Widok

Kolonoskopia

Muszę wykonać zabieg kolonoskopii. Zanim sie zarejestruje muszę wybrać czy chce wykonać ten zabieg bez znieczulenia, na tzw głupim Jasiu lub narkozie.
Czy ktos przechodził ostatnio takie badanie i moze mi pomoc w wyborze?
Będę wdzięczna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Centrum Medyczne Dąbrowa_Dąbrówka w Gdyni. Znieczulenie kosztuje 350 zł, badanie bezpłatne.
sprawdź w szpitalu marynarki na Palanki. Tam można zrobić ze znieczuleniem-anestezjolog obecny. Za znieczulenie pobierają dodatkową opłatę , nie wiem ile, ale jeśli masz obawy to naprawdę warto zasnąć. Jest to komfort dla Ciebie i dla lekarza który wykonuje badanie.
Budzisz się nic nie bolało i jest po sprawie. Warto.
Pozdrwaiam
To nie jest to samo, nie wprowadzaj ludzi w błąd!
Wiesz, jak wielką dawkę promieniowania dostaniesz przy tej wirtualnej kolonoskopii? A jak się okaże, że masz polipa, i tak trzeba będzie zrobić normalną kolonoskopię, by go usunąć - czyli podwójne cierpienie. Tak, tak, bo żeby zrobić to badanie tomokomputerowe, muszą ci napompować jelita powietrzem nawet bardziej, niż przy normalnej kolonoskopii.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
sprawdź w szpitalu kolejowym badania nieinwazyjne -tomografem komputerowym
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Pierwszy raz miałam kolonoskopię tylko z zastrzykiem przeciwbólowym i rozkurczowym, co miało mi zapewnić komfort i brak bólu.Rozmawiałam wcześniej z kilkoma osobami, które wcale nie brały zastrzyku i twierdziły, że nie ma po co. Niestety, badanie było dla mnie koszmarne. Okazało się, że z powodu wcześniejszej operacji na jajnikach ( minęło 20 lat) mam takie zrosty, że sam lekarz uznał, iż przy kolejnej kolonoskopii narkoza jest bezwzględna ( musiałam powtórzyć). Tak więc widzisz, że to bardzo indywidualna sprawa. Za narkozę jednak trzeba płacić. Wiem jednak, że w szpitalu marynarki można zrobić bezpłatnie, w wojewódzkim z kolei, jeśli bierze się narkozę, trzeba też płacić za kolonoskopię.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Czy rozmiar członka ma znaczenie (26 odpowiedzi)

czy to jaką wielkość ma penis jest istotne ? czy byście zakończyły związek tylko dlatego, że...

dr Jarosław Nosowicz - neurochirurg - opinie (16 odpowiedzi)

Czy ktoś miał okazję poznać Pana Doktora? Jak wrażenia?

Nudny seks w długim związku (3 odpowiedzi)

Witam serdecznie, Jestem w związku w ktorym od poczatku seks był wspaniały. Czułam, że bardzo go...

do góry