Widok
Kiedy dziecko samodzielnie pije z kubka?
Pytanie do doświadczonych mam :) Kiedy Wasze dzieci zaczęły pić samodzielnie ze zwykłego kubka?
Mój syn jest dzieckiem piersiowym, nie zna butelek. Od miesiąca uczymy się picia z niekapka, ale nie chce z niego pić. Jak mu odkręcę i dam bezpośrednio to pije jak dziki, ale zakręconym tylko się bawi lub go gryzie. Nie wiem czy jest wogóle szansa, że się nauczymy, a jak nie to zastanawiam się kiedy jest mozliwość, że będzie potrafił sam się napić ze zwykłego kubka.
Mój syn jest dzieckiem piersiowym, nie zna butelek. Od miesiąca uczymy się picia z niekapka, ale nie chce z niego pić. Jak mu odkręcę i dam bezpośrednio to pije jak dziki, ale zakręconym tylko się bawi lub go gryzie. Nie wiem czy jest wogóle szansa, że się nauczymy, a jak nie to zastanawiam się kiedy jest mozliwość, że będzie potrafił sam się napić ze zwykłego kubka.
mój Julek butelkowy a niekapka nie chciał. Za to od razu załapał bidon ze słomką i pije z niego do teraz. Ze zwykłego kubka daje mu pić ale jeszcze sporo na siebie wylewa więc najczęściej korzystamy z bidonu
Moja ma 16 miesięcy i juz od dawna pije sama z małego, plastikowego kubeczki z uszkiem, a to dlatego, że niekapek ciągle nam giną i dawałam od razu ze szklanki. Syn w tym wieku chodził do żłobka publicznego i tam o wiele młodsze dzieci piły dawno x kubeczkow, pani była bardzo zdziwiona, że on nie umiał. ...