Widok

Katar u 3tyg. niemowlaka jak walczyć proszę o pomoc i sprawdzone rady

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam tak jak powyżej używam soli fizjologicznej i fridy macie jeszcze jakieś sposoby?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Marto,czy może chodzi o dr Kuczkowskiego?

Dokładnie, to bardzo ważne, żeby regularnie oczyszczać dziecku nosek. Najlepiej postępować zgodnie z Metodą 3 Kroków, o której więcej można dowiedzieć się na naszej stronie: https://katarek.pl/metoda-3-krokow/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do dziecka poniz j 3 miesięcy przy każdej infekcji wzywa się lekarza, u takiego maluch przez kilka godzin ze zwykłego kataru moz być zapalenie płuc.di przychodni nie radzę teraz sezon grypowy więc zdrowych dzieci w poczekalni nie ma.wezwij lekarza do domu. U nas była lekarka dwukrotnie przepisała cebion(to witamina c w kropelkach),sól fizjologiczna do niska, i lek przeciwhistaminowy. Zmniejszający obrzęk noska to chyba był nasiwin soft albo coś podobnego, wszystko bylo bez recepty. Potem była jeszcze raz żeby sprawdzić czy coś się nie rozwija. Wogole to jeśli jest noworodek w domu to raczej w maseczce w przypadkubprzeziebienia i częste mycie rakna najlepiej izolacja taty.

U nas też dla niemowlaka sprawdzał się Nasivin. Od lat mamy go w domu, też z polecenia lekarki. Tylko co jakiś czas kupujemy inny odpowiedni dla wieku dzieci. I dla dorosłych też. To już chyba przyzwyczajenie hehe ;)

Dziecko w łozeczku powinno lezeć z uniesioną główką na boku żeby katar nie spływal do gardła Wskazane inhalacje,noszenie w pozycji pionowej,wietrzenie pokoju.No i oczywiście ściaganie katarku

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Pytanie o wynajem (32 odpowiedzi)

Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie...

do góry