Widok

Które imię????Pomóżcie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamy dylemat między dwoma imionami. Jedno jest dość nietypowe i obawiamy się rekacji ludzi...napiszcie proszę Wasze zdanie

a te imiona to: Sylwia i Elena
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
skądś to znam ;)
"Szymeeek..." ;)
Elena !!! Zdecydowanie !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Oba sa sliczne :) Wybierz to co Ci serce podpowiada, a Elena wcale nie jest dziwnym imieniem. Bardzo ladne i takie typowo kobiece...
Elena to chyba faktycznie zagraniczna wersja Heleny, ale imię bardzo ładne :)

Pozdrawiam wszystkie mamy Helenek :) Mam nadzieję, że moja Helka będzie zasuwała na rowerze z podwiniętą spódnicą dopiero jak będzie starą babą, a nie wcześniej :):):):)
I jest wloszka :).
Elena bardzo mi sie podoba. Moze dlatego, ze mam bliska kolezanke o tym imieniu i jest bardzo fajna :).
Elenka ślicznie:) Mi się również podoba Eliza :)
Elena, bardzo ladne imie :)
Helena rowniez!
sama mam na imię sylwia więc proszę tu nie pisać że nudne itp. bo na pewno, ktoś o innym też by tak powiedział. Mi się osobiście moje imię nie podobało jak byłam mała ale nie jest złe i znam wiele osób w swoim wieku o tym imieniu są ok:) Ja na Twoim miejscu nie pytałabym się innych i nie zwracała uwagi na to co powiedzą!a Elena jest orginalne i ładne na pewno nikomu nie będzie w głowie Helena. Sugeruj się swoim gustem i partnera!! No chyba że ktoś nazywa syna Jurand(niestety znam taki przykład) albo jeszcze lepiej wymyśla to wtedy juz robi krzywde swojemu dziecku i może byc pewnien, że jak nie ludzie z ulicy to dzieci w szkole czy przedszkolu będą się nabijać..niestety taka rzeczywistość.
Za Elenę nikt nie bedzie palcem wytykał, no co ty. Normalne imię tylko że rzadko spotykane. Palcem to mogą wytykać za Myszona albo Guantanamerę ;)
Lepsza Elena niż setna Wiktoria, albo Julka!
A Sylwia wg mnie jest tragiczne. Po prostu brzydkie.
(od razu przepraszam wszystkie Sylwie)
no właśnie tego się boję...że ktoś powie, że to dziwaczne imię.
Osobiście uważam, że imię jesy wyjątkowe i przecudne. Ale boję się, że nas ludzie palcami wytykać będą
Mojemu mężowi też sieb. podoba..ale boi się tak samo jak ja
hmm, przyrównałabym Elenę do Dżesiki, Pameli itp. moda na dziwaczne imiona trwa..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Elena - piękne imię. Gdybym miała córkę, byłaby to Helena.
ELENA!!
Ech....tak naprawdę jakie to ma znaczenie? oba są ładne...ja bym się jednak bardziej sugerowała tym jak "praktyczne" jest to imię i czy nie będzie rodziło problemów w codziennym życiu...jak będą wołać inni, jak można zdrabniać itp.
Mam znajomych którzy znawali dziecko Sara i wołają na nią Sarenka...masakra..

Dla mnie wcale nie jest ważne by dziecko miało "inne" imię od wszystkich - ja mam Małgosię i jestem zadowolona...
Elena jest wg mnie bardzo ładne, ale ja bym tak nie nazwała...(mogą mylić z Helena, Eleonora, Ela, Lena)....trochę lepsze wg mnie jest Lena jak już byście chcieli coś podobnego....
Elena:)))
Elena - bardzo ładne imię...
Elena bardzo ładnie, imienia Sylwia nie trawie okdąd pamiętam zawsze jakaś Sylwia stawała mi na drodze.
Mi też zdecydowanie bardziej podoba się Elena :)
Sylwia - sama zaczęłaś ;)
Majka123 - nie strasz babcią Helenką na rowerze, bo będę miała koszmary! ;) I dlaczego ta spódnica musiała być podwinięta?? ;)

Elena - ja jestem z tych, co lubią oryginalne imiona i to imię mi się podoba bardziej niż Sylwia. No, ale ja mam zwykłe imię i cierpiałam przez to w młodości ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry