Widok

Kiedy gość przychodzi na Twój ślub w białej sukience...

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mialam taka sytuacje na ślubie swojej siostry, ze jej bratowa, ktora miała ślub wcześniej o kilka miesięcy, przyszła na ślub w swojej kiecce z poprawin. Sukienka biała, długa, jak dla mnie mogłaby być nawet ślubna. Dziewczyna biedna nie jest, stać ją na drogie rzeczy, takze mogła sobie kupic jakas sukienke, chociaz pewnie i tak ma ich sporo. W trakcie wesela powiedziała mi ze "oh, nie miałam czasu żeby jakas znalezc". Nie uwazacie ze to świnstwo? Ja sie wkurzyłam bo bylo mi troche szkoda mojej siostry, ale ona sie tym zbytnio nie przejeła.
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

A co to za różnica? Czy to jest jakiś przesąd czy po prostu takie widzimisię?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
współczuję teściowej, ma kiepskie wyczucie smaku...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
A u mnie to ja prosiłam swoją mamę i teściowa, aby ubraly się w jasne (nawet białe )sukienki, ponieważ chciałam żeby się tego dnia wyróżniały na tle innych cioc i gości. Wszyscy wiedzieli że to ja jestem panna młoda i nawet dwie dziewczyny przyszły w białych sukienkach na ślub, ale szczerze mówiąc absolutnie mi to nie przeszkadzało. Uważam że w związku ze ślubem jest tyle stresu, że nie ma co sobie dodatkowo go dokładać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Na mój slub moja obecna juz teściowa przyszła w białej sukience :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
No chyba, że tak... :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba ze sama Pani młoda zadecyduje ze chce gosci w bieli
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Biały kolor według mnie jest zarezerwowany tylko i wyłącznie dla Panny Młodej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Może i świetnie sie czułaś... ale ja jako Pani Młoda na pewno bym Ci dogryzła, że na taką imprezę mogłaś wybrać inny kolor.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Według mnie to już się trochę pozmieniało i ludzie nie trzymają się tak sztywno tych reguł. Sama ostatnio na weselu byłam w takiej: http://vissavi.pl/sukienki/1365-sukienka-1365-00311328.html I bardzo dobrze się czułam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A...co powiecie kiedy Mama Pana Młodego ubiera się cała na biało!!???!!
Do tego,ma kwiata oczywiście bialego,na pół głowy!
Koszmar!Posmiewisko na całego.
Nawet goście się z niej smieli.
Chora baba!
A dla mnie szczerze nie ma to znaczenia :) Jeśli ktoś dobrze się czuje w białym czy w ecri to dlaczego mam mu zabraniać ubierać się tak na mój ślub? :)
image
Takie teksty to tylko świadczą o poziomie waszej inteligencji i o braku ogłady. Nietaktem to mogą być wasze zaściankowe uwagi godne średniowiecza!!! Jeśli jakaś dziewczyna/ kobieta ma ochotę ubrać nie zadługą białą sukienkę a do niej kolorowe dodatki to czemu nie jeśli się dobrze w niej czuje a dotego super wygląda. Na weselu gość nie powinien wyglądać lepiej od Panny Młodej ale kolorystyka ubrań dowolna!!! Jak czytam te wasze kąśliwe uwagi to normalnie mam wrażenie ,że w Polsce nadal jest ciemnogród, a wy poprostu jesteście zacofani jednym słowem wieś śpiewa i tańczy!!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5
ja musze przyznac, ze kiedys poszlam na slub w sukience takiej do kolan cizko powiedziec czy bialo czarnej, czy czarno bialej. w takie kwiaty, ze kazdego koloru bylo po rowno i po czasie sie zreflektowalam i do dzis sie zastanawiam czy dobrze zrobilam. chociaz jak sobie pomysle to panna mloda miala suknie typowo slubna, a moja byla taka dosc zwyczajna, a i tak nie moge zapomniec i mi glupio.
na moim weselu byla kuzynka ktora miala dluga balowa sukienke ecru jakby sie uprzec to mogla byc i slubna a ja wogole tego nie zbaczylam dopiero przy ogladaniu zdjec wpadlo mi to w oko w tym dniu i tak mialam tyle na glowie ze na takie szczegoly nie zwracalam uwagi
image

image
kiedyś byłąm na weselu na którym panna młoda miała suknie ecru a jej koleżanka ubrałą bialutką... jak staneły obok siebie to panna młoda wyglądała strasznie, jakby miała pożółkłą suknie....
u mojej mamy na jej slubie swiadkowa ubrala bialutka sukienke oraz slicznie upiete wlosy w fale - i wygladala jakby to ona szla do slubu a moja mama stala tam nie wiem po co.... mama miala suknie koronkowa ecru. wstyd i szok - dla swiadkowej, ze tak zrobila.
dla mnie to wielki nietakt ubrac sie tak komus na slub.
image
Ja prywatnie nie wyobrażam sobie, żeby ktoś przyszedł na mój ślub w długiej białej sukni.... no oczywiście zrozumiałabym jakąś mała biało czarną kieckę... ale w innym wypadku.. hm byłabym bardzo zarzenowana...
image

Wysłałam, pozdrawiam
~jovita, a pokazesz zdjecia fryzurki ;) ze storczykiem , amishu@o2.pl
image
Ja niestety tez mialam taka sytuacje, dziewczyna naszego znajomego miala suknie ECRUI i zeby bylo zabawniej to suknia slubna tylko ze ze przed kolanko, bo matak tego kolesia szyje suknie, na slubie nie zwracalam uwagi tylko tyle ze nie przebralam sie po 24, ale laska byla tak zrobiona ze u fryzjera chyba byla dluzej niz Ja...ale kiedy zobaczylam fotki od znajomych szczegolnie cz/b to myslalam ze zawalu ze zlosci dostane nie odzywam sie do niej a nasz fotograf wyciol ją ze wszytkich zdjec na jakich byla ;]Jestem pyskata i nie urywam ze powiedzial jej co o tym mysle ;] i zeby bylo jeszcze smieszniej mamy kolejne 2 wesela wsrod przyjaciol i nistety nikt tej gwiazdy nie zaprosil ;] ciekawe dlaczego;] po tym wszystkim uwazam ze nie warto sie przejmowac takimi osobami bo to one wychodza za przeproszeniem na "idiotki" tyle mam do powiedzenia.
image
image
Bianka & Vincent ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Wesele

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry