Widok

Kasza manna na mleku UHT

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Prosze o podpowiedz od jakiego wieku mozna podawac kasze manna na mleku UHT.Chcialabym corce ktora ma 13 miesiecy sprobowac podawac tak zrobiona kasze na kolacje (poza tym pije jeszcze mleko mm).Niby nam rodzice dawali pewnie jeszcze wczesniej i zyjemy ale czasy sie zmienily :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja dawałam już po skończonym roczku kasze na mleku z kartonika. Trzeba wprowadzać mleko stopniowo i po prostu obserwować reakcję dziecka.
image
Ja dalam w malutkich ilosciach krowie mleko 9mcznemu dziecku. Stopniowo zwiekszalam ilosc mleka. Teraz daje 150ml mleka 150ml wody i 50g kaszy manny. Pije to z butelki przed snem. Nie slodze. Proponuje podawac mleko z butelki pasteryzowane lub z woreczka. Te z kartonika to kiepskiej jakosci jest
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi,bardzo mi pomoglyscie :)
A jaki jest sens podawania mleka UHT?
http://m.tipy.interia.pl/artykul_18410,czym-sie-rozni-mleko-pasteryzowane-od-uht.html
Moje maluchy też po roku jadły już wszystkie produkty mleczne i jadły kaszę gotowana na zwykłym mleku. Chociaż na śniadanie butla MM do 3 roku życia, potem już kakao na zwykłym mleku.
mleko krowie nie jest idealnym wyborem dla niemowlęcia, do 2 r.ż. lepiej podawać mm, bo w nim jest zbilansowane wszystko co maluch powinien otrzymywać. ilość białek w krowim mleku jest obciążająca dla nerek dziecka, poza tym wszelki zestaw witamin i pozostałych składników (DHA/EPA itp.), w które jest mm wzbogacane jest nieobecna w mleku krowim. a uht to już w ogóle kiepski wybór...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

do góry