Widok

LIPCOWE I SIEPRNOWE MAMUSIE 2009*****73

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200972-t132103,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kaska, no to moze podskocze jakos w przyszlym tygodniu (o ile nikt sie z nas nei rozchoruje i bedie ladna pogoda)
ja mam dwa elastyki to moglabym ci jednego zostawic

jumelko, a nie boisz sie ze w ten sposob przyuczasz dziecko do telewizora?
MiA Super by było :) My wszyscy zdrowi jak narazie, takze mozesz podskoczyc ;P
ja nie ważę Nikusia równiótko co miesiąc, nie czuję takiej potrzeby - ważenie odbywa się zawsze przed szczepieniem
w książeczce mam wypisane tak:
urodzeniowa (5 lipiec) - 3,670kg
20 lipca - 3,770kg
31 lipca - 4,250kg
2 września - 5,860kg
14 październik - 7,600kg
następne ważenie i szczepienie w przyszły czwartek (26.11)
Niko karmiony tylko piersią, od ponad tygodnia dostaje soczek z marchwii (max 60ml) i tarte jabłko (pół dużego jabłka)

Nikodem też potrafi się rozbudzić o takich nieludzkich porach jak się budzi na jedzenie (dzisiaj o 2:30 i 5:30), wtedy patrzy na mnie swoimi wielkimi oczkami i się uśmiecha, zdarzy mu się zagadać, prychnąć, ale staram się nie zwracać uwagi i dalej sam zasypia
przyzwyczaiłam już i siebie i Nikusia, że jak się budzi w nocy (jak jest ciemno) to nie zapalam światła, telewizor zdarzy mi się zapalić rano jak chcę jeszcze podrzemać, a Niko za nic nie chce spać dalej - wtedy zazwyczaj MiniMini zajmuje Go na kilka minut i zamula do tego stopnia, że zasypia :)
no hej, ale mieliśmy ciężką noc po tym szczepieniu, mały się budził ze strasznym płaczem i miał bardzo czerwone to miejsce ukłucia, nie można było go dotknąć w to miejsce bo od razu pisk :(
do tego nie dał się nikomu nosić ani tacie ani cioci bo była u mnie siostra, tylko u mnie się uspokajał więc chyba jak trwoga to do mamy ;)
także ręce mi odpadały bo nikt nie mógł mnie zmienić, potem spałam pół nocy w fotelu z nim na rękach i w końcu udało mu się zasnąć w naszym łóżku ale i tak co chwila się przebudzał ale szybko go głaskałam i jakoś zasypiał dalej, mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej :( mój mały biedny groszek :(

kasia może razem się wybierzemy na wiązanie tych chust ???
mi sie tez marzy wybrac na takie chustowe spotkanie ale jakos zawsze mi nie po drodze, zawsze cos wypadnie...

chcialabym pomacac tkanych zanim zakupie
poki co bujam sie w dwoch elastykach
pewnie tkana kupie na lato
Byłam niedawno na takim spotkaniu chustowym i miła Pani pokazała mi dokładnie wiązania na różnych chustach. Córcia była przy tym bardzo cierpliwa. Co innego jest w telewizji czy w opisach w necie a inaczej "na żywo" u doświadczonej mamy. Zobaczyła jak wiążę (okazało się, że za lekko), pokazała mi jak wkładać dziecko i jak naprężać chustę i jak odpowiednio układać nóżki - bo to bardzo ważne. Jestem bardzo zadowolona z takiego spotkania, jeszcze musze oczywiście poćwiczyć. Dziś córeczka (nazywam ją małym kangurkiem) już ładnie leżała w chuście i jej się podobało - póki nie zgłodniała ;-)
To spotkanie było u Pana Dinka. Polecam.
Witam się. Ja mam zapalenie oskrzeli mam nadzieję,że nie zarażę młodej. Moja córcia codziennie mnie zaskakuje swoim zachowaniem. Teraz jest na etapie opowiadania, głośnego śmiania i krzyków....Strasznie się dźwiga,żeby usiąść a jak podam jej ręce to podciąga się i chce stawać na nogi...Wiem,że to jeszcze za szybko na takie stawanie więc powstrzymuję ją... A tak sobie siedzi moja Oliwcia...

image
Larisa nie ma sprawy, możemy się razem wybrać ;) Zawsze jedna drugiej dziecko pobuja ;D Już teraz wiem, że musze pilnować drzemek tomaszka, bo wtedy jest o wiele lepiej. Usypiać tak długo poki nie uśnie, dzisiaj rano odpuściłam i to był błąd. A no i pierwszy raz został z tatą na półtorej godziny, który nie rozumie, że jeśli dziecko jest senne, to trzeba je ulozyc do snu, a nie zabawiac, smiac sie, gadac itp. No ale wszystkiego sie trzeba nauczyc :)
Trotka, Oliwia to już duża dziewczynka i jak ładnie sobie siedzi :)

Mia, mieszkamy w kawalerce, więc i tak jak telewizor jest włączony to Mały go ogląda. Żeby się nie przyzwyczaił, to musiałabym go chyba w ogóle nie włączać. Więc jakoś to będzie.

Mąż zrobił mi dziś niespodziankę i zabrał mnie do Oceanarium. Dominik został z babcią, a ja byłam pewna, że jedziemy na zakupy, hehe. Było super tak sobie połazic tylko we dwoje:))) Jeszcze potrafi mnie bardzo mile zaskoczyć :)
ja zrezygnowalam z telewizora prawie calkowicie a i meza pilnuje aby przy synku nie ogladal bo tylko widze jak mi maluch łypie kątem oka na tv :)))

trotka, kajtek ma taka sama grzechotke tylko ze zolto-czerwona
mysle ze nasze maluchy sie jakos dogadaja :)))
Ja też przy małej nie oglądam TV, czyli prawie wogole, nawet jak ja poloze tylem do telewizora to i tak sie wygina :) Zosia dzisiaj kilka razy przewrocila sie na boczek, takze kazdego dnia cos nowego :) Niestety dostała też od jakiegos czasu uczulenia (wysypka na klatce piersiowej i bokach brzuszka) oraz odrobinke na buzce i za uszkami, takze to chyba uczulenie i obstawiam trzy rzeczy które zjadlam: tort na chrzcinach, pasztet i sok wieloowocowy, bo poza tym nic nowego nie jadlam.
Czym smarowalyscie taka wysypke, jesli wasze dzieciaczki wogole cos takiego mialy?
Ja to wogóle mam paranoję :) Śpię w drugim pokoju z malym. Jeżeli nie słysze że w tle gra telewizor, nie ma szans żebym zasneła. No i jeśli się zdarzy że mój M, pójdzie szybciej spać, też dłygo dłygo się męczę zanim zasnę. A jako że bardzo często chodzi spać o 4 więc raczej nie mam problemu. Codziennie przed wyjściem przychodzi do mnie do pokoju i całuje mnie na pożegnanie. Ostatnio brał też śmieci do wyrzucenia, i już nie chciał do mnie wchodzić... Chwile po jego wyjściu, obudziłam się prawie z płaczem, bo czegoś mi brakowało... Naprawdę ! Chciało mi się płakać.. Dopiero po 20 minutach zrozumiałam o co chodzi ;)
przepraszam ze dopiero teraz, ale nie mialam do tego ani sily ani czasu ani glowy. wczoraj znowu mialam napda bolu zoladka i nawet tabletki, ktore dostalam w szpitalu nie pomogly :/

nie jestem tez specjalistka wiazania chusty wiec moze nie jest to najlepsze wykonanie, ale bedziecie mialy pojecie o czym mowie :)

image

a na koniec jeszcze moj kochany żarłoczek :) jabłuszka z bananami HIPPA to najlepsze co moglo mu sie wydarzyc :)

image

no to wiązanie mi się podoba, jeśli rzeczywiście tak można to by mi to z****iście pasowało :):)

śliczny ten Twój synuś ! :)
No właśnie Adziula nie bardzo tak można. Nam na warsztatach mówili że jeśli już koniecznie chce się przodem, to można - byle nie za długo, ale pod żadnym pozorem z tak wiszącymi nóżkami! Do noszenia przodem dzieć musi już samodzielnie siedzieć i nóżki muszą być tak zamotane żeby nie wisiały. Noszenie przodem jednak polecam skonsultować z jakimś instruktorem.
no i to jest wlasnie to o czym mowilam
oczywiscie ze sie da
tylko ze szkoda dla dziecka

a na drugim zdjeciu slicznie wyglada :)
i odnosnie wysypki - my sie teraz z czyms dziwnym bujamy na nozkach
zupelnie nie wiem co to jest
i mialamm podejrzenia ze to od tego co zjadlam ale to juz za dluzo dni na nozkach jest - powinno schodzi a nie tyklko sie utrzymuje ale i nasila :/
MiA, my też mamy taką grzechotkę żółto-czerwoną :)

Dziewczyny, wcześnie wprowadzacie nowe pokarmy...
Ja zamierzam czekać aż Miśka skończy jakieś 5,5 m-ca, i wtedy pierwsze warzywka i owoce i kaszkę glutenową.

Byliśmy od czwartku u moich rodziców i dziś dopiero wróciliśmy. Wczoraj pojechałyśmy w trzy kobiety (mama, ja i Miśka) do tesco, i jak wpadłyśmy w ubranka to zeszło nam ponad godzinę :) Ale Miśka zaopatrzyła się w dużą ilość bodziaków na teraz i większych, kurtkę fajną na wczesną wiosnę (są poprzeceniane, po ok 30 zł, bardzo fajne), a jeszcze dziś w przelocie wracając wpadliśmy do akpolu i kupiłam 3 czapeczki. Trzeba było uzupełnić młodej półki w szafie. Powyrastała już prawie ze wszystkiego... :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry