Widok

Kto nosi noworodka w chuście elastycznej?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny mam 2 tyg synka i chustę elastyczna czy możecie podesłać jakieś wiązanie dla takiego malucha w necie jest tyle opinii ze juz sama nie wiem jakie powinnam użyć wiązankę dla takiego maluszk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja nosiłam, spacerowałam tak z maluchem praktycznie od 2tyg życia

korzystałam z filmików na stronie szkolachustonoszenia.pl
Dzięki za info a w której pozycji nosiła takiego malucha? Czy w takiej kieszonce gdzie schowane są jeszcze nóżki?
ja nosiłam, w pionie, chyba podwójny X się nazywa, albo kieszonka... nie pamiętam... ALE
kupowałam chustę od tej babki i chciałam Ci znaleźć instrukcję wiązania i widzę, że na temat chust elastycznych jest tylko informacja, że nie są dobre... podejrzewam, że kobitka się na bieżąco szkoli i ma najświeższe info
http://www.naturalnamama.pl/k62,chusty-i-nosidla-chusty-elastyczne.html
moja mała bardzo nie lubiła od urodzenia poziomej pozycji, nawet bez chusty nosiłam ją tylko na ramieniu, od urodzenia, także pozycja na leżąco odpadła, przez kilka pierwszych dni nóżki chowałam, ale mała szybko zaczęła prostować i już od ok 4tyg nosiłam ją na koalę :) nóżki na zewnątrz, uwielbiała to, także dziecko samo Ci zdecyduje ;)
Może ktoś jeszcze ?
Chusta elastyczna ma tylko jeden sposob wiazania. Poszukaj na youtubie wiazanie chusta elastyczna. Wiazanie jest podobne do 2xdla chust tkanych. Inne wiazania sa tylko dla chust tkanych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nosiłam oboje dzieci w chuście elastycznej od urodzenia w pionie. Tutaj są wiązania:
http://www.szkolachustonoszenia.pl/index.php/chusta-wiazana-elastyczna.html
imageimage

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

do góry