Widok

Księża w parafii Banino (odejście)

Witam wszystkich. Mam do was jako do parafian naszego Kościoła pytanie. Czy nie odnosicie wrażenia, że obecni księża Proboszcz i ks. Leszek, zamiast żyć parafianami, ich sprawami, problemami i potrzebami zajmują się tylko sobą i nie rozwijają Kościoła, nie wychodzą do nas parafian?
Moim zdaniem ten układ się wyczerpał i brak w nim życia. Ponadto co przychodzi nowy ksiądz to odchodzi. Teraz, z tego co wiem, ks.Daniel rówież odchodzi... W parafii potrzeba świeżej krwi w prowadzeniu kościoła.
Ksiądz Proboszcz od długiego czasu, pewnie z racji zdrowia, całkowicie nie radzi sobie z parafią. Dodatkowo teraz nikt go nie zastępuje (rodzina księdza to robi....) jest istne bezkrólewie.... Proboszcz w zeszłym roku zamiast chcrzcić chciał "bierzmować", na ślubie uśmiercał matkę panny młodej.
Ksiądz Leszek przez 2/3 mszy zbiera ofiarę na tacę, rozmawia z wiernymi podczas tej czynności a w czasie Komunii Św. tylko ks. Daniel rozdaje komunię, bo księdzu drugiemu sie nie spieszy, musi w końcu sobie pogadać.
Wierzę, że ksiądz Leszek i Proboszcz są dobrymi i wartościowymi ludźmi, ale ks. Daniel odkąd jest, zrobił więcej niż oni razem wzięci przed masę czasu.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 21
Czy ktoś ma informacje czy zmieni się nam w końcu Proboszcz? Bardzo by się to przydało naszej parafii. Wystarczy raz pójść na mszę żeby się przekonać, że zmiany są konieczne. Nie mam na myśli ks. Daniela.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Weźcie katolicy nie siejcie fermentu!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie katolicy nie muszą tu zaglądać a forum jest dla wszystkich również katolików. Proszę o tolerancje! Jest tu wiele wątków, które mnie nie interesują i po prostu w nie nie wchodzę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Drogi leonie, jeśli uważasz się za katolika, a jesteś kolejnym mieszkańcem uważającym, że jeśli by się zmienił ksiądz to i może byś zaczął chodzić dokościoła to mylisz pojęcia.
Drogi Leonie! Myślę, że mój przedmówca nie do końca zrozumiał co masz na myśli. Ja uważam się za katolika i chodzę do Kościoła (nie uzależniam tego od tego jakich księży mamy w parafii) a zgadzam się, że zmiany w naszej parafii są nie tylko potrzebne ale również konieczne. Ks. proboszcz powinien odejść na zasłużoną emeryturę. Ale to już leży w gestii biskupa.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja za ciebie. będę się modlić bo uważam, że każdy członek wspólnoty ma prawo do przemyśleń byle zgodnych z doktryną. Jak tylko ktoś jest trochę niezadowolony z księdza Leszka to jest atakowany. nie wiem czy to jakiś ukryty wielbiciel czy sam ksiądz leszek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
właśnie tego mi brakuje. a tak przy okazji czy kazania nie są od tego aby wytłumaczyć przeczytane Słowo Boże?
zmień parafię. proste.
MAM PYTANIE do proposzcza DANIELA .ILE KOSZTUJE CHRZEST DZIECKA W BANINIE,? ZEBY BRAC 400 ZL. TO SA KPINY,,.........
JAK KSIADZ MOGL SOBIE ZABRAC OD RODZINY TYLE PINIEDZY..ZA 20 MINUT POSLUGI....TO SIE W GLOWIE NIE MIESCI,,,DZIECI NIE MAJA NA CHLEB,A KSIADZ .PROSZE NIE MA SERCA, ,,CO TO ZA CZLOWIEK,,, TYLKO PINIADZE SIE LICZA,,,,,, TO JEST NIE NORMALNE .ALE JEK JEST TO POWIEDZENIE ZA PIENIADZE KSIADZ SIE MODLI,,,,,,,,,,I ZA ILE ........
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
Jeżeli Ksiądz zażądał taką kwotę to jest więcej jak kpina. Inna sprawa jak chrzestni bądź rodzice sami wcisną takie pieniądze. Tyle to chyba biorą za ślub?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja chrzcilem corke w pazdzierniku ubieglego roku i nie bylo "cennika" tylko ofiara co laska. My dalismy 100zl i nikt nam z tego powodu kazania nie prawill, ze za malo takze nie wiem skad kwota 400zl za chrzest jest wzieta?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie mogę się zgodzić z powyższym
Ksiądz Daniel okazał się w przypadku rozwiązania mojej sprawy bardzo pomocny. Jedyny Ksiądz któremu naprawdę zależało
Pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
400 zł? To bardzo dziwne. Kiedy w 2013 mieliśmy chrzest dziecka ksiądz bardzo miło nas przyjął a jeżeli chodzi o kwestie finansowe to powiedział ze jeżeli nas stać to mamy dać... co łaska.
Banina tam nie widze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
dlatego ja nie uczęszczam do tej parafii i na pewno nie będę tu chrzciła dziecka ...mam swój sprawdzony kościół, w którym płaci się "co łaska" , czyli tyle, ile powinno być ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Ktos ta opinie pisal chyba po pijaku. Moze warto najpierw sprawdzic jak jest naprawde a potem wpisywac opinie. Zawsze sie znajda glupio- madrzy , ktorzy wszystko wiedza najlepiej.
uwaga drogie siostry i bracia, w najblizsza niedziele nasz kosciol parafialny bedzie zamkniety. jestem na weekendzie majowym
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
To mi plasuje bo od niedzieli majowe na zewnątrz kościoła

Tak, chrzest 400zł, za ślub proboszcz dostał 800zł i stwierdzil, ze dla organisty też coś należy dac, bo to chyba jest tylko dla niego taka kwota. I tak na marginesie rozwód kościelny prawie od ręki, bez czekania kosztuje 15 tysięcy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry