Widok

KITY i HITY dla maluszka i mamy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Podrzucam tutaj stary watek, który juz się nie wyswietka.
jesli ktos bedzie miał ochote i cza sto prosze o skopiowanie poniżej :)
Napewno młodym mamusiom się przyda

http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=16&i=56064&t=31587

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
faktycznie nie idzie w góre ;/

Hity:
Body Dla niemowlaczka dobre sa rozpinane z przodu - jak sweterek
kosmetyki NIVEA (krem na każda pogodę, krem przeciw odparzeniom do pupy, płyn do kapieli z oliwką, szamponik do włosków z rumiankiem łagodzący)
Maść BEPANTHEN
pieluszki Pampers
chusteczki BAMBINO
płyn do prania Lovella
herbatka na laktacje Hipp
wózek GRACO VIVO - nosidło u nas do 4 m-ca czyli rozmiaru 68cm Już zaczynamy jeździć na lezaka w spacerówce
nożyczki w zestwie z cazkami i pilniczkiem - bardzo cienkutkie

pieluszki do podkładania na łózeczko i podczas karmienia - flanelowe
poduszka do karmienia twarda (z Allegro)
masc na pogryzione sutki PureLan
pościel Gluck
karuzela Fisher Price Panda
wanienka koniecznie z foczka - super się myje maluszka - on siedzi a my myjemy z kazdej strony
przewijak zakłądany na łózeczko z pokrowcem flanelowym
ceratka - do podkłądania w trakcie przewijania zeby nie było niespodzianek (szczególnie neispodzianki zdazają sie u chłopców )
posciel antyalergiczna
posszczotka do włosów z włosia koziego ( nie przerazajcie się - po wypazeniusmierdzi, ale szybko wywietrzeje)
szczoteczka-gryzak dla niemowląt
maśc dla alergików na suchą skóre buzi i ciałka - CUTIBAZA oraz LINOMAG

Kity:
kaftaniki (nie użyłam żadnego) a szczególnie nie polecam zawiazywanych z tyłu
śpiochy wszelkiego rodzaju i pajace (zdają egzamin tylo przez pierwszy miesiac jak jeszcze nie odpadnie pepuszek) a najgorsze są takie bez napek na nóżki bo trzeba zdejmowac całośc od góry Ja maluszka po odpadnieciu pepuszka ubieram w spodenki, rajstopki i taki e własnie rzeczy "dorosłe"
termometr ekektroniczny (za kazdym razem pokazuje inną temperaturę)
piluszki tetrowe - niemiłe w dotyku, "gryzące" maluch maił odrazu krosteczki na buzi jak go na nich położyłam
chusteczki Pampers (za bardzo nawilzone jak dla mnie i zapachowe)
maść SUDOCREM - po posmarowaniu maluszek miał jeszce wieksze zaczerwienienia - nie przepuszcz powietrza
nożyczki campol – za grube tworzywo
nie kupujcie termometra firmy Campol do mierzenia wody rybki - my mielismy 2 takie i kazdywskazuje inna temperaturę!!!!!!!!
wanna poniżej 35 litrów - maluch szybko z niej wyrośnie - jest za krótka po ok. 2-3 m-cach

to jakie nozyczki kupiłas bo nie napisałas w koncu:)...bo ja mam chyba włansie canpolu-kurcze ale moje sa megacieniutkie....no ale jak sie nie sprawdza to napisz jakie ty kupiłas:)

anette - dziękuję - ww. to własnei moje hity i kity
co do nozeyczek - te są do du.....
image
za to rewelacyjnie nożyczki wg mnie to te - z Baby Ono - super cieniutkie
image
image
do kupienia na allegro
http://www.allegro.pl/item290476996_1332_bezpieczne_nozyczki_baby_ono_zestaw.html

chyba podobne ma canpol
http://www.allegro.pl/item290522018_3_cz_zestaw_do_pielegnacji_paznokci3_kolory_nowy.html

http://www.allegro.pl/item292259166_1148_bezpieczne_nozyczki_canpol_zestaw_rozow.html
ja mma taki zestawik wiec chyba podobny do tego co polecasz..bo Tobie chodzi o to tworzywo na rączce tak?

Wg mnie kit
- foczka do wanienki - dziecko szybko rośnie i nie ufam takim wynalazkom szczególnie przy ruchliwych dzieciach. ręce rodzica są najpewniejsze i dopasowują się do dziecka a nie dziecko do plastiku
-Pampersy, za drogie są tańsze równie dobre odpowiedniki np pieluszki z Rossmana(co 4 opak 50 pieluszek wychodzi za free- w porównaniu z Pampersami- różnica 10 zł na opak. za 50 pieluch) także zależy od zasobności portfela.
hit
- maść Tormentiol , jeżeli nie działają inne typu Linomag, Bepanthen, Panthenol, Penathen itp

Reszta zgadzam się :)
monia. napisał(a):

> http://www.allegro.pl/item292259166_1148_bezpieczne_nozyczki_canpol_zestaw_rozow.html
> ja mma taki zestawik wiec chyba podobny do tego co polecasz..bo
> Tobie chodzi o to tworzywo na rączce tak?
>
>

nie o tworzywo na rączce tylko grubośc metalu na końcach nożyczek - jesli jest gruby to nie dasz rady obciąć paznokcji bo po prostu nożyczki miedzy paznokiec a opuszek palc anie wejdą - musi koneicznie być cieniutki metal

ok to bede musiała sprawdzic w realu bo jak dla mnie wygladaja na cieniuteńkie...w kazdym badz razie dziekuje,jak bede miała problem to wiem po co wybrac sie do sklepiku:)dzieki Dori:)dobrze ze te nozyczki takie tanie;)

iza26 napisał(a):

> Wg mnie kit
> - foczka do wanienki - dziecko szybko rośnie i nie ufam takim
> wynalazkom szczególnie przy ruchliwych dzieciach. ręce rodzica
> są najpewniejsze i dopasowują się do dziecka a nie dziecko do
> plastiku
> -Pampersy, za drogie są tańsze równie dobre odpowiedniki np
> pieluszki z Rossmana(co 4 opak 50 pieluszek wychodzi za free- w
> porównaniu z Pampersami- różnica 10 zł na opak. za 50 pieluch)
> także zależy od zasobności portfela.
> hit
> - maść Tormentiol , jeżeli nie działają inne typu Linomag,
> Bepanthen, Panthenol, Penathen itp
>
> Reszta zgadzam się :)

co do "foczki" - nawet półroczne ruchliwe dziecko w zaden sposób ci z niej nie wypadnie!! siedzi sobie w neij jak w foteliku i wygodnie jest myć sczególnie jesli myje dziecko jeden z rodziców a nie dwoje. Nie namoczy mu się pępuszek, dobrze jest zmywac główkę . To żaden wydatek a naprawdę pomoc - 18 zł to nic w porównaniu z innymi rzeczami do wyprawki maluszka

co do "pampersów" - jeasne ze sa inne, ale czy pochłaniaja siusiu w tak szyblim tempie co pampki?? neistety nie - w szkole rodzenia robilismy testy różnych pieluszek wlewając ta samą ilość wody takim dozownikiem w kazdą i w pampkach szklanka wody wsiąkła w ok 10 sekund a np. w haggisy już w ok 40s. --- wiec ja stawiam na sucha pupe malucha wiec dlatego pampki polecam
Aha - oststnio pampersy d;la starszych dzieci maja wkład zapachowy - niekrórych maluszków neistety uczulają, wiec trzeba wypróbować

Co do hitów to po dzisiejszym dniu (niestety- Mateusz się przeziębił) wypróbowałam jak działa frida. Jest rewelacyjna. 100 x lepsza niż gruszka. Dobrze opróżnia nosek.

co to jest frida?

i zadam laiczne (jak dla mnie przynajmniej) pytanie - jaka jest różnica między pajacykami a śpiochami?

pajacyki sa bez "stópek",frida do taki aspirator do noska,"przyrząd" do wyciaganie wydzielinki-katarku z noska a wyglada tak http://www.allegro.pl/item295445113_aspirator_nosefrida_pudelko_filtry_10szt_gratis.html

pajacyki są ze stopkami, to takie ubranko rozpinane po całości brzuszka i w kroczku maluszka z długim rękawkiem i stopkami.
Rampers- to taki pajacyk bez stopek ;))
śpioszki to takie spodnie rozpinane w kroczku na szerokich ramiączkach lub z krótkim rękawkiem, ze stopkami.
pozdrawiam

o! to ja odpadam;),długo zyłam w niewiedzy;)jak sie okazuje:)

hehe, ja przeglądając allegro dowiedziałam się co to takiego pajacyk i rampers :)

a ja o istnieniu rampersa w ogole nie wiedziałam hehe:)jak kupuje w sklepach to pajace i spiochy to to samo:) raz czy dwa pajacyk było napisane na tych bez stópek, wiec na tej podstwie wywnioskowałam...a tu prosze jaka pomyłeczka hehe:)..ee ta wiedza w zasadzie nie byla mi potzrebna na dobra sprawę:)kolezanki tez tych róznic nie znaja hehe:)ciekawe czy wiedza co to rampers;Palbo moj maz zaraz zapytam:)

W zyciu nie wiedzialabym co to jest rampers!!! Beznadziejna nazwa :)))

up

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry