Widok

Krew w kale u dziecka.Jak wygląda?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któraś mama miała taki przypadek?Jak dokładnie wygląda taka kupka?Czy można gołym okiem zobaczyć krew?Martwie się bo mój syn miewa ciemne pasma w kale i boję się żeby to nie była krew.Zaniosę w poniedziełek do badania,ale narazie jestem niespokojna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój maluch jak wylądował w szpitalu z rotawirusem w wieku 7 miesięcy to potem miał krew w kupce i z tego co pamiętam nie było większych wątpliwości czy to krew czy coś innego. Może ciemne pasma u Twojego synka są od jakiegoś jedzenia. Ja pamiętam, że to były raczej smużki skrzepniętej krwi i raczej nie można się było pomylić z czymś innym więc raczej będzie dobrze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
krew zhemolizowana jest ciemna.
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
Je cały czas to samo,a ciemna kupa jest miejscami,sama nie wiem co to może być,ale jestem dobrej mysli.
u mojej Julki zauważyłam krew w kale jak miała ok 4-5 mca teraz dokładnie nie pamiętam z 2 razy. obserwowałam. zgłosiłabym lekarzowi gdyby było to przy każdym oddaniu stolca . Od tamtego momentu nic podobnego nie miało miejsca ale i tam zawsze obserwuje do tej pory jaki jest stolec.
- nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
A pamiętasz może jak mniej więcej to wyglądało,jaki kolor miała ta krew?i jak jej dużo było?
Noi nie jest to przy każdym oddanym stolcu
U Julki byla to 2 pasemka, smuszki krwi, kolor swieza krew- zywa czerwien. I to 2 razy co kilka dni. Ja stawialam na alergie byla wtedy jeszcze na cycu. Ale gdyby teraz sie pojawila to bym poszla z tym juz do lekarza i na badania.
jesli jest to zywo czerwona krew to jelito jest podraznione,koncowy jego odcinek
to taki smuzki krwi ,nie do pomylenia z czyms innym

u nas przy nietolerancji laktoz moja corka czesto miala takie kupki...

inna sprawa to krew utajona,ktora wystepuje przy alergii...najlepiej oddaj kupke do badanioa i niech ci zrobi tez krew utajona

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry