Widok

Krem Mustela Stelatopia dla cery suchej i AZS

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, zastanawiam się nad tym kremem dla dziecka.

Synek ma bardzo suchą skórę na całym ciele, Odkryto u niego skazę białkową i uczulenie na cytrusy. Alergia objawia się czerwonymi plamkami na buzi, skóra w tych miejscach jest sucha i schropowata.

Kąpiemy się z dodatkiem oliwki, a na codzień Emolium Olejek do kąpieli, efekt jest niestety krótkotrwały, bo następnego dnia suchośc wraca.

Może macie jakieś inne sprawdzone sposoby na nawilżanie buzi i całego ciała 1,5 rocznego dziecka?

Zastanwaiam się nad kreme Musteli:

http://allegro.pl/item591650358_mustela_stelatopia_krem_dla_dzieci_sk_sucha_200ml.html

troszke drogi jest więc , potrzebuje opinii na jego temat.

Poradźcie mi proszę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spróbuj może Emolium, specjalnie dla cery suchej i atopowej, mozna stosować u niemowląt powyżej 1. miesiąca życia (pozytywna opinia Centrum Zdrowia Dziecka). Kremik kupowałam ostatnio na allegro, jest niedrogi a bardzo dobry.
Ja używam TYLKO emolium.Jest taka promocja za dwa kupione produkty emolium dostajesz krem gratis.Ja małego kapie w emolium a potem smaruje kremem.Może nie jest to tanie ale daje efekty.
emolium używam :) i jest najtańsze ze wszystkich emoilentów, sam krem Musteli 200ml kosztuje 70 zł

Pysia - gdzie jest ta promocja Emolium?, u mnie w aptece nic nie mówili.
Promocja jest w aptekach na mickiewicza tam gdzie sa tanie leki oraz w galerii bałtyckiej na 1 pierwszym piętrze gdzie jest sklep super cos tam to jest to samo wejscie.bo nie we wszytskich aptekach jest ta promocja oraz jest w patece tez na mickiwicza zaraz przy banku millenium ta apteka
Dziekuje za informacje :)
Proszę i oczywiście polecam :)
No pewnie, przepłacajcie w aptekach. ;-)
http://www.allegro.pl/item580863037_emolium_krem_skora_sucha_atopowa_75ml_z_apteki.html
Kto jak woli :) ja nie mam konta na allegro dlatego wybrałam aptekę :)
Założenie konta nic nie kosztuje. :-) Nie trzeba wychodzić z domku, wszystko przywożą. Żyć nie umierać. ;-)
Ale masz rację, jak kto woli. ;-)
Wiem wiem :) ale chyba bym nie miała cierpliwości do licytowania i czekania :)
Faktycznie, czasem trzeba czekać kilka dni. No ale lodów tam nie zamawiam więc nie narzekam. :-)))
Dzięki dziewczyny, ale ja wiem juz wszystko na temat emolium bo stosuję obecnie
(zakup na allegro się czasem opłaca, ale ja mam mega tanią aptekę pod domem i nie musze płacić za przesyłke)

Zależy mi natomiast na Musteli, czy jest dobra? czy warta tej zawrotnej ceny 70 zł.
ja tez sie zastanawiala nad zakupem. w aptece dostalam mala tubeczke tego kremu. rewelacja!
u nas problem suchych czerwonych policzkow znika po zastosowaniu tego wlasnie kremiku.
ta maluska tubka starcza na bardzo dlugo, bo krem jest bardzo wydajny. to emulsja, wystarczy ilosc ziarnka grochu na cala buzke.
a efekty widac od razu.

popros w aptece o probke- ciezko dostac, ale warto przekonac sie o dzialaniu przed wydaniem 70zl

drogi, ale jak wszystkie kosmetyki musteli- wart swojej ceny
i jeszcze jedno- gdzie znalazlas ten krem za 70zl?
ja mam namierzony na allegro za ta cene. a cos wspominalas o taniej aptece
u nas się nie sprawdził- na szczęście nie wydałam na niego tylu pieniędzy, bo udało mi się wycyganić próbkę w super pharmie we Wrzeszczu.

Nie sprawdził się też : oilatum soft, krem f-my SVR TOPIALYSE, Eucerin, ani Emolium, ani też jakaś maść apteczna przepisana przez lekarza

i szczerze mówiąc tr. brak mi pomysłów czym wysmarować tego mojego maluszka ;) , bo chyba najlepiej robi mu kąpiel w krochmalu.

Ale to tylko moje zdanie, bo szczerze mówiąc słyszałam kilka b. dobrych opinii o tym kremie.
Nie polecam !!! U nas się również nie sprawdził .. mój synek ma b. suchą skórę oraz skazę białkową i miał na buźce czerwone plamki.
Mogę Ci dordzić tyle, że od kiedy zaczęłam stosować u synka dietę (produkty nie zawierające białka mleka krowiego, mięsa wieprzowego, wołowego, cytrusy) plamki całkowicie zniknęły i cieszymy się ładna skórką. Obecnie stosujemy bardzo tlusty krem do twarzy Balneum, olejek do kąpieli Balneum oraz lotion do ciałka również z tej serii, a także kosmetyki Zwitsal ... niestety mogę Ci powiedzieć ze 100% przekonaniem, że przy alergii pokarmowej sam krem nic nie pomoże. Ja sama doszłam od czego mój maluch miał alergię i choc jest to dość trudne, to naprawdę warto. Powodzenia życzę !!!
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

do góry