Widok

Kuchnia z wyspa-kwestia praktyczna

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie do osob ktore maja kuchnie z wyspa, badz maja pojecie na ten temat:) Otoz chce zrobic kuchnie z wyspa, kuchnia nie jest duza ale wyspa spokojnie sie zmiesci, z tym ze ograniczonej wielkosci. I teraz tak, na wyspie napewno bedzie plyta indukcyjna i albo zlew albo blat roboczy. Zastanawiam sie co wybrac i co bedzie bardziej praktyczne. Jesli mialby byc blat to zlew bylby z tylu za plecami gdzie ogolnie bedzie rzad szafek i dlugi blat, wiec wystarczy sie obrocic. Jesli zlew na wyspie to wtedy blat z tylu. Ja sklaniam sie raczej ku wersji z blatem i plyta na wyspie ale wtedy zlew "przecina" mi ten dlugi blat z tylu, wiec nie bedzie takiego dlugiego kawalka a czasem potrzeba wiecej miejsca. Moze ktos sie wypowie jak to rozwiazac?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym zrobila jeszcze inaczej jesli masz niedużą kuchnię , zlew i plytę dałabym normalnie w ciągu szafek ( nie będzie problemu z montażem okapu) a na wyspie zrobiłabym blat roboczy własnie - moze inaczej ale chyba praktyczniej wg mnie , szczególnie w niedużej kuchni , można dostawić stołek barowy i nawet kawę wypić :-0
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
dla mnie wygodniej jest mieć trochę blatu roboczego przy zlewie i przy płycie, więc na wyspę dałabym płytę z blatem albo zlew z blatem
z mojego punktu widzenia tylko blat,
dlaczego ? a no dlatego, że ja płytę i zlew muszę mieć obok siebie, ze względów praktycznych i wygody, łatwiejsze czyszczenie, odcedzanie itp.
poza tym uznaję tylko i wyłącznie suszarkę na naczynia schowaną w szafce, w opcji zlew na wyspie nie ma miejsca na taką szafkę
Salambo ale tak jak piszesz to plyta i zlew nie beda obok siebie. Obok plyty bedzie wtedy blat, a zlew z tylu. Ja suszarek w szafce nie lubie, wiec ten problem odpada:) Pozatym ja z tych co prawie wszystko do zmywarki pakuja.
Rybalon stolki barowe odpadaja, chociaz bardzo mi sie to podoba ale wtedy zagradzalaby wejscie, pozatym kuchnie mam taka na wpol otwarta i wychodzi sie z niej na salon gdzie jest stol i krzesla takze mam 3 metry z kuchni do stolu.
to moze wtedy zlew ...choć mi osobiście ani zlew ani płyta na wyspie jakoś nie pasują za dużo kręcenia się dookola :-) ja bym zrobiła dodatkowy blat roboczy a pod blatem praktyczne , pojemne szafki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://m.onet.pl/styl-zycia/kobieta/dom/kuchnia,9mhff
tak jak na zdjeciach :-) blat zawsze sie wykorzysta , nie ma cudów ..
ja myślę tak jak rybalon - super ta kuchnia na fotach :)
ale jeżeli już bym miała wybierać zlew czy blat to zlew
sam blat roboczy na wyspie...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam dużą wyspę ze zlewem i jest ok, choć kuchenka w innym miejscu, mnie to nie przeszkadza. Wyspa niby super rozwiązanie "ale" nieustannie generuje bałagan i składzik.

Robicie wyspy z podwyższeniem na hookery czy bez?

Z podwyźeszniem już jak coś. Miałam przez 8 lat bez podwyższenia w tym roku wyrzuciłam i wstawiłam stół nareszcie wygodnie moźna zjeść obiad a tak przez tyle lat nie korzystałam praktycznie z niej.

Zerknij sobie również na stronę sklepu:
https://www.mebletkaniny.pl/h97-hoker-czarny-naturalny-id-13395

Zamówisz tam porządnej jakości hookery - dopasujesz je do kuchni :) Mają je w wielu stylach. Te są świetne:
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

do góry