Widok

Kino dla 2,5 latka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, ostatnio zastanawiałam się czy 2,5 latek nie jest za mały na pojscie do kina na bajkę? Moj młody bardzo chętne ogląda bajki, raz tez wytrzymał 1,5 godziny w teatrze na Czerwonym Kapturku. A czy Wy zabieracie takie maluchy do kina????Czy są w stanie usiedziec w miejscu i ogladac z zapalem bajkę????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my byłysmy na NEMO
i wysiedziała ... zawsze mozna wyjsc pred koncem

a 2,5 roku to wchodzi za free :) przynajmniej w Alfie

w multikinie sa poranki dla dzieci gdzie puszczaja krotkie bajki po 10-15 min kilka odcinków

moze sprobuj na cos takiego na poczatku
image
Dejwi moj w alfie to jeszcze nie ma 3 lat:)Na nemo byl maz,ale ostatnio bylam z nim na reniferze niko,nie podobal mi sie i malemu tez ciezko bylo wysiedziec.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no Moja tez nie ma 3 lat - pisałam ze do 3 lat dziecko "nie płaci"

moja wysiedziała tylko dlatego ze KOCHA NEMO i tłucze to ciągle w domu
+ ma akwarium bo dostała od Pana plastikowe rybki w zoologicznym :)

My bylismy w Multikinie na tych porankach dla dzieci. 1godzina bajek w kinie to max dla mojego syna (za3 miesiące bedzie miał 3lata). Nie próbowalismy jeszcze na normalną bajkę.
No ja własnie myslalam o tej bajce Renifer Niko.. ale jak mamaalanka napisala, ze slaba ta bajka, to zaczynam sie powaznie zastanawiac:)
Dla nas byla slaba.Zreszta jak bylismy na madagaskarze to dziecie siedzialy zaczarowane,bo cos sie dzialo,a tu widzialam,ze duzo dzieci juz nie wytrzymywalo.Moze tak trafilismy,moze mi sie zdawalo,Kazdy ma inny gust.Ja czekam na dino mama,ma niedlugo byc.Zobaczymy jak to sie sprawdzi.
Moja dwu i pół latka nie wysiedzi dłużej niż godzinę. Byliśmy w Multikinie na poranku i ta godzina była dla nie akurat, ale jestem pewna że wytrzymała tyle tylko dlatego, że co 10-15 minut leciała inna bajka, więc żadna nie zdążyła jej się znudzić.
Moja prawie czterolatka chodzi do kina odkąd miała więcej 2 i pół roku, ale tylko na poranki z mini mini. Raz była na normalnym filmie i nie za bardzo umiała się skupić przez godzinę na jednej historii.
a jak Dino mama? Był ktoś z takim 2,5-3 letnim maluszkiem?
To chyba dopiero weszlo do kin dzis albo wczoraj
ja byłam dziś na Dino mama z 4latkiem. Film fajny,ciągle coś się dzieje na ekranie, szybko czas leci. Tylko te reklamy!! Pół godziny i mały się ciągle pytał kiedy będzie film?
dodam,że był to jego pierwszy pobyt w kinie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
kasia - a Twoim zdaniem dla 2 i pół latka ta bajka nie będzie za straszna? Bo ja się właśnie zastanawiam nad Dino mama a Renifer Niko. Tylko, że mój synek ma właśnie 2 i pół roku. Bardzo chce iść do kina, ciągle o tym mówi, więc chciałam spróbować. Na Porankach w Multikinie już byliśmy i było super,a teraz te bajki które puszczają na porankach nie należą do ulubionych synka. Boję się, czy Renifer nie będzie za nudny a Dino mama zbyt straszna na takiego brzdąca.
Jak lubi dinozaury to powinno mu sie spodobac.A czy dino mama w 2d mozna obejrzec,czy tylko 3d?
w Multikinie można
wybrałam Dino mama, zobaczymy... :)
dzięki za pomoc
A ja poszłam z synkiem pierwszy raz do kina jak miał 2,5 roku i wysiedział na całej 1,5 godzinnej bajce bez mrugnięcia okiem. Byliśmy już na Madagaskarze i na Epoce Lodowcowej a teraz wybieramy się na Dino Mama.
my byliśmy w Multikinie na 2D, dla maluchów te 3D się nie sprawdzają,bo okulary spadają i sie dziec.iaki denerwują Myślę,ze nie bedzie za straszne. Jedyne groźne są walki pod sam koniec filmu,ale wiadomoże kończą się szczęsliwie dla głównych bohaterów. Na pewno mu się spodoba :)
My sobie renifera NIko pierwszą częsć ściągneliśmy z neta i powiem,że Dino mama lepsza. A po za tym jak synek oglądnął NIko, to stwierdził,że już widział i chce na dinozaury :)
Moj tez nie lubi 3d,ja zreszta tez nie.Dajcie znac jak dino mama to tez sie wybierzemy
aaa i można panie wpuszczające na slae poprosić o poddupnik dla dziecka i wszystko ładnie widzi.
oooo, super, dobrze wiedzieć :)
Heh...też bym sie z moją wybrała w końcu...myślę, że wysiedzi...Ona uwielbia bajki...ale nie wszystkie Ją wciągają....dinozaury lubi to może spróbuję :)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
I idzcie do alfy,tam do 3 lat za darmo:)
madagaskar?? epoka lodowcowa??? przecież to nie są filmy dla 2,5 latka, matko ten świat chyba całkiem zwariował, jakby założyc watek, czy wasze dzieci ogladają tv to wszystkie byście napisały, ze nie, bo to nie dobre jak tak małe dziecko siedzi i ogląda bajki, ale jak do kina na filmy, hmmm myślę, że gdzieś tak dla 5 latków ( i tez nie wiem czy wszystko skumają ) to jak najbardziej, żenada po prostu !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
niewiemcosięzwamidzieje mój 3 latek uwielbia bajki typu Epoka Lodowcowa i Madagaskar i akurat nie Ty jesteś specjalistą od ustalania od jakiego wieku dziecko może takie bajki oglądać, także daruj sobie komentarze tego typu i puszczaj swoim dzieciom Teletubisie w wieku 12 lat :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
kiedyś byłam z bratanicą (wówczas 3letnią) na bajce w kinie-nawet nie pamiętam na jakiej i po pół godzinie chciała wyjść bo ją "nóżki bolą" :D
Moj uwielbia te bajki.Jak byl na nemo z tata to cala mi opowiedzial,takze cos z niej skumal i zapamietal.
To w takim razie czekam na realację z bajki Dino Mama, moze się wybiorę:)
ja dziś byłam z synkiem (2 i pół roku) na Dino Mama w Multikinie. Nie dość że wysiedział praktycznie 2 godziny ( bo 23 minut reklam puścili), to jeszcze oglądał z zainteresowaniem. Po zakończeniu bajki, wszyscy zaczeli wychodzić, a synek stwierdził, że on jeszcze ogląda (a leciały już napisy). Bajka fajna, rzeczywiście dużo się tam dzieje. Synek trochę bał się pod koniec podczas bitwy Dino mamy ze "złymi" dinozaurami, ale przetłumaczył to sobie, że te "złe" dinozaury są niegrzeczne i dostały karę. Ta scena rzeczywiście dla takich maluszków jest trochę straszna, nawet sam wygląd tych "złych" dinozaurów. Poza tym ok.
super,że się podobało :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

do góry