Widok

KREM: BITA ŚMIETANA+MASCARPONE

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ratunku, wyszedł mi za rzadki krem do tortu z bitej śmietany i mscarpone (wiedziałam żeby nie kupować tego z biedronki :/)
czy mogę go zagęścić żelatyną?
co robić??
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja zawsze dodaje mascarpone do ubitej śmietany.Imieszam też mikserem razem. Nigdy mi się nic nie stało z kremem. Z tym, że dodaję po łyżce mascarpone do ubitej na fest smietany ciągle ubijając.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja dodaję Śnieżkę . Dosypuje powoli bo gęstnieje w oku mgnienia .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
A ile tej żelatyny dać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proszę bardzo o pomoc

Zawsze robię z mascarpone z Biedry i wychodzi super. Gorzej ze śmietaną 30 % - nie zawsze się ubija (wtedy dodaję usztywniacz). Natomiast krem robię tak, że razem ubijam mascarpone i płynną śmietanę - cukier dodaję pod koniec ubijania - do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Pozdrawiam
Ja do miksera wrzucam wszystko razem śmietanę 30% mascarpone 250g i 2 łyżki cukru pudru i zawsze jest ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Uwielbiam krem z bitej śmietany i mascarpone, nadaje się do wielu desrów i ciast.
Część. Właśnie mi sie udało uratować krem z mascarpone 2 opakowaniami Śnieżki. Być może nawet 1 by wystarczyło, ale stwierdziłam że wóz albo przewóz. Już po minucie wkręcania śnieżki na najwyzszyxh obrotach krem zaczął robić gęsty a po 3 był idealny. Jestem mega szczesliwa. Oczywiście przez Śnieżkę zrobił się trochę słodszy niż chciałam i ma zmieniony lekko posmak, no ale krem żyje i jest smaczny!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nietrzymanie moczu po ciąży (29 odpowiedzi)

Słuchajcie czy któraś z Was miała po porodzie problem z nietrzymaniem moczu?

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (123 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

do góry