiętam jak miałam w domu 6 różnych gruszek i szlak mnie trafiał bo mały się dusił katarem a ja nie wiedziałam jak mu pomoc i nagle Pani w aptece poleca mi fride ja w smiech mysle sobie kawalek wężyka co ja mam z tym zrobić ale po przyjsciu do domku jak się dossałam do noska małego i on wkońcu mógł złapać oddech czystym nosem zrozumiałam że to HIT nad HITAMI :)
Co do CASTOR EQUI - nie trzeba zmywać, ale trzeba czytać i stosować zgodnie z instrukcją - jest genialna - wyleczyła mi w ciągu doby straszne rany na sutkach, których nawet dotknąć nie mogłam.
Inne maści nie pomagały - tylko ta.
HITY:
1. śpioszki i pajacyki rozpinane w kroku koniecznie ze stópkami, po trzecim miesiącu rajstopki,
2. aparat frida,
3. maść linomag,
4. krem na zimne dni i płyn do kąpieli Mustela,
5. maść na brodawki Bepanthen,
6. słoiczki jednoskładnikowe i woda Gerbera,
7. sterylizator i podgrzewacz Aventu,
8. wózek Teutonia Mistral S (duża gondola, wygodnie się prowadzi, leciutki, przekładana rączka i łatwy dostęp do kosza na zakupy),
9. śpiworek zimowy Teutonia.
KITY:
1. maść CASTOR EQUI na pękające brodawki - totalna porażka, trzeba ja zmywać przed każdym karmieniem i to bardzo dokładnie, bo cholerstwo nie chce zejść, nic nie pomogła,
2. dorosłe ubranka dla noworodka,
3. myjka do kąpieli.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry