Widok

Komunia

Mam dylemat, chociaż w sumie nie ja. Po prostu ciekawa jestem Waszych opinii. Komunia Święta, chłopiec, ile byście dali ciężko zarobionych pieniędzy w kopertę?
Chłopiec niepełnosprawny,on sam w życiu z tych pieniędzy nie skorzysta, rodzice niestety mało ogarnięci :( Pewnym wyznacznikiem progu jest fakt, iż to chrześniak.
Uważam, że 300 zł jest wystarczające, a Wy jak myślicie ?

Mam nadzieję, że nikt mnie stąd nie wyrzuci ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chrześniakowi kupiłabym prezent. Kasę wydadzą rodzice. Prezent będzie pamiątką.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
No i tu jest pies pogrzebany :(. Mały jest na tyle niepełnosprawny, że wszelkie prezenty odpadają.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja mam kilka pomysłów, jak chcesz, to napisz do mnie na maila:

mikronezja.1977@tlen.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To można założyć lokatę skoro rodzice mało ogarnięci i wytracą pieniądze.

Albo opłacić zajęcia jakieś rehabilitacyjne. Lub kupić coś co się takiemu dziecku przyda do życia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też mogę napisać ? ;]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lokatę i tak wczesniej czy później spienieżą.
Co do zajęć, nie chcę się na temat rodziców rozpisywac, ale "oni najlepiej wiedzą, co jest dobre dla ich dziecka" :(
Dużo by opowiadać

@Mikronezja, odezwę się zaraz po powrocie do domu :)
A jeszcze tego nie zrobiłeś ? ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
powinienem ? :P
Moja siostra ze szwagrem 3 lata temu swoim chrześniakom dali po 1000zł. Wg mnie to zbyt duża kwota. W przyszłym roku ja będę miała dylemat ile włożyć w kopertę ;)
każdy daje tyle, na ile go stać. co to kościół, że jakieś widełki obowiązują ? ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tysiak to mega sporo jak dla dziecka, i chyba nawet gdyby było mnie stać, nie dałabym tyle.
Widełki, nie widełki coś dać trzeba ;)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jaki skromniś :P
a może po prostu porozmawiać z tym chłopcem i zapytać co by chciał ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niestety, nie ma takiej możliwości :((( Chłopiec nie mówi
To zapewne pisze, jakieś warunki trzeba spełnić by przystąpić do Pierwszej komunii św.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie pisze
I nie wiem o jakich warunkach mówisz, nie znam tematu. Nie wiem na jakich zasadach tak chore dzieciaczki przystępują do komunii.
To już na prawdę nie można mu nic kupić? Żadnej zabawki, gry, ładnej pościeli, fajowego dresu, butów, łańcuszka? Nie piszesz w jakim stopniu jest niepełnosprawny, więc ciężko cokolwiek podpowiedzieć. Wygląda na to, że będziesz skazana na danie kasy, ale myślę, że 300-500zł to maks o ile nie jesteś wyjątkowo bogata ;)
O, lokata to moim zdaniem świetny pomysł. Na pewno mu się przyda. Ewentualnie kupić coś dla chrześniaka, kasa pewnie się rozejdzie skoro ma takich nieogarniętych rodziców.
The woods are lovely, dark and deep...
Wszystko co wymieniłaś pojawia na inne okazje takie jak urodziny czy święta. Celowo nie piszę o stopniu niepełnosprawności a pytam konkretnie o kwoty. Ciekawa byłam czy to ja zwariowałam ograniczając sumę koperty czy świat oszalał. Przywróciliście mi wiarę w ludzi ;)))
Wszystkim za opinie dziękuję :)))

Inne tematy z forum Hydepark

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (150 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

Święta Bożego Narodzenia - czy ateiści mają moralne prawo mieć w tym czasie wolne? (74 odpowiedzi)

Poprzez pryzmat szeregu dyskusji na tym forum pomiędzy osobami wierzącymi, a zagorzałymi...

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (29 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...

do góry