Widok

Kolęda

Strzyża Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Po raz pierwszy będę przyjmować kolędę w swoim mieszkaniu. Proszę powiedzcie ile się daje mniej więcej księdzu w kopercie? Wiem, że co łaska, ale to "co łaska" to ile mniej więcej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja zawsze daję 50 zł - uważam , ze w zupełności wystarczy a jak nie mam 50 to daję 20 zł hihi i tez luzik ...i tak uważam , ze jak każdy da po te 20 zł nawet to i tak się uzbiera niezła sumka :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
20-50 zł
Kaficzka daj tyle ile mozesz i sie nie przejmuj. Ode mnie ksiadz nawet nie chcial wziasc, bo mlodzi jestesmy, mamy dziecko i sie urzadzamy, ale mu "wcisnelam" bo w sumie to jedyny raz w roku, kiedy "wspieram" parafie finansowo ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
50 zl plus jakiś grosz dla ministranta
Ja nie daje nic wogole , bo moim zdaniem nie o koperte z pieniedzmi chodzi podczas kolędy.
Ale jesli wogole to uwazam ,ze powinnaś dać tyle na ile Cie stac , tak ,zebys nie obciązyla swojego budżetu domowego. A , zeby ładnie wyglądało to mysle ,ze minimalna kwota to 20 zl, a wiecie jesli ktos ma ochote to moze i dac 1000 ;)
warto też pamiętać o ministrantach, i nie chodzi mi o kasę a o picie, czy coś na przekąskę, chłopaki chodzą czasami wiele godzin po domach
10 zł
ja wlasnie 5 minut po kolędzie -20 złw koperte i 10 zł ministrantowi :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak mam daje 10 jak nie mam to nic nie daje :)

pozatym mamy fajnych ksiezy ktorzy potrafia nie wziasc koperty i kaza dzieciom na lody dac ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
50zł i drobne dla ministrantów
20-30 zł + coś dla ministrantów
u nas ministrant chodzil ze skrzyneczka to nie moglam dac cos bo tam maly otwor na bilon byl hihi to czekolada by nie weszla hihi
Ja daje 50 zł . Uważam że to wystarczy. Dajesz ile możesz, wiecej mniej albo wcale.
ja daje max 20zl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
coś = 5 zł ;)
ja mialam ostatnio kolede i dalam 20 zl
A ja nic nie daje i koniec. Kiedyś dawałam a teraz nie. Mi też nikt nie da jak zabraknie na pieluchy a tymbardziej ksiąz
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
oststnio mówili że wogóle sie nie powinno dawac .Ja w tym roku nic nie dam bo nie mam poprostu .
DAm tylko ministrantom \tesciowa daje 50-100 zł uważam że 100 to przesada ale to jej wybór

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
20 zł w kopercie i 5zł dla ministranta

image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry