Widok

Który miesiąc najgorszy....

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Właśnie, ostatnio ciekawi mnie, szczególnie wśród tych, które juz sa w 9 mieisącu lub po porodzie, który miesiąc ciąży był dla nich najbardziej uciążliwy...Bo jaknarazie mnie strasza, że najgorsze miesiace 2 przede mną...a ja to słysze na każdym etopaie ciąży, ze akurat nadchodzi coś starsznego....A jak narazie to zaden straszny az tak nie był w sumie dla mnie....

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dla mnie zdecydowanie 9

dla mnie najgorsze to 2 i 3, teraz to luzik jest :)

dla mnie 9:)

a po krótce-czemu? oczekiwanie, niecierpliwość, stan zdrowia, kondycja, ?

ja nie miałam żadnych wymiotów,ból brzucha sporadycznie i tylko senność mnie męczyła a teraz- non stop niewyspana jestem bo noce do bani,kondycja do bani,kłucia w szyjce,bóle bioder,miednicy,krocza ,mała się tak wyciaga że ała...,niepewność i oczekiwanie,sporo tego hehe:)

9 - strasznie puchłam.

dla mnie najgorsze było pierwsze 8 ale ja lezałam plackiem a 9 był rewelacyjny bo mogłam juz chodzic

2 i 3, bo byłam notorycznie niewyspana, zmęczona, nic nie jadłam bo wszystko mi śmierdziało, no i najgorsze to ta niepewność czy wszystko jest i bedzie w porządku

Właśnie, lemka, a jak puchłaś to stosowałas cos na to? Jakies naturalne metody? Bo ja czasem widze u siebie jedna stope spuchnięta, a lekarz mowil, ze " taki urok"
Tylko nie wiem czy mial na mysli moj słoniowaty czy urok ciązy:)hehe

mi tez puchną ale jest to do przeżycia :) wystarczy się położyć z nogami do góry albo duzo chodzić-na mnie działa :)

Na mnie chodzenie tez działa, i to jak najwiecej jak łaże...Jak usiade na wiecej niz 2-3 godzinki, kostki jak balony na plaży!

8-9 miesiąc... rwa kulszowa była na tyle uciażliwa ze bez dwóch paracetamoli nie mogłam wyjść nawet do ogrodu, brzuch miała potwornie duzy(ludzie pytali czy to blizniaki) ze nie moglam sama ubrac skarpetek i butów, do tego upały, grozne skoki ciśnienia. . .

w dniu porodu mówiłam, że musze dziś urodzić bo nie wytrzymam ani dnia dłużej ;-)

Brałam magnez. Najbardziej puchły mi dłonie.

Kamiś , znam Twoją historie z rwą...Mnie narazie "opuściła" i niech nie wraca...;/okropna sprawa...

mi ok. połowy ciazy zaczęły cierpniąć nogi - lekarz dał mi potas + magnez w kilka dnipomogło ale tabletki były do końca ciązy
oprócz tego czułam sie w kazdym m-cu super :)

dla mnie końcówka. Najgorsze wyczekiwanie tej godziny zero
9-ty. wyglądałąm jak słoń,nabrałam prawie 10kg wody i puchłam.
no i to czekanie....

Dla mnie najgorsze miesiące to 2 i 3 miałam okropne całodobowe mdłości, dzień w dzień. Ostatni miesiąc również nie należał do najlepszych , czułam się ociężała i cierpiałam na bezsenność, a poza tym świadomość o zbliżającym się porodzie mocno mnie stresowała.
a dla mnie żaden miesiąc nie był gorszy...żałowałam, że ciąża tak krótko trwa ;)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry