Widok

Komputer w pokoju dziecka.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam mały dylemat jeśli chodzi o komputer. Mamy nieduże mieszkanie (2 pokoje) i kącik dla dzidzi chcemy urządzić w naszej sypialni. Teraz jest tam nasze łózko i komputer. Zastanawiam się czy w związku z tym komputera nie wynieść do dużego pokoju. Czy jest on szkodliwy dla maluszka. Jak myślicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mamy taka samą sytuację i przenosimy komputer
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
przenieśliśmy, byliśmy w takiej samej sytuacji, teraz sypialnia to tylko sypialnia, a z komputera korzystamy w dużym.
image
---
My na początku mieszkaliśmy w kawalerce, więc było wszystko w jednym. Kawalerka była duża z zaułkiem, więc sobie poradziliśmy, komputer stał daleko od maluszka.
Ja jednak bym wyniosła. Pomijając jakieś tam szkodliwe promieniowanie, komputer bardzo wysusza powietrze, a przy dziecku powinno mieć odpowiednią wilgotność.
my też wynieśliśmy komputer z sypialni:)
No i my chyba tez tak zrobimy. W końcu dzidzia jest najważniejsza. Trzeba będzie się jakoś pomieścić, mimo że na biurko w dużym pokoju nie mamy miejsca i komputer będzie stal na stole. I nie ukrywam że przydałby się jeszcze jeden pokój ale co tu zrobić :(

Jak komputer stacjonarny to głośny, więc też bym przeniósł.
firewall sprzętowy http://www.stormshield.pl/

chcę synowi kupić takie profesjonalne biurko

Zazwyczaj komputer w pokoju dziecka to jedno z najważniejszych urządzeń. Zwłaszcza jeśli nasza pociecha jest pasjonatem gier komputerowych. Dlatego jeśli komputer to i odpowiednie biurko,takie profesjonalne i przystosowane odpowiednio warto wybrać. Dużo praktycznych wskazówek w tym temacie to ja na https://forum.jestemfit.pl/blogs/ihkato/14910-biurko-gamingowe-idealny-prezent-milosnika-gier.html ostatnio znalazłam i uważam, że są bardzo pomocne. Teraz przynajmniej wiem na co powinnam zwrócić uwagę przy wyborze.

Faktycznie, biurko i komputer to obecnie niezwykle ważne elementy wyposażenie pokoju dziecięcego. Szczególnie, że często ma w nim miejsce nauka zdalna. Fajnym pomysłem (oszczędność miejsca) jest wykorzystanie w tym celu laptopa. W tym artykule opisano cechy, jakie powinien posiadać taki właśnie laptop dla dziecka https://scrascom.pl/laptop-dla-dzieci W kontekście nauki, warto sprawdzić by posiadał odpowiednią kamerę HD 720p i odpowiednie oprogramowanie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

do góry