Widok

Kto posiada przepis na dobre, mieciutkie ciasto do uszek? ;)

Rodzina i dziecko Kulinaria Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie, kto ma przepis na pyszne ciasto do uszek, mi zawsze wychodzi twarde:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie dawaj jajka, to nie będzie twarde:) sama mąka z wodą + sól
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mąka z ciepłą wodą, sól i odrobina roztopionego masła. Na pierogi i uszka.

Ciasto zagniatamy tak, ze wydaje sie, że jest trochę za dużo mąki, wkładamy pod miskę albo podwójnie złożoną mokrą ścierkę, odczekujemy godzinę i dopiero wtedy robimy pierogi.

Jeszcze jeden patent - zamiast mąki do posypywania tac do mrożenia, można tace wykładać folią spożywczą. Mrożone pierogi odchodzą idealnie i można je przełożyć do woreczków bez paprania mąką. Folia tylko nadaje się do zamrażania, inaczej pierogi na niej rozciapują się.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja zawsze robię ciasto z ok 0,5kg mąki- pszennej- tortowej, 1-2 jajka, troszkę soli i wody, ale baaardzo gorącej. Na początku mieszam (krojąc) wszystko nożem tak jak przy robieniu tradycyjnego ciasta kruchego. Wody dolewam stopniowo, aż wyrobione ciasto będzie miękkie, elestyczne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...

do góry