Widok

Kiedy z gorączką do szpitala?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny. Od 3 dni mały gorączkuje 39,3 podaję nurofen ale spadada do max 38, byliśmy dzis u lekarza powiedziała ze to jakiś wirus i przepisała Neosine, wapno i rutinacea + dalej nurofen mały oprucz goraczki jeszcze wymiotuje dzisiaj jest najbardziej osłabiony od 15 lezy w lozku i caly czas spi robie mu oklady a temperatura dalej wysoka teraz ma 38.7 boje sie zewzrosnie i nie wiem co robic dalej udac sie do szpitala czy dalej podawac leki jak lekarz kazał i czekac co dalej :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym pojechała do szpitala bo to trochę długo,nie czekaj już dłużej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ile dziecko ma lat? pije dużo? bo nie dosc ze kilkudniowa wysoka goraczka, wymioty to jeszcze te upaly
przy takich wysokich gorączkach lepiej działa naprzemienna kombinacja ibuprofen-paracetamol
ja bym poczekala jeszcze dzien, dwa, skoro dopiero teraz neosine zaczal brac
W najgorszym wypadku nalej do wanny zimnej wody bo trzeba głowę szybko schłodzić. Zamów w przychodni wizytę domową, jak się poprawi to odwołasz, jak się pogorszy to do szpitala i badania trzeba zrobić. Gorączka wysoka ale 3 dni to jeszcze nie ma paniki. Na pewno każdy następny dzień będzie lepszy. Jeśli nie będzie lepiej to trzeba szybko działać i nie dać się zbyć.
a co jaki czas podajesz p-gorączkowe? nam pediatra kazała co 3h naprzemiennie nurofen z paracetamolem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak dla mnie to kiepsko - 3 dni wysokiej gorączki z wymiotami - może potrzebny antybiotyk ??? ja bym nie była pewna , że to wirus , pojechałabym do szpitala choć po to żeby zrobili na cito badania krew, mocz itp może coś wyjdzie
do tego w TV trąbią o tym wirusie zapalenia opon mózgowych więc bylabym czujna szczególnie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też bym pokazała dziecko innemu lekarzowi. Zwłaszcza, że teraz takie upały, młodziak może szybko się odwodnić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No na południu Polski to podobno poważna sprawa z tym wirusowym zapaleniem opon mózgowych,brakuje miejsc w szpitalach,ja też bym nie czekała gdyby do tak wysokiej temp. doszły wymioty tylko pojechałabym do szpitala tam przynajmniej zrobiliby wszystkie badania na miejscu.
Dziecko ma wysoką gorączkę ,wymiotuje a na dodatek są upały.Jedź z dzieckiem do szpitala,podadzą mu kroplówkę i opanują gorączkę.Posiedzisz tam z maluchem ze 3-4 godziny i wrócisz do domu,nie ryzykuj.
od razu do szpitala....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
m0j syn tez mial g0raczke 4 dni, p0 40 i 40,5 st- ch0dzilam d0 lek c0dziennie...wirus, wirus, trzeba przeczekac. Wk0ncu wzielam sprawy w sw0je rece i zr0bilam CRP...wyszl0 211.... i szpital u0g0lnipna reakcja zapalna....... jedz d0 szpitala. P0w0dzenia!!!
Nie czekaj dzialaj szkoda dziecka

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

księgowa?? czy warto? (45 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

do góry