Widok

Księża w parafii Banino (odejście)

Witam wszystkich. Mam do was jako do parafian naszego Kościoła pytanie. Czy nie odnosicie wrażenia, że obecni księża Proboszcz i ks. Leszek, zamiast żyć parafianami, ich sprawami, problemami i potrzebami zajmują się tylko sobą i nie rozwijają Kościoła, nie wychodzą do nas parafian?
Moim zdaniem ten układ się wyczerpał i brak w nim życia. Ponadto co przychodzi nowy ksiądz to odchodzi. Teraz, z tego co wiem, ks.Daniel rówież odchodzi... W parafii potrzeba świeżej krwi w prowadzeniu kościoła.
Ksiądz Proboszcz od długiego czasu, pewnie z racji zdrowia, całkowicie nie radzi sobie z parafią. Dodatkowo teraz nikt go nie zastępuje (rodzina księdza to robi....) jest istne bezkrólewie.... Proboszcz w zeszłym roku zamiast chcrzcić chciał "bierzmować", na ślubie uśmiercał matkę panny młodej.
Ksiądz Leszek przez 2/3 mszy zbiera ofiarę na tacę, rozmawia z wiernymi podczas tej czynności a w czasie Komunii Św. tylko ks. Daniel rozdaje komunię, bo księdzu drugiemu sie nie spieszy, musi w końcu sobie pogadać.
Wierzę, że ksiądz Leszek i Proboszcz są dobrymi i wartościowymi ludźmi, ale ks. Daniel odkąd jest, zrobił więcej niż oni razem wzięci przed masę czasu.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 21

Witam serdecznie czytam wasze opinie na temat Babińskiego kościoła księży i dziwi mnie to co tu piszecie czy księża nie robią nic dla kościoła waszym zdaniem nie a mojim dużo są msze kiedy parafianie chcą mamy czysty kościół wyrematowany w zimę ciepło w mało jakim kościele tak jest i śmiać mi się chce jak czytam że księża chodzą pijani po koledach to tylko wymówka by nie przyjąć kolędy co do ofiar ksiądz nie mówi dajcie mi bo nie przyjdę więc buraki z miasta nie wiecie co to kościół to niewypowiafajcie się Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Banino

Drewutnia/Altana/Domek narzędziowy (35 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was miał kontakt z Powiatowym inspektoratem Nadzoru budowlanego w sprawie zgłoszenia...

do góry