Widok

Kaszka dla niemowlala

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Drogie mamy :)
prosze o pomoc!
Moja mała ma 7 miesięcy. Jest karmiona piersią (przez pierwsze 6 miesięcy tylko na piersi)
Jesteśmy na etapie wprowadzania glutenu (pół łyżeczki mannej dziennie) do obiadku. Deserki też już degustuje.

Chciałabym wprowadzić małej kaszki, ale... nie chciałabym na razie włączać do jej diety mleka modyfikowanego.
Czy któraś z Was może mi polecieć sprawdzone przepisy na takie kaszki (bezglutenowe, bezmleczne)
Dodam, że bardzo mało ściągam pokarmu :/ taki ma apetyt na cycka ;) więc chyba zostają kaszki na wodzie

Dziekujemy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Możesz kupić gotowce - kaszkę hip feinehirse - jaglana, jest bezmleczna. Ponadto Holle. Widziałam tez bezmleczne nestle z serii na dobranoc, ale u nas sprawdziła się właśnie ta jaglana.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Holle najlepsze, ewentualnie Hipp bezmleczny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też zaczęłam dla swojej córki wprowadzanie nowych produktów. Bardzo chętnie posłucham doświadczonych mam jak wprowadzały kaszki oraz jakiej firmy dla swoich maluchów.
holle bezmleczna masz do wyboru bezglutenowa ryzowa, kukurydziana z tapioka i jaglana, glutenowe: manna pełnoziarnista, orkiszowa, owsiana, musli. mozna zrobic na wodzie. dorzuciuc troche owoców i masz sniadanko. z niemieckich sa jeszcze Topfer, dokladnie takie samae. hipp ma tylko kukurydziano-ryzowo-jagana, gdzie glownie jest ryz. holle mozna zamowic w gemini.
Dzięki już zamówiłam 2 kaszki Holle bezmleczne i bezglutenowe gotowane na wodzie :)

jak ktos samodzielnie przygotowuje takie kaszki tez z miłą chęcią poczytam :)
lebenswert, sun baby, topfer. sa w carrefourze i auchan bez dodatku cukru i innych niepotrzebnych pierdół
na opakowaniu masz napisane jak przygotować z mm i jak na wodzie. generalnie woda ok.50st C, sypiesz, mieszasz , studzisz i podajesz:) z tym że ja nie sugerowałam sie ich ilościami, bo strasznie rzadkie wychodziły, sypałam na oko, mieszajac do konsystencij takiej nie lejacej, by mozna było podawac łyzeczka. jak odciagasz swoje mleko, to mozez po ostudzeniu dolac to mleko do kaszki. na sniadanie dodaje albo owoce ze sloiczka (hippa bezcukrowe, 100%owoców, trzeba czytac etykiety bo nie kazde sa bez dodatkow), albo tarte jabłko/banana/jagody/maliny itp...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja córka ma już 10 miesięcy i gotuję jej na wodzie kaszki manna, kukurydziana, płatki owsiane czy jęczmienne do tego owoce blenduje i pyszne danie gotowe
U mnie było holle. Wyprobowaliśmy wszystkie rodzaje bezmleczne i dzieciakom smakowały.
zwykłe kaszki dla dorosłych na wodzie, manna, orkiszowa, płatki jaglane itp - słodzone musem z suszonych owoców lub świeżymi owocami, najłatwiej, najtaniej i najzdrowiej :)
Najlepsze są proste produkty!

My kupujemy zwykłe płatki owsiane / jaglane (bezglutenowe) /orkiszowe, takie dla dorosłych - nie muszę wtedy sprawdzać składu, zawsze są bez cukru. Robimy ma wodzie zamiast na mleku i tyle.
- żeby lepiej smakowało, dorzucamy mielone owoce
- czasami dorzucam trochę mm (Bebilon pepti), ale nie smakuje wtedy jakoś lepiej
- żeby było nam łatwiej, płatki mielimy trochę - wtedy wystarczy zalać je wrzącą wodą, nie trzeba gotować.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry