Widok

Kubek Doidy Cup - znacie/używacie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy dziecię którejś z Was używa takiego krzywego kubeczka?

http://www.tublu.pl/Smoczki_sliniaki_bandamki_i_inne_gadzety_dla_malych_ssakow/Maluch_w_kuchni/Kubeczek_Doidy_Cup_kolor_Fiolkowy.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja używam od kilku miesięcy...a raczej nie ja a moja córka:) I ona go uwielbia:) Polecam kupić od razu 3 bo my chodzimy z nim wszędzie, jeden mamy w domu, jeden u dziadków a jeden w torebce:)
a ile m-cy miała Twoja córcia jak zaczęła go używać? faktycznie są mało stabilne? (tak gdzieś wyczytałam)
My też mamy taki kubek. Kupiłam małemu jak miał jakieś 8 miesięcy. Nie zauważyłam by był niestabilny. Trzeba się do niego po prostu przyzwyczaić ;-) Mały teraz ma 1,5 roku i w sumie rzadko już z niego korzysta, raczej woli 'zwykły' kubek.
ja nie mam go ale jakos do mnie nie przemawia .Po za tym zaraz zaczniecie pic ze zwykłego kubeczka .
Moim zdaniem zbędny wydatek

moim zdaniem tez zbedny wydatek, moja mloda pije ze zwyklego plasitkowego kubka
imageimage
a jakie macie zwykłe plastikowe kubki bez BPA?

szukałam i jakoś kiepsko mi szło :/
ja z niekapka zdjelam "niekapek" i został nam fajny kubeczek z uszkami;P
image

Uploaded with ImageShack.us
imageimage
no ale dzieci lubią takie kolorowe kubasy a przecież bez przesady 22 zl to nie majątek...za zwykły plastikowy kubek przecież też musiałaś zapłacić?
jak miała 7 miesięcy...eee nie są małe stabilne...nigdy bym ich tak nie określiła
nie wiem co wybrać :P

Młody ze względu na ząbkowanie ma znowu problem ze ssaniem - więc picie mleka z butelki to wielki kłopot... wypija 50-60ml i koniec :/
muszę robić z dodatkiem kleiku ryżowego (bo po zmianie mleka zaczął znowu trochę ulewać) - więc nie mogę podać w naszym kubku Lovi 360'...

zastanawiam się między niekapkiem - z odkręconą górą ;) tylko żeby miał uchwyty na stałe ;) a Doidy Cup - do końca m-ca jest promocja i można mieć kubek za 22zł - nie płacąc za przesyłkę ;P
Dziewczyny - czy te kubeczki są bez BPA?

na Allegro jest info, że są bez BPA - a na stronie firmowe nic nie ma :/
a czy dziecko nie będzie miało później problemu by przejść na zwykły "prosty" kubek?
a gdzie jest ta promocja, że nie trzeba płacić za wysyłkę?
na ichnim profilu na FB ;) http://ladnebebe.blogspot.com/2010/10/testujemy-krzywe-kubeczki.html

już wiem - nie mają BPA ;)
moze ktoś jeszcze poleci lub nie??
imageimage
Ja sie skusilam i zamowilam :) w zwiazku z dniem darmowej wysylki ;D Tomul juz po trochu pije ze zwyklego kubka z uchem Canpolu, ale jak jest troche na dnie, to kiepsko mu idzie, a za duzo nie wlewam,zeby nie bylo wielkich strat...i tak kolo sie zamyka ;D
Ja też się skusiłam, też w związku z dniem darmowej wysyłki ;) Zobaczymy, jak się sprawdzi..
image image
i jak się sprawdził ? kupować ?
Twoj synek jest juz dosc duzy. Mysle, ze takiego starszaka moze warto oswoic z prostego kubeczka. Moja corka pije z Doydy od 8 miesiaca zycia, ale nigdy nie pila z butelki. Dzis ma rok i 2 miesiace i pije ze zwyklego kubeczka, nawet bez uszek.
u nas kubek okazał się zbędnym wydatkiem :/ ale może jeszcze przyjdzie na niego pora, choć wątpie...
image
image
My od razu wprowadziliśmy zwykły kubek, żadnych niekapków itp. Wg mnie to zbędny wydatek
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (14 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry