Widok

Karmiące Piersią Inaczej

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Drogie Mamy mam pytanie,
Synek nie przyssał się do mojej piersi, ale jestem zdeterminowana aby karmić go własnym pokarmem.
Czy są na forum mamy którym ta sztuka - odciągania i karmienia butelką się udała?
Jak długo Wam się udało utrzymać laktację?
Jak organizowałyście sobie dzień i czy dało się wpleść te odciągania i karmienie?
I jaki laktator polecacie?
Mamy elektroniczny moduł ze szpitala ale musimy się już na jakiś własny zdecydować.
Będę bardzo wdzięczna za informacje!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na pewno nie zaszkodzi:)))

Nie denerwuj się będzie dobrze:))))

Powodzenia!
pije herbatki, 2 za jednym posiedzeniem :). mam medele me, ale z nia wszystko ok, bo mam 2 cale komplety i to samo niestety. wlasnie minely 2 godz od ostatniego sciagania, to sie "podlaczylam" znowu. dzis chyba caly dzien co 2 bede "jechac". strasznie mi zalezy.
Może to chwilowy kryzys? Dużo pij, możesz napić się herbatki dla karmiących - pomaga. Zobacz czy z laktatorem wszystko ok. Jaki masz? Ja mam medelę i tez myślałam że nie mam mleka a okazało się że membrana była zepsuta:))))
Dziewczyny, pomocy! Juz mi tak ladnie szlo. odciagam ponad miesiac, a od przedwczoraj jakas masakra. strasznie slabo leci, odciagam jak zawsze co 3-3,5 godz plus raz w nocy. zeby wyszlo na jedna porcje musze sciskac piersi. sciagac czesciej? np co 2 godziny? pije duzo. juz nie wiem co robic. jeszcze chce miesiac przynajmniej pociagnac....
ja ogólnie poza butelkami o których wyżej pisałam - miałam 3 butelki Medeli od laktatora i w nich trzymałam pokarm :)

z Brownów tylko karmiłam ;) (później Avent)
Aaa i mam jeszcze pojemniki na pokarm aventu i w nich trzymałam nadwyżki:)
Ja mam 4 butelki dr brownsa - 2x120 i 2x240 z szeroką szyjką. używamy je od początku do teraz. zmieniam tylko smoczki:)
ja miałam z tt małe butleki (150 ale wchodziło 200) z zakrętkami, ściągałam medelą, przelewałam do takiego i do lodówki, potem tylko wyjmowałam, podgrzewałam w miseczce z ciepłą wodą, dokręcałam smoczek i dawałam do picia. takich butelek miałam 5, jeśli w lodówce miałam już 5 porcji zapasu a cycki puchły to mroziłam w woreczkach (kupowane w tesco na dziale dziecięcym, wg mnie wcale nie gorsze od lansiloh czy innych a kosztują tylko 25/40szt).

jeśli zostało 20-30ml mleka to wylewałam, jak było więcej niż 50 to szkoda było mi tego odciągania, mleko wracało do lodówki i za 3 godziny na karmienie grzałam mieszając z następną porcją.

aha-przechowywałam tak, żeby było przechowywane porcjami-jeśli zjadał 150 a ja ściągałam 200 to w 1 butli 150 a w drugiej 50, później do tej 50 dolewałam
my przez 9m-cy mieliśmy 3 butelki Dr Brown's po 240ml (specjalnie 2 szerokie na mm i 1 wąska na moje mleko)

chyba w czerwcu kupiłam Avent 330ml(1szt.), a tamte oddalam potrzebującej mamie ;)
Ja też raczej pójdę tą drogą ;)
To mi daje komfort psychiczny, że mam mleko na najbliższe karmienie.
Bałam się tylko trzymać to mleko w temp. pokojowej.
Wiadomo latem to trochę inaczej, ale może do tego czasu złapiemy jakiś rytm...
A ile butelek przy taki systemie jest potrzebnych. I jak wzrastają potrzeby malucha - bo nie wiem czy kupować 160 ml czy 260 ml.
Narazie mam 1szt 160ml i 2 szt 260 ml.
Raty to póki co nasza specjalność ;)
Ulka ja robię tak że ściągam mleko i zostawiam w butli na 12 godzin w temp pokojowej - tyle może stać kobiece mleko. w ciągu tych 12 godzin młoda na pewno je wypije.

Wcześniej jak miałam zapasy to resztę chowałam do lodówki - w lodówce może stać 48 godzin.
Jak była potrzeba to wyjmowałam, podgrzewałam i dawałam młodej. Ale zazwyczaj w miedzy czasie ściągałam nową porcję.

Tego mleka co stało i czekało w pokoju nigdy nie podgrzewałam - przez to młoda dzisiaj nie lubi ciepłych pokarmów:) wszystko musi być letnie:)

Czasami mieszałam pokarmy z 2 ostatnich ściągań.

Jak młoda wypije nap 1/3 albo 1/2 porcji to zostawiam w butli i czekam aż się znowu zdecyduje zjeść - np w nocy je na raty:)
Ag to może jakiś inny nick?
Poznaje Twoje posty:)
Dobrze,że znowu jesteś....Zawsze miałas super przepisy na dobre żarełko:)

Pozdrawiam Cię:)
dzięki kochane za słowa wsparcia.
Synek za 45 min kończy 12 dni ;)
Ulka, mocno trzymam za Ciebie kciuki, przeszło 3 miesiące temu przechodziłam to samo, co Ty. Mój Synek tez nie chciał za nic w swiecie ssac, ale dzięki niesamowitej poloznej ze szpitala wojewódzkiego - pani Joli - włąsnej determinacji po ponad dwoch tygodniach zaczął ssac! Zycze Ci tego z calego serca, mój Synek nauczył się tegoi dzięki smoczkowi, na nic zdało się stymulowanie palcem i dren, nauczył się ssac smoczek butelkowy, a potem pokochał piers i tak jest do dzis. W ciągu dnia ciągnie cycusia, a w nocy dostaje moj odciągnięty pokarm z butelki. Zyczę wytrwalosci i powodzenia!!!!!!!!!!! Uda się, tylko uwierz w siebie. Pij melisę i rózne herbatki laktacyjne, u mnie to działa :)

Ile Twój Synek ma?
Ja będąc w ciązy bardzo pragnęłam karmić piersią ale niestety mi nie było dane od samego początku miałam mało pokarmu i był tak jałowy że dziecko nienajadało się nim wogóle ale nie poddawałam się przez miesiąc i tak z dnia na dzień pokarmu już nie miałam. Piłam duzo płynów, dieta ale nie udało się. Może że miśka urodziła się przez cc tego nie wiem. Polecam laktaor z czystym sumieniem medela mini electric szybko odciągał pokarm bo ręcznym bym się zajechała. Jedyny minus był strasznie głośny. MOje dziecko cały czas płakało dopiero jak dawałam mu butlę z mlekiem zasypialo odrazu.
Wyrazy uznania dla Was, bardzo podziwiam!
Ja karmiłam odciąganym tylko kilka tygodni z racji silnego krwawienia brodawek więc wiem jakie to czasochłonne i ile samozaparcia wymaga. A kilka czy kilkanaście miesięcy?! Dzielne jesteście!
Ola - wiesz - z nałogu nie jest tak łatwo się wyleczyć ;) ;P mogłabym wrócić na stary nick - ale po co?

co do pytań - mieszałam mleka z 2-3 ściągnięć. Jeśli było już podgrzane - niestety wylewałam.

Jeśli była potrzeba dolewałam wody i dodawałam odpowiednią ilość mm :)
Agusia jeszcze kochasz to forum,co?
dlaczego się znowu nie zalogujesz?
Ja również karmiłam moje Bliźnięta 13 m-cy, ściągając mleczko laktatorem ręcznym tt, przestałam, bo pojawiło się kolejne zapalenie piersi,a przy 2 dzieci nie było tak łatwo. Piłam bardzo dużo herbatki herbapolu fito-mix, miałam momenty,że potrafiłam jednorazowo ściągnąć litr mleka albo więcej. Ściągałam na początku co 3 godziny-również w nocy i nadmiar mleczka zamrażałam- czego efektem było 12 l mleka w zamrażarce. Też miałam chwilę zwątpienia, ale chęć karmienia zwyciężyła:)
Ja - już nie wiem co bardziej frustruje hehe czy histeria małego czy to że trzeba ściągać ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry