Widok

Klocki Lego Duplo - czy któraś prała je w pralce???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam dośc nietypowe pytanie, czy któraś z Was "myła" klocki lego-duplo w pralce. Jeśli tak to w jaki sposób. Czy w coś je włożyć??
Mam ich strasznie dużo i nie wiem jak je umyć, a nie ukrywam że ręcznie mi się nie chce. :-)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja myślałam że może wsadzić je w poszewkę od poduszki, no i oczywiście wyłączyć wirowanie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
możesz wyprac w pralce :-) najlepiej włóż je do poszewki od poduszki takiej na zamek wtedy nic nie wypadnie a do pralki wsadź jeszcze ze 2 ręczniki żeby klocki się nie obijały za mocno.
ooo... super pomysł z tymi ręcznikami , dzieki rybalon :))
a moze w zmywarce jednak :) o ile masz :)

w pralce tez bym wyprala, ale wlasnie w jakiejs poszewce coby nie latały po bębnie :)
image
oo.. też fajny pomysł, ale obawiam się że w zmywarce, może być za wysoka temperatura no i ciśnienie wody może spowodować to że klocki będą latały po zmywarce, one są przecież lekkie :(
Piorą się bez problemu, ale ważne - w niskiej temperaturze. Od 50 stopni w górę mogą się odkształcać. Trzeba je wrzucić do worka lub poszwy, dorzucić trochę szmatek żeby nie hałasowało, delikatny program, niskie obroty wirowania i jazda.
dzięki dziewczyy, za tak szybką poradę :) zabieram sie za pranie, może dorzucę jeszcze parę innych zabawek żeby je odświeżyć

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (123 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

do góry