Widok

Komunia

Mam dylemat, chociaż w sumie nie ja. Po prostu ciekawa jestem Waszych opinii. Komunia Święta, chłopiec, ile byście dali ciężko zarobionych pieniędzy w kopertę?
Chłopiec niepełnosprawny,on sam w życiu z tych pieniędzy nie skorzysta, rodzice niestety mało ogarnięci :( Pewnym wyznacznikiem progu jest fakt, iż to chrześniak.
Uważam, że 300 zł jest wystarczające, a Wy jak myślicie ?

Mam nadzieję, że nikt mnie stąd nie wyrzuci ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
"...skąd wzięły się mrówki w słoiku, czy lepiej mieć kota czy psa, dlaczego wciąż mówią bądź cicho przecież głos mam i ja":)

niedorzeczności cd
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak. A cielątka przytulane przez krówki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kościół katolicki musi być zniszczone!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
W tym przypadku chyba nie znaczenia ma "ile".
Opisałaś tego chłopca, z Twojego opisu wnioskuję, że jest bardzo chory.
Może w ramach prezentu gdzieś go zabierz, całodniowa wycieczka dostosowana do jego możliwości, ale przy tym coś ekscytującego, coś co poczuje plus pamiątka dla niego z okazji komunii.
Pieniądze sa tu zbędne.

Edit. ale jezelu upierasz się przy kasie, myślę że 300 zł jest wystarczające.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zrozumiałaś...chcąc wyceny z twojej strony uściśliłabym tobie co zrobiłam, aby zarobić te 300 zł :P

czy rzetelnej, zostawię bez komentarza :P

Błądzić to ludzka rzecz, wybaczam :)))
nie zrozumiałaś.... jeżeli chcesz rzetelnej wyceny z mojej strony musisz uściślić co zrobiłaś, aby zarobić te 300 zł. ;P

P.S.
"Nie pytałam po to abyś mnie zadowolił..." - dobrze wiedzieć o co autorowi w pytaniu nie chodziło ;P przynajmniej nie zbłądzę ;]
W takiej sytuacji sprezentowała bym chrześniakowi kilkudniowy wyjazd dla dzieci niepełnosprawnych.
Dziecko odpocznie od rodziców, rodzice odpoczną od obowiązków.

Z przymrużeniem oka
"...gdy dzieci nie ma w domu to jesteśmy niegrzeczni..:)"
> aby w sposób satysfakcjonujący ciebie odpowiedzieć ...

Nie pytałam po to abyś mnie zadowolił, tylko o własne zdanie :P
Ładnie to powiedziałeś. Jak El Pepe w jednym z wywiadów parę lat temu: jeżeli myślicie, że możecie coś kupić za pieniądze, jesteście w błędzie. Nie płacicie bowiem pieniędzmi, ale swoim życiem. Bo żeby zarobić pieniądze musicie zrezygnować z własnego czasu w takim rozmiarze, jaki zużyjecie na ich zarobienie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
"... ile byście dali ciężko zarobionych pieniędzy w kopertę?....
....Uważam, że 300 zł jest wystarczające, a Wy jak myślicie ?"

Myślę że, aby w sposób satysfakcjonujący ciebie odpowiedzieć na twoje pytanie trzeba poznać co dokładnie kryje się pod pojęciem "ciężko zarobionych pieniędzy" ile wysiłku, pracy, czasu i energii kosztowało cię uzyskanie konkretnie tych 300 zł, które chcesz dać - bez tej informacji nie da się oszacować czy jest to kwota wystarczająca ;P
nie pomyślałem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
miszczu pomyślałeś jaka przykrość możesz komuś sprawić swoją wypowiedzią ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Daj mu te 3 stówy, skoro on nie mówi to i narzekać nie będzie, no chyba że również nie widzi to nic mu nie dawaj.
Generalnie to nie wiem czy mówisz o człowieku czy o roślinie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jo, daj mu te 3 stówy i git. W ogóle nie o to chodzi w komunii. Ale spoko, nie bede się wymądrzał, bo moje relacje z ludźmi to katastrofa i taki już totalny shit
To odpal kopertę i tyle. I jak Cie nie stać to nie szalej. To, że to chrześniak nie zobowiązuje to wypchanej koperty. Bez przesady.
Wszystko co wymieniłaś pojawia na inne okazje takie jak urodziny czy święta. Celowo nie piszę o stopniu niepełnosprawności a pytam konkretnie o kwoty. Ciekawa byłam czy to ja zwariowałam ograniczając sumę koperty czy świat oszalał. Przywróciliście mi wiarę w ludzi ;)))
Wszystkim za opinie dziękuję :)))
O, lokata to moim zdaniem świetny pomysł. Na pewno mu się przyda. Ewentualnie kupić coś dla chrześniaka, kasa pewnie się rozejdzie skoro ma takich nieogarniętych rodziców.
The woods are lovely, dark and deep...
To już na prawdę nie można mu nic kupić? Żadnej zabawki, gry, ładnej pościeli, fajowego dresu, butów, łańcuszka? Nie piszesz w jakim stopniu jest niepełnosprawny, więc ciężko cokolwiek podpowiedzieć. Wygląda na to, że będziesz skazana na danie kasy, ale myślę, że 300-500zł to maks o ile nie jesteś wyjątkowo bogata ;)
Nie pisze
I nie wiem o jakich warunkach mówisz, nie znam tematu. Nie wiem na jakich zasadach tak chore dzieciaczki przystępują do komunii.
To zapewne pisze, jakieś warunki trzeba spełnić by przystąpić do Pierwszej komunii św.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (197 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Grajdołki (108 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Święta Bożego Narodzenia - czy ateiści mają moralne prawo mieć w tym czasie wolne? (74 odpowiedzi)

Poprzez pryzmat szeregu dyskusji na tym forum pomiędzy osobami wierzącymi, a zagorzałymi...

do góry