Widok
Pewnie tylko nie wiem czy akurat barcelone nie jest to moje ulubione miejsce :-)...... Juz szbciej policiłabym jej turcje a zwłasz cza jeśli to na miesiąc miodowy.... Naprawde super i nie jest droga :-).
Ale ta malutka MICKI jest śliczna i ma super męża że przesłała nam fotke obcym dziewczyną z forum. Fajnie.
Ale ta malutka MICKI jest śliczna i ma super męża że przesłała nam fotke obcym dziewczyną z forum. Fajnie.
Wiesz ja też siedze i oglądam ogłoszenia o prace... choć pracuje to szukam czegoś ciekawszego... weekend minął pod wielkim znakiem odpoczynku... nic nie robiłam i to mi pasowało... widziałam nową fotkę małej Martusi naprawde śliczna dziewczynku... kurcze ale bym chciała miec takie maleństwo... dlatego wczoraj z moją córeczką ubierałam lalki no wiesz baby born. chu chu.... super było.... bawiłyśmy się w koleżanki :-)
a to dobre:)
faktycznie musiało być nieprzeciętnie
ja w sobote robiłam rogaliki drożdżowe z dżemem od teściowej i wiesz jakie pycha wyszły byłam sama w szoku bo mi nigdy nie wychodzi a tu niespodzianka i do kumpeli pojechałam bo się chciała wyżalić trochę i tak przeleciało a w niedziele z mężem do pracy pojechałam bo wyjątkowo musiał być:)
faktycznie musiało być nieprzeciętnie
ja w sobote robiłam rogaliki drożdżowe z dżemem od teściowej i wiesz jakie pycha wyszły byłam sama w szoku bo mi nigdy nie wychodzi a tu niespodzianka i do kumpeli pojechałam bo się chciała wyżalić trochę i tak przeleciało a w niedziele z mężem do pracy pojechałam bo wyjątkowo musiał być:)
przepis na pyszne rogale:
-3szk mąki tortowe
-4 dkg drożdży
-3/4 szk mleka
-3 żlłótka
-3 łyżki cukru pudru
-1/3 kostki masła
-szczypta soli
-powidła
do ciepłego mleka dodajemy drożdże łyżeczkę cukru pudruyi łyżeczkę mąki odstawić do wyrośnięcia(podwoić się powinno)
potem dodajemy żółtka, cukier puder, sól i siejąc przez sito mąkę wyrabiamy i dodajemy roztopione masło letnie znowu wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia
wyrośnięte wykładamy wałkujemy i kroimy w kształcie trójkontów
na trójkąt powidła zwijamy i odstawiamy do wyrośmnięcia
do piekarnika na 25-30min przy 160stopniach i gorące polewamy lukrem lub posypujemy cukrem pudrem:)
powodzonka mi sie udało:)
jak cos nie będzie wiadome to pytaj bo ja go tak na szybko pisałam :_)
-3szk mąki tortowe
-4 dkg drożdży
-3/4 szk mleka
-3 żlłótka
-3 łyżki cukru pudru
-1/3 kostki masła
-szczypta soli
-powidła
do ciepłego mleka dodajemy drożdże łyżeczkę cukru pudruyi łyżeczkę mąki odstawić do wyrośnięcia(podwoić się powinno)
potem dodajemy żółtka, cukier puder, sól i siejąc przez sito mąkę wyrabiamy i dodajemy roztopione masło letnie znowu wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia
wyrośnięte wykładamy wałkujemy i kroimy w kształcie trójkontów
na trójkąt powidła zwijamy i odstawiamy do wyrośmnięcia
do piekarnika na 25-30min przy 160stopniach i gorące polewamy lukrem lub posypujemy cukrem pudrem:)
powodzonka mi sie udało:)
jak cos nie będzie wiadome to pytaj bo ja go tak na szybko pisałam :_)