Widok
To żeby zostać kosmetyczką to cza teraz studia skończyć?
Nie wystarczy jakiś dobry kurs albo szkoła policealna.
Tak mnie naszło,że tych kierunków to narobili teraz tylko po to zeby wykładowca miał pracę.
A propos jakie studia trzeba skończyć żeby naprawić samochód, zmienić żyłkę w podkaszarce, że o kole od roweru nie wspomnę
Nie wystarczy jakiś dobry kurs albo szkoła policealna.
Tak mnie naszło,że tych kierunków to narobili teraz tylko po to zeby wykładowca miał pracę.
A propos jakie studia trzeba skończyć żeby naprawić samochód, zmienić żyłkę w podkaszarce, że o kole od roweru nie wspomnę
Reasumując
Założycielko wątku, jeżeli możesz nabyć stosowną wiedzę do realizowania swoich zawodowych ambicji w czasie krótszym niż 5 lat studiów,to lepiej zrobic to w terminie krótszym,a kiedy już otworzysz własny salon który zacznie na siebie zarabiać to pogłębiaj swoją wiedzę choćby nawet i na studiach.
Jezeli natomiast miałabys pracowac u kogoś to szkoda zachodu, bo takie kierunki są guzik płatne.
Piwa bym się napił.
Założycielko wątku, jeżeli możesz nabyć stosowną wiedzę do realizowania swoich zawodowych ambicji w czasie krótszym niż 5 lat studiów,to lepiej zrobic to w terminie krótszym,a kiedy już otworzysz własny salon który zacznie na siebie zarabiać to pogłębiaj swoją wiedzę choćby nawet i na studiach.
Jezeli natomiast miałabys pracowac u kogoś to szkoda zachodu, bo takie kierunki są guzik płatne.
Piwa bym się napił.
Zamiast na studia, rzeczywiście lepiej iść do szkoły policealnej. Przynajmniej wiem jak jest w Cosinusie, bo tak kładą nacisk na praktykę a nie na naukę z książek jak to jest na studiach. Przy okazji - za szkołę nic nie płacisz wiec w tygodniu możesz sobie gdzieś dorobić, bo na studiach - to niekoniecznie.
Berberis zdecydowanie polecam pod każdym względem. Największy plus? Niezawodność działania, aktualizacje, lista funkcji. Tam jak wejdziecie na stronę producenta to macie konkretnie określone, jakie są funkcje w zależności od wersji rozwiązania.
A przecież wiadomo, że każda firma może wymagać czegoś diametralnie innego. Po prostu dopasujcie każdy element i tyle.
A przecież wiadomo, że każda firma może wymagać czegoś diametralnie innego. Po prostu dopasujcie każdy element i tyle.
Według mnie to najlepiej kursy
Jeżeli chodzi o zawód kosmetyczki to tego co pamiętam to wystarczyło po prostu pójść na dwuletnie studium. Potem są różnego rodzaju kursy czy t z dermapenu czy z makijażu permamentnego itd. Warto na pewno wybrać się też na studia a dokładniej na kierunek kosmetologia. Potem nic tylko otworzyć własny salon, który w przyszłości można połączyć jako z salonem fryzjerskim, zakupić odpowiedni sprzęt, żeby ładnie wyglądało przy wejściu to też recepcje https://ayala.com.pl/produkty/recepcje/
To dobry zawód. Życzę samych sukcesów. Ja też jestem kosmetyczką!