Widok

Kiedy z gorączką do szpitala?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny. Od 3 dni mały gorączkuje 39,3 podaję nurofen ale spadada do max 38, byliśmy dzis u lekarza powiedziała ze to jakiś wirus i przepisała Neosine, wapno i rutinacea + dalej nurofen mały oprucz goraczki jeszcze wymiotuje dzisiaj jest najbardziej osłabiony od 15 lezy w lozku i caly czas spi robie mu oklady a temperatura dalej wysoka teraz ma 38.7 boje sie zewzrosnie i nie wiem co robic dalej udac sie do szpitala czy dalej podawac leki jak lekarz kazał i czekac co dalej :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie czekaj dzialaj szkoda dziecka
m0j syn tez mial g0raczke 4 dni, p0 40 i 40,5 st- ch0dzilam d0 lek c0dziennie...wirus, wirus, trzeba przeczekac. Wk0ncu wzielam sprawy w sw0je rece i zr0bilam CRP...wyszl0 211.... i szpital u0g0lnipna reakcja zapalna....... jedz d0 szpitala. P0w0dzenia!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
od razu do szpitala....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dziecko ma wysoką gorączkę ,wymiotuje a na dodatek są upały.Jedź z dzieckiem do szpitala,podadzą mu kroplówkę i opanują gorączkę.Posiedzisz tam z maluchem ze 3-4 godziny i wrócisz do domu,nie ryzykuj.
No na południu Polski to podobno poważna sprawa z tym wirusowym zapaleniem opon mózgowych,brakuje miejsc w szpitalach,ja też bym nie czekała gdyby do tak wysokiej temp. doszły wymioty tylko pojechałabym do szpitala tam przynajmniej zrobiliby wszystkie badania na miejscu.
Ja też bym pokazała dziecko innemu lekarzowi. Zwłaszcza, że teraz takie upały, młodziak może szybko się odwodnić.
jak dla mnie to kiepsko - 3 dni wysokiej gorączki z wymiotami - może potrzebny antybiotyk ??? ja bym nie była pewna , że to wirus , pojechałabym do szpitala choć po to żeby zrobili na cito badania krew, mocz itp może coś wyjdzie
do tego w TV trąbią o tym wirusie zapalenia opon mózgowych więc bylabym czujna szczególnie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
a co jaki czas podajesz p-gorączkowe? nam pediatra kazała co 3h naprzemiennie nurofen z paracetamolem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
W najgorszym wypadku nalej do wanny zimnej wody bo trzeba głowę szybko schłodzić. Zamów w przychodni wizytę domową, jak się poprawi to odwołasz, jak się pogorszy to do szpitala i badania trzeba zrobić. Gorączka wysoka ale 3 dni to jeszcze nie ma paniki. Na pewno każdy następny dzień będzie lepszy. Jeśli nie będzie lepiej to trzeba szybko działać i nie dać się zbyć.
a ile dziecko ma lat? pije dużo? bo nie dosc ze kilkudniowa wysoka goraczka, wymioty to jeszcze te upaly
przy takich wysokich gorączkach lepiej działa naprzemienna kombinacja ibuprofen-paracetamol
ja bym poczekala jeszcze dzien, dwa, skoro dopiero teraz neosine zaczal brac
ja bym pojechała do szpitala bo to trochę długo,nie czekaj już dłużej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry