Widok

Kozaczki na zimę-jaki rozmiar?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wybór bucików spędza mi sen z powiek. Chciałabym w najbliższym czasie w końcu kupić, ale:

-Synuś nosi teraz adidaski Nike rozmiar 20 ,wewnątrz na języku napisano dł. wkł. 10,5 cm, ale nijak ma się to do stanu faktycznego, tj..., mierzę wkładkę centymetrem i wychodzi mi jakieś 13-14 cm..., podobnie stopka Synka też ok 13-14, nie kumam skąd te wymiary na języku....

-biorąc pod uwagę dł. stopy 13 cm..., nie wiem jaki rozmiar buta zimowego kupić..., czytałam, że powinno dodać się od 0,5 do 1 cm zapasu (luzu)...

-jakie buciki polecacie (Synek biega), ..., czy z wkładką skórzaną są takie dobre (jak tak to jaka firma takie produkuje), myślałam o Ecco, Bartek no i o tych ze sklepu Tchibo...

Proszę o pomoc...

Jak to było/jest u Was?
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Asior ja mialam ten sam problem...

Paulina ma dl stopy 15 cm... nosi teraz addki 22 gdzie niby dl wkaldki jest 13 cm... dobre sa na nia kalosze 23 a nike jesienne ma 23,5. na zime jej kupilam ecco 24... ale one sa jakos masakrycznie za duze :(( jak dla mnie ten teoretyczny zapas 1 cm to po nic jest ;/ nawet na grube skarpety jakos jej noga w nich lata ;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Natalia miała rok i 4 miesiące jak kupowałam pierwsze kozaki.To były Bartki rozmiar 24 a długośc wkładki 13 cm.

Ja kozaki na zimę zawsze kupuję o numer większe i jest ok.
Mam Ecco w domu-rozmiar 20, kupione w grudniu czy styczniu tego roku z myślą, że może będą na nadchodzącą zimę dobre, ale na pewno nie wziąwszy pod uwagę grubsze rajstopki czy skarpetki, zresztą sama nie wiem-są duże-tak jak piszesz-wychodzą większe...
image

bo Ecco to ma pokichaną rozmiarówkę każdy model buta ma inna dł. wkładki ...i juz kilka razy tak trafiłam , ze gdybym patrzała na nr buta to bym złe kupiła. Najlepiej w Ecco wyjąć wkładkę ze środka i postawić na niej stopę dziecka w zimowych powinno być z przodu i z tyłu po 1 cm zapasu. Dobrze jest też zrobić sobie patyczek na dł. buta (w środku mierzoną) jakie dziecko akurat nosi i potem zrobić nowy o 1 cm większy i tym mierzyć buty w sklepie.
aa o butach z Tchibo pisałam już wątku z kombinezonami ...te z kol. 2008 były super a te z ubiegłego roku niestety większości przemakały:-(
Jeszcze jedno dziecku które nie chodzi nie kupujemy bucików z membraną np. gore-tex bo nóżki zamarzną ( musi chodzić ) dlatego dla niechodzących lepsze są butki ocieplane futerkiem , ze skóry.
Buty z gore-tex czy innymi texami są dla dzieci aktywnie chodzących zimą czyli dla kilkulatków raczej.
dają jakieś upusty na te buty (Ecco)? Ceny są wysokie, więc może da radę się potargować? Miałyście taką sytuację?
image

tak rybalon czytałam Tw wypowiedź odnośnie Tchibo
image

ja kupuję buty Ecco głównie w outlecie na szadółkach ..ale dziewczyny pisały że mozna tez dostać je na rynku na Przymorzu ...ale nie byłam jeszcze patrzeć jakie mają i w jakich cenach ..
ale one są tam taniej czy jak (w outlecie na Szadółkach)??? i jaki nr boxu jak możesz podać...
image

Byłam dziś w Fashion Hause i są kozaczki dla dzieci:
Geox Respira w cenie -169 zł
Ecco - ok 200zł
image
image

image
Szczególnie buciki zimowe ( gruba rajstopa/skarpeta) musza być większe
Po nałozeniu dziecku i pstawieniu go w butach i zapięciu!! powinien swobodnie wejść palec mamy z tyłu piętki - wtedy bedzie ok
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Agusia pamiętasz nr box-u? albo mniej więcej określ gdzie, koło jakiego sklepu?
image

Jak się wchodzi głównym - starym wejściem to sklepy są w starej części po prawej stronie ale jaki to box nr nie mam pojęcia :(
image
image

image
ja kupiłam Bartki w kea na świętojańskiej za 99zł z poprzedniej kolekcji:)wzięłam nr większe od aktualnego numeru
Risika Twoja mała ma 15 cm stópkę i kupilaś ecco 24? Kurcze to teraz mam zonka :( bo myslałam, zeby małej wziąć rozmiar 25 wkładka podobno 16 cm, a Nadusia ma teraz stópke 14,2 cm. Chciałam cos na ten wzór http://www.ecco.com/pl/pl/kolekcja/dzieci/infants/73361/55849/detail.do i niestety nie moge jej przymierzyć i musze kupić na allegro.
image

Kurcze dziewczyny to moja córka prawie 4 letnia nosi rozmiar 25 :)
image
image

image
Zmierz koniecznie długość stópki i pod tym kątem szukaj
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
7 mc i rozmiar 25 ????chyba trochę przesadzasz z tym naciąganiem na siłę dziecku rozmiaru i robisz z niej kalekę -25 to ma często i gęsto 4-5 latek więc zmierz jeszcze raz to to chyba jakaś paranoja -no chyba ,że zaraz się okaże że ciuchy nosi na 122 cm :)
Droga mamo czytaj ze zrozumieniem :) moja córcia ma 1 rok i 7 mc ;) i ma stópke 14,2 cm, latem nosiła sandałki z ecco rozmiar 23 wkladka 15 cm i były w sam raz. W ecco mają w tych kozakach albo 15,5 albo 16,2 cm. Wydaje mi sie, że 15 będą za małe jeśli założe grubszą skarpetkę, no i mają starczyć na całą zimę, a 16 cm nie wiem czy nie za dużo 2 cm.
image

Alycja my mamy te snowride fioletowe. no nie wiem ale nawet jak teraz pauli zakladam skarpete gruba to ona sie w nich przewraca bo sa za duze :(( mam andzieje ze jednak jej stopa do zimy urosnie bo tez jej na allegro kupilam ;/
Risika i mała ma stópkę 15 cm i wziełas buciki 15,5 i są takie duże? kurcze ja juz czasem mysle że producent podaje dł. stópki a nie dł. wkladki i wtedy wkladka jest stosunkowo większa, juz sama głupieje. Nie chce jej kuoic za wielkich kajaków.
image

alycja moze wlasnie nadszedl czas dla Ciebie zeby zaczac czytac ze zrozumieniem przeciez ja nie pisalam do Ciebie tylko do mamy ktorej dziecko ma 7mc i stope 5 latka to znaczy zapewne takiej nie ma bo bylaby w ksiedze rekordow ale mam taka podaje - a tak poza tym to czasem sobie mysle czy Wy nie macie problemow innych niz rozmiar buta -Boże moze Wasze macierzynstwo to pomylka =przeciez nie umiecie pojsc do sklepu i butow dziecku zmierzyc????to naprawde nie jest trudne wystarczy na chwilke od forum sie oderwac i juz zakup butow gotowy

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry