Widok

Który zestaw lego duplo najfajniejszy dla dwulatka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy macie jakieś fajne i sprawdzone zestawy lego puplo, które uwielbiają układać Wasze dwulatki? Proszę o linki :) Dziękuję :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chatka Kubusia Puchatka i Zoo ;-)
image
To zalezy, bo np.jesli to chłopiec i lubi auto to zestawy Cars sa super, ale faktycznie zestaw zoo jest uniwersalny i fajny dla kazdego.
http://www.ceneo.pl/10525872 a ten?
o taki image same klocki
to moje to jest zapytanie do tych, co mają już lego - Czy ten zestaw 85 samych klocków do dobry pomysł na początek?
My budujemy garaże dla samochodów i domki dla zwierzątek - i jeśli chodzi o nasze potrzeby to jest zdecydowanie za mały :) tzn nie wystarcza klocków (tam jest tylko 85 sztuk). Fajne zestawy są teraz w Tesco za 99 zł (ze 199 na allegro chodzą po jakieś 160) - w zielonym plastikowym pudełku.
ale czy one w tesco faktycznie jeszcze są, czy tylko w gazetce?
Mój maluch ma 1,5 roku i to na początek myslałam. Za 99 bym kupiła duzy zestaw, ale nie wierzę, że go tam mają ;-)
podbijam,co byscie polecily dla 18 miesiecznej dziewczynki z klockow lego d*plo?
U nas tez furore tobi chatka Kubusia Puchatka i zoo.
u nas dom rodzinny się sprawdza, kareta http://allegro.pl/6153-d*plo-ksiezniczki-kareta-kopciuszka-bydgoszcz-i2727165497.html i pojedyncze elementy takie jak huśtawka i zjeżdzalnia

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U nas klocki cegielki do budowy domków i garaży, okna,drzwi, dużo do otwierania i zamykania, ludziki, auta - małe! Mamy duże straż i wywrotke i jakoś nie przypadły młodemu do gustu..i kilka zwierzatek.
A tak generalnie, to kazdy poleca ten, ktory ma, wiec dyskusja jest troche bezzasadna ;) Trzeba okreslic budzet i na tej podstawie kupowac d*plo. My mamy pociag, domek rodzinny, kilka zestawow klockow (zwyklych elementow do budowania), sklep warzywny z samochodem i kilka innych malych typu panda, kubus puchatek i wszystko zalezy od tego, ktore dziecko sie tym bawi. Moj syn uwielbia samochod z warzywniaka, corka domek, a oboje kochaja kolejke ;) jak przychodza do nich inne dzieci, to lapia za cos zupelnie innego. My najpierw kupilismy zestaw "tematyczny", zeby zainteresowac male dziecko d*plo, a potem dokupowalismy np.te zestawy ze zwyklymi klockami. Bratankowi kupilam kiedys samolot transportowy i bawi sie nim juz 5ty rok :)
dodam jeszcze, ze kolejke kupilismy corce jak miala 1,5 roku i przez pierwszy rok sie jej bala :D chciala, zebysmy ja uruchamiali, ale siedziala na kanapie i obserwowala ja z wysokosci :) Za to syn bawil sie nia od urodzenia, ale dopiero teraz (1,5 roku) umie sie nia bawic profesjonalnie (stawiac na tory i uruchamiac), wiec wszystko zalezy od dziecka.
moja córka ma 14miesięcy, po starszej siostrze mamy jakis podstawowy zestaw i katerę Kopciuszka, planuję na Święta kupić zestaw z cyferkami, a potem jakiś z ksieżniczką zestaw (Aurorą lub Śnieżką) i wystarczy.
moja 3-latka zachwyciła sie tym zestawem, który otrzymałyśmy do testowania

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (244 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

księgowa?? czy warto? (45 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

do góry