Widok

Który miesiąc najgorszy....

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Właśnie, ostatnio ciekawi mnie, szczególnie wśród tych, które juz sa w 9 mieisącu lub po porodzie, który miesiąc ciąży był dla nich najbardziej uciążliwy...Bo jaknarazie mnie strasza, że najgorsze miesiace 2 przede mną...a ja to słysze na każdym etopaie ciąży, ze akurat nadchodzi coś starsznego....A jak narazie to zaden straszny az tak nie był w sumie dla mnie....

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dla mnie zdecydowanie 9

dla mnie najgorsze to 2 i 3, teraz to luzik jest :)

dla mnie 9:)

a po krótce-czemu? oczekiwanie, niecierpliwość, stan zdrowia, kondycja, ?

ja nie miałam żadnych wymiotów,ból brzucha sporadycznie i tylko senność mnie męczyła a teraz- non stop niewyspana jestem bo noce do bani,kondycja do bani,kłucia w szyjce,bóle bioder,miednicy,krocza ,mała się tak wyciaga że ała...,niepewność i oczekiwanie,sporo tego hehe:)

9 - strasznie puchłam.

dla mnie najgorsze było pierwsze 8 ale ja lezałam plackiem a 9 był rewelacyjny bo mogłam juz chodzic

2 i 3, bo byłam notorycznie niewyspana, zmęczona, nic nie jadłam bo wszystko mi śmierdziało, no i najgorsze to ta niepewność czy wszystko jest i bedzie w porządku

Właśnie, lemka, a jak puchłaś to stosowałas cos na to? Jakies naturalne metody? Bo ja czasem widze u siebie jedna stope spuchnięta, a lekarz mowil, ze " taki urok"
Tylko nie wiem czy mial na mysli moj słoniowaty czy urok ciązy:)hehe

mi tez puchną ale jest to do przeżycia :) wystarczy się położyć z nogami do góry albo duzo chodzić-na mnie działa :)

Na mnie chodzenie tez działa, i to jak najwiecej jak łaże...Jak usiade na wiecej niz 2-3 godzinki, kostki jak balony na plaży!

8-9 miesiąc... rwa kulszowa była na tyle uciażliwa ze bez dwóch paracetamoli nie mogłam wyjść nawet do ogrodu, brzuch miała potwornie duzy(ludzie pytali czy to blizniaki) ze nie moglam sama ubrac skarpetek i butów, do tego upały, grozne skoki ciśnienia. . .

w dniu porodu mówiłam, że musze dziś urodzić bo nie wytrzymam ani dnia dłużej ;-)

Brałam magnez. Najbardziej puchły mi dłonie.

Kamiś , znam Twoją historie z rwą...Mnie narazie "opuściła" i niech nie wraca...;/okropna sprawa...

mi ok. połowy ciazy zaczęły cierpniąć nogi - lekarz dał mi potas + magnez w kilka dnipomogło ale tabletki były do końca ciązy
oprócz tego czułam sie w kazdym m-cu super :)

dla mnie końcówka. Najgorsze wyczekiwanie tej godziny zero
9-ty. wyglądałąm jak słoń,nabrałam prawie 10kg wody i puchłam.
no i to czekanie....

Dla mnie najgorsze miesiące to 2 i 3 miałam okropne całodobowe mdłości, dzień w dzień. Ostatni miesiąc również nie należał do najlepszych , czułam się ociężała i cierpiałam na bezsenność, a poza tym świadomość o zbliżającym się porodzie mocno mnie stresowała.
a dla mnie żaden miesiąc nie był gorszy...żałowałam, że ciąża tak krótko trwa ;)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry