Widok
Kiedy z gorączką do szpitala?
Hej dziewczyny. Od 3 dni mały gorączkuje 39,3 podaję nurofen ale spadada do max 38, byliśmy dzis u lekarza powiedziała ze to jakiś wirus i przepisała Neosine, wapno i rutinacea + dalej nurofen mały oprucz goraczki jeszcze wymiotuje dzisiaj jest najbardziej osłabiony od 15 lezy w lozku i caly czas spi robie mu oklady a temperatura dalej wysoka teraz ma 38.7 boje sie zewzrosnie i nie wiem co robic dalej udac sie do szpitala czy dalej podawac leki jak lekarz kazał i czekac co dalej :/
W najgorszym wypadku nalej do wanny zimnej wody bo trzeba głowę szybko schłodzić. Zamów w przychodni wizytę domową, jak się poprawi to odwołasz, jak się pogorszy to do szpitala i badania trzeba zrobić. Gorączka wysoka ale 3 dni to jeszcze nie ma paniki. Na pewno każdy następny dzień będzie lepszy. Jeśli nie będzie lepiej to trzeba szybko działać i nie dać się zbyć.
jak dla mnie to kiepsko - 3 dni wysokiej gorączki z wymiotami - może potrzebny antybiotyk ??? ja bym nie była pewna , że to wirus , pojechałabym do szpitala choć po to żeby zrobili na cito badania krew, mocz itp może coś wyjdzie
do tego w TV trąbią o tym wirusie zapalenia opon mózgowych więc bylabym czujna szczególnie
do tego w TV trąbią o tym wirusie zapalenia opon mózgowych więc bylabym czujna szczególnie