Widok

Którego dnia miesiąca zus wypłaca zasiłek macierzyński?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jak w temacie - którego zus wypłaca zasiłek macierzyński? Zastanawiam się kiedy mogę się spodziewać kasy na koncie:)
imageimage
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ale to trzeba osobiście stawić się w ZUS-ie tak ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy w tym miesiącu macie już macierzyński ?
Bo ja jeszcze nie.
witam

urodzilam corke 9 lipca zaraz po byly zlozone wszystkie dokumenty o macierzynski i oddane do pracodawcy ktory podobno odrazu zlozyl do zus dzisiaj mamy 1 wrzesnia i dalej pieniedzy nie ma ... czy ktos mial podobna sytuacje ? czy to zawsze trwa tak dlugo ? nie wyobrazam sobie byc samotna matka jak tu zyc za co ... pozdrawiam
Do ~monika

Ja też urodziłam 9 lipca2014r.syna i też do tej pory nie otrzymałam ani złotówki zasiłku macierzyńskiego.Też jestem załamana tak długim oczekiwaniem,nie wiem ile każą nam jeszcze czekać...
to sa naprawde jakies zarty zadzwonilam i zostalam poinformowana ze pani nie wie kiedy ... a jak poprosilam zeby mnie przekierowala na dzial ktory tym sie zajmuje uslyszalam ze takiego nie ma ?
Dziewczyny jak pokazuje wam wyplate we wrześniu wiem ze latwiej byloby zlpzyc konto pue ale najbliższą placówkę zusu mam 50 km stad maz ciągle w pracy dwójka dzieci malutkich ja bez prawka niestety ciezko
Ktoś wie kiedy bedzie we Wrzesniu?
U mnie jutro mają być na koncie:) Jak do tej pory są puntualnie według tego co piszą na pue.
pewnie jutro ja tez czemam,znowu ;-)
Ktoś już dostał?
Hej dziewczyny a my znowu czekamy hahahah , mój mąż sie smieje ze my to juz na kawe powinnysmy sie umówić . Co miesiąc regularnie sie tu spotykamy 😊😊😊😊😊😊😊
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam wypłatę ustalona na 24 czyli jutro :) taka mam datę po zalogowaniu się :)
Aniu
Dokladnie teraz sprawdzam co miesiąc. A skąd jesteś. Ja teraz Straszyn
Miało być amii :-)
a słuchajcie , jak to jest z przejściem z L4 na macierzyński, ZUS mi teraz wypłaca bardzo regularnie zasiłek chorobowy, a gin mi mówiła , że od momentu porodu L4 przestaje być ważne i leci już macierzyński, ale wiadomo, zawsze kilka dni minie zanim się to zgłosi , i co wtedy? trzeba zwracać kasę czy oni to od macierzyńskiego odejma czy jak?
Skoro dziś o 12 nie mialam to nie będę miala juz ewentualnie jutro
ZUS sam to ureguluje, u mnie tak było
Wejherowo to kawalek nas dzieli ....kurcze to chociaz wirtualna hahahah , ja jeszcze nie mam przelewu , i zawsze zapomne jak do miasta idę zalozyc konto w zusie 😊😊😊😊😊. Pozdrawiam mamuśki 😊😉
Dostałam wczoraj, ale mniej niż zawsze o dobre 50 zł mniej. Może się wyrówna w przyszłym miesiącu
Pozdrawiam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry