Widok
Kamerzyści godni polecenia! opinie klientów
Witajcie, przekopuje ostatnio forum w poszukiwaniu godnych polecenia kamerzystów i jest kiepsko, bo głównie to oni sami sie polecają...Dziewczyny, które już są po ślubie, jeśli możecie kogoś zarekomendować - piszcie! I proszę o rozwinięcie odpowiedzi, tzn. napisanie dlaczego możecie kogoś polecić. Myślę, że to pomoże wielu osobom. Pozdrawiam
Obdzwonilam bardzo wielu kamerzystow w ostatnie dni i ceny wahają się od 900 - 1800 zł, najczęstsza cena to 1200 zł za standardowy pakiet, czyli od błogosławieństwa począwszy na oczepinach skończywszy. Za dodatki w stylu nakręcenie spaceru, pleneru, albo teledyski itp. płaci się dodatkowo. Nadal czekam na opinie o kamerzystach :)
oksana cena zależy od długości filmu (mój trwa 1,5 godziny, a koleżanki 4 godziny- czy uważasz, ze powinny mieć taką samą cenę?) od tego, czy są kręcone przygotowania w domu, czy nie, czy chcesz mieć dodatkowo teledysk przedślubny (tzw randka), ile dodatkowych elementów film ma zawierać (teledysk z najlepszymi momentami z wesela, najśmieszniejszymi, najbardziej wzruszającymi itp) Najwięcej płacisz za montaż. i tu też masz wybór - można kręcić film w jakości HD i w tej jakości go zmontować. może być montaż w rożnej rozdzielczości. Zależy ile oryginalnych płyt z wypalonych przez kamerzystę chcesz otrzymać. Jak długo operator będzie na Twoim weselu, czy na poprawinach, tez ma być kamerzysta itd...
i nie jestem kamerzystą - to wszystko wiem po spotkaniach, na których decydowaliśmy się kto uwieczni nasz ślub. Dobrzy operatorzy mają cennik za konkretne rzeczy ( tzw pakiety) a nie przykładowy pan Zdzisiek, który w trakcie montażu dzwoni, że film za długi wyszedł i jeszcze 200 trzeba dopłacić i oddać za płatny parking. (A takie historie już tu były...)
i nie jestem kamerzystą - to wszystko wiem po spotkaniach, na których decydowaliśmy się kto uwieczni nasz ślub. Dobrzy operatorzy mają cennik za konkretne rzeczy ( tzw pakiety) a nie przykładowy pan Zdzisiek, który w trakcie montażu dzwoni, że film za długi wyszedł i jeszcze 200 trzeba dopłacić i oddać za płatny parking. (A takie historie już tu były...)
Spełnij marzenie chorego dziecka
myślę że profesjonalista podajęc cene za usługę wlicza wsztstko. a pan zdzisiek jak chce nas oskubać to zawsze sobie doliczy. 4godzinny film to chyba przesada więc wszystkie filmy pożądnych filmowców sę bardzo podobne w długości i jakości. ja sama miałam film robiony przez super fachowca na wstępie ustaliliśmy wszystkie szczegóły film miał 1.5 godziny cztery teledyski rewelacyjnie zrobiony kościół i zapłaciłam 1500zł . jestem zdania że jeśli ktoś oferuje usługę za 800 zl to będzie to chała ale 2000 zł to jest przesada!!!!!!!
A ja myslę , baaa, nawet jestem pewny ze oksana000999 to nikt inny jak pan Maciej lipowski, kichowaty pseudokamerzysta, ktory w nieudolny sposob uprawia chamska autoreklame. Wszystkie "jej" watki to polecanie Lipowskiego albo krytykowanie innych kamerzystów ...
Feee Lipowski !!! Nieładnie , rusz troche mozgiem !!!!
Witam. ja na weselu będę miała kamerzystę i fotografa z Moreny. Jest to starsze małżeństwo ale pomimo tego ich filmy i zdjęcia są super. Świadczy o tym min. to, że ludzie zapisują się u nich już na 2 lata przed ślubem. Ceny są również atrakcyjne. Ja płacę za wszystko 1200 zł :) Dodam, że oboje są z zawodu fotografami a nie amatorami, którzy chcą prawie 2 tyś zł za jakieś tandetne zdjecia i drugie tyle za beznadziejny film...
u nas z kamerą chodzil szef...szczerze mowiac to nie potykalam sie o niego ani nie byl nachalny...krecil film ale niewiadomo gdzie :) 1500zl chyba placilismy...czekalam na film ok miesiaca ale powiem szczeze,ze film super..nieplacilam za zadne dodatki,podklady tak jak inne pary...dzieki panu Markowi niebylo stresu w kosciele
Chwila moment - dobry kamerzysta ma cennik na wszystko? Owszem nie należy zmieniać ustalonej ceny. Ale wideoclip może być kosztem 200zł albo 2000, wszystko zależy od wymagań klientów i profesjonalizmu realizatora zlecenia. Oczywiście po to rozmawia sie wcześniej żeby nie było niespodzianek.
A odnośnie długości filmu to kompletnie nie ma to wpływu na cenę, wierzcie mi Państwo ja kręcę około 5 godzin materiału, z chęcią oddałbym te 5 godzin na drugi dzień po weselu i miał z głowy. Ale chcąc zrobić coś dla innych tak jak dla siebie ciężko pracuję na to żeby nie stworzyć chałtury tylko profesjonalną produkcję filmową. 2 godziny świetnego filmu - artystycznego dzieła, które będzie się oglądało z zaciekawieniem wzruszeniem i nostalgią. Wideoclip, wspomnienia reportaż z całości, plener - nad takim filmem pracuje się kilka tygodni ale efekt jest widoczny. Najłatwiej i najszybciej montuje się długie i nudne filmy, których i tak nikt nie obejrzy od początku do końca. Czas pracy operatora nie powinien mieć wogle wpływu na cenę. Operator ma pracować tyle czasu ile potrzeba mu na realizację zdjęć do zaplanowanego z Państwem filmu i jest to pestka w porównaniu do pracy montażowej w profesjonalnym TV programie, która często trwa kilka tygodni.
pozdrawiam
www.kamerzysta.lublin.pl
A odnośnie długości filmu to kompletnie nie ma to wpływu na cenę, wierzcie mi Państwo ja kręcę około 5 godzin materiału, z chęcią oddałbym te 5 godzin na drugi dzień po weselu i miał z głowy. Ale chcąc zrobić coś dla innych tak jak dla siebie ciężko pracuję na to żeby nie stworzyć chałtury tylko profesjonalną produkcję filmową. 2 godziny świetnego filmu - artystycznego dzieła, które będzie się oglądało z zaciekawieniem wzruszeniem i nostalgią. Wideoclip, wspomnienia reportaż z całości, plener - nad takim filmem pracuje się kilka tygodni ale efekt jest widoczny. Najłatwiej i najszybciej montuje się długie i nudne filmy, których i tak nikt nie obejrzy od początku do końca. Czas pracy operatora nie powinien mieć wogle wpływu na cenę. Operator ma pracować tyle czasu ile potrzeba mu na realizację zdjęć do zaplanowanego z Państwem filmu i jest to pestka w porównaniu do pracy montażowej w profesjonalnym TV programie, która często trwa kilka tygodni.
pozdrawiam
www.kamerzysta.lublin.pl
Uważajcie na pana Lipowskiego, niestety ale skusilismy się na niego po pozytywnych opiniach na forum, które chyba musiał pisać sam...
Na film czekaliśmy ponad 3 miesiące, dostaliśmy go po zrobieniu mu w końcu awantury. Nic nie było tak jak sie z nim umawialiśmy, film zawiera "dziury" (czyli nagle urywa sie kadr) i mnostwo błedów - np jedna osoba idzie dwa razy do komunii! Nie ujął w filmie wielu ważnych momentów... Poza tym już po weselu jak byliśmy skazani na niego, jego kultura osobista pozostawiała wiele do życzenia...
Na film czekaliśmy ponad 3 miesiące, dostaliśmy go po zrobieniu mu w końcu awantury. Nic nie było tak jak sie z nim umawialiśmy, film zawiera "dziury" (czyli nagle urywa sie kadr) i mnostwo błedów - np jedna osoba idzie dwa razy do komunii! Nie ujął w filmie wielu ważnych momentów... Poza tym już po weselu jak byliśmy skazani na niego, jego kultura osobista pozostawiała wiele do życzenia...
Co prawda nie jestem klientem, ale też nie reklamuję tu niczego, mogę więc uczciwie napisać jak jest.
Trudno polecić jakąkolwiek firmę, tak jak trudno odpowiedzieć na pytanie "jaki samochód kupić?". Każdy klient ma inne wymagania, i inne możliwości finansowe.
Najtańsze oferty na nagranie uroczystości zaczynają się od 1500 złotych, i te mają najniższą jakość.
Przeciętny film ze ślubu to wydatek rzędu 2500 złotych, i więcej. Przeciętnych firm jest najwięcej, i wszystkie oferują podobny produkt.
Najlepsze i najciekawsze oferty na film ze ślubu to oczywiście większe koszty. Ceny tutaj też są zróżnicowane, ale zaczynają się od 3-4 tysięcy, a mogą osiągnąć nawet 5-7 tysięcy (kiedy potrzebni są dodatkowi operatorzy kamer, dodatkowy sprzęt, i tak dalej).
Określ jaki przedział cenowy jest dla ciebie realny, to będzie można coś polecić.
Trudno polecić jakąkolwiek firmę, tak jak trudno odpowiedzieć na pytanie "jaki samochód kupić?". Każdy klient ma inne wymagania, i inne możliwości finansowe.
Najtańsze oferty na nagranie uroczystości zaczynają się od 1500 złotych, i te mają najniższą jakość.
Przeciętny film ze ślubu to wydatek rzędu 2500 złotych, i więcej. Przeciętnych firm jest najwięcej, i wszystkie oferują podobny produkt.
Najlepsze i najciekawsze oferty na film ze ślubu to oczywiście większe koszty. Ceny tutaj też są zróżnicowane, ale zaczynają się od 3-4 tysięcy, a mogą osiągnąć nawet 5-7 tysięcy (kiedy potrzebni są dodatkowi operatorzy kamer, dodatkowy sprzęt, i tak dalej).
Określ jaki przedział cenowy jest dla ciebie realny, to będzie można coś polecić.
Nie mogłeś tego wcześniej napisać .
Zrobiłem kosztorys zlecenia taniego filmowania na 2010 rok > realizacja na dwie kamery > cena wyszła 1800 zł > taniej już nie dało rady :) .
p.s. Wielu kameromanów jak sprawdzałem rynek podawało mi cenę od 1200 zł do 1500 zł . Boże ale kit w oczy a raczej w uszy wklejali o sobie :) . Zanim zadzwoniłem wpierw obejrzałem ich pracę od kogoś .
Zrobiłem kosztorys zlecenia taniego filmowania na 2010 rok > realizacja na dwie kamery > cena wyszła 1800 zł > taniej już nie dało rady :) .
p.s. Wielu kameromanów jak sprawdzałem rynek podawało mi cenę od 1200 zł do 1500 zł . Boże ale kit w oczy a raczej w uszy wklejali o sobie :) . Zanim zadzwoniłem wpierw obejrzałem ich pracę od kogoś .
Niech biorą nawet i 900 złotych, Jacku. :) Nikt nie powiedział, że wszystkie firmy muszą brać tyle samo. Na rynku muszą być oferty i dla mało zamożnych klientów, i dla tych, dla których liczy się jakość, a cena nie gra roli.
Do autora wątku - zastanów się, jak ważny jest dla ciebie film ze ślubu i wesela. Ile jesteś skłonny zapłacić za jedyną tego rodzaju pamiątkę, która zostanie z tobą do końca życia?
Czy potrzebujesz czegoś ciekawego, oryginalnego? Czy chcesz aby obraz w filmie był ładny, a dźwięk nienaganny? A może wystarczy ci kiedy ktoś po prostu nagra wszystko, co się wydarzyło, stojąc niezauważony w kącie sali?
Jeśli szukacie na prawdę dobrego filmu ślubnego, to musicie zapamiętać, że:
- będzie droższy, niż przeciętny film ze ślubu
- operatorzy będą cały czas widoczni, w ważnych momentach nie będą cię odstępować na krok, żeby niczego nie stracić
- będą oświetlać plan zdjęciowy reflektorami, i przyczepiać do ciebie mikrofony, żeby nagrać porządny dźwięk
- będą mieli jeszcze inne wymagania, których nie ma Pan Stefan, Kamerowanie-super-the-best.
Do autora wątku - zastanów się, jak ważny jest dla ciebie film ze ślubu i wesela. Ile jesteś skłonny zapłacić za jedyną tego rodzaju pamiątkę, która zostanie z tobą do końca życia?
Czy potrzebujesz czegoś ciekawego, oryginalnego? Czy chcesz aby obraz w filmie był ładny, a dźwięk nienaganny? A może wystarczy ci kiedy ktoś po prostu nagra wszystko, co się wydarzyło, stojąc niezauważony w kącie sali?
Jeśli szukacie na prawdę dobrego filmu ślubnego, to musicie zapamiętać, że:
- będzie droższy, niż przeciętny film ze ślubu
- operatorzy będą cały czas widoczni, w ważnych momentach nie będą cię odstępować na krok, żeby niczego nie stracić
- będą oświetlać plan zdjęciowy reflektorami, i przyczepiać do ciebie mikrofony, żeby nagrać porządny dźwięk
- będą mieli jeszcze inne wymagania, których nie ma Pan Stefan, Kamerowanie-super-the-best.
No witam, ja osobiście polecam firmę AV Event Center, z tego co wiem to filmują na terenie całego kraju, ślub zrobili nam w HD za 2000 ale było warto. Reklamują się, że ich filmy nie przypominają hałtury tylko profesjonalne produkcje filmowe i faktycznie, wywaliło nas z butów - film jak show z tvn, videoclip i plener rozwala.
Coś tam prezentują na stronie jak chcesz sobie zobaczyć.
www.aveventcenter.pl
pozdrawiam
Marcin
Coś tam prezentują na stronie jak chcesz sobie zobaczyć.
www.aveventcenter.pl
pozdrawiam
Marcin
WITAM! Z CAŁEGO SERCA POLECAM KAMERZYSTĘ I TAKŻE FOTOGRAFA Z PRZEMYŚLA TOMVID, NAPRAWDĘ WIEDZĄ CO ROBIĄ JEST TO MAŁŻEŃSTWO, NIE BIORĄ DROGO, ROBIA BARDZO SZYBKO, MI ZALEZAŁO NA CZASIE TO W 4 DNI ZROBILI ALE JAK PIĘKNIE FILM I ZDJĘCIA SĄ CUDOWNE, JA SZCZERZE DZIĘKUJE IM,A PRZYPADKOWO DOWIEDZIAŁAM SIĘ O NICH, NIE ŻAŁUJE ZE ICH ZATRUDNIŁAM.
Bartek, nie możesz zaraz odrzucać innych firm. Każdemu podoba sie coś innego. Kiedyś były gołąbki i animacje, teraz jest moda na durne teledyski i pseudoartystyczne filmy. A ja uważam, że krótki ,zwięzły dobrze zrobiony reportaż w stylu "telewizyjnym", bez wodotrysków to nie podlega przemijającej modzie. Także każdy ma swoje preferencje.
My mieliśmy happy-day i jestesmy bardzo zadowoleni :)
tu masz linki na you tube do naszych ( ich) filmów
http://www.youtube.com/watch?v=oJsiaBZAZiw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=_U2I9sYmC9g&feature=mfu_in_order&list=UL
tu masz linki na you tube do naszych ( ich) filmów
http://www.youtube.com/watch?v=oJsiaBZAZiw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=_U2I9sYmC9g&feature=mfu_in_order&list=UL
dawno mnie tu nie było :)
tu masz cos o nas :)
http://forum.trojmiasto.pl/videofilmowanie-videotom-ktos-korzystal-t65474,1,11.html
pozdrawiam
tu masz cos o nas :)
http://forum.trojmiasto.pl/videofilmowanie-videotom-ktos-korzystal-t65474,1,11.html
pozdrawiam