Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE GRUBASKI 24 WRZEŚNIÓWKI 13

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy:-)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nowy dla mnie?

Byłam na klinicznej i serce małego bije, na ruchy mam jeszcze poczekać .

Jutro jade na patologię ciąży bo dzisiaj nie było miejsc i zostaje tam na badania wszystkie, zrobią mi tam USG więc 11 marca już nie idę na USG planowane.Najprawdopodobniej założą szew na szyjkę bo jest dość krótka część pochwowa ma niecały centymetr.
Z jednej strony cieszę się bo w szpitalu wszytko sprawdza i będę spokojniejsza ale z drugiej jak mam tam leżeć to załamuje się, licze na fajne babki na sali.

Dzieki dziewczyny za pamięć.

a i to kolejny powód żeby nie bagatelizować twarniejącego brzuszka

na pewno wszystkie badania wyjda dobrze, 3mam za to kciuki,
pewnie jak uslyszalas serduszko to troszke sie uspokoilas..?

trzymaj się Madzia - będę mocno trzymać kciuki !!!
noi cieszę się, że wszystko z dzidzią dobrze i serduszko pika ładnie :)

cieszę się że wszystko jest w miarę ok. Pobyty w szpitalu nie należą co prawda do najprzyjemniejszych, ale będą mieli oko na Ciebie i Twoją dzidzię.
Wracajcie do nas szybko i zdrowo.

no ja serca nie słyszałam ale sprzet był kiepski a lekarka mówi ze słyszała

Madzia szkoda, ze to nie gdynia bo tak bym Cie mogła odwiedzić a mieszkam na dąbrowie wiec troche daleko trolejbusem potem skm i znow pewnie tramwaj, ale mam także nadzieję, że chociaż babeczki tam bedziesz miała oki, no i badania wyjdą jak należy;) Zdrówka i powodzonka oraz pozytywnego nastawienia

dzieki szkoda ze netu nie bede tam miała :(

trzeba wniosek na bezprzewodowy i wypożyczenie laptopa wiem ,że składa się u nadzorującego ruchem na korytarzu;))

PS pewnie ze szkoda - chciałam Cie tylko pocieszyc;)

Pmadziu, trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze :) będziesz pod dobrą opieką

szok, wylądowałyśmy na drugiej stronie... :)

dzisiaj całe sniadanko zwróciłam... :/ mam nadzieje ze to taki jednorazowy wybryk, że nie bedzie się częściej powtarzał...

no to ktos nas zaniedbał:))
ja wczoraj miałam okropne bóle brzucha - ale to chyba był żołądek, miałam mdłosci.. wzdęcia i wszystko mi sie przewracało tam w środku.. dzisiaj już jest ok, ale zastanawiam sie od czego to było:(

witam...
ja juz wczoraj robilam przed swiateczne porzadki w domku i sie narobilam dzisiaj czeka mnie mycie podlog ale mam taki jakis zapal od wczoraj na sprzatanie ze szok...

wczoraj widzialam takie piekne luzeczko dla babla i nie drogie tylko ze kolol lipny bo czarny ale jak powiesze maskotki malemu to odrazu lepiej by wygladalo...
dzisiaj moj maz bedzie rozmawial z tesciowa o tym luzeczku bo to ona kupuje...

image

lolitka ja tez mam takie loty!
czasem jak mnie wezmie na sprzątanie to hoho!!

a co do łożeczka, to już planujecie kupić ? boże jak ten czas leci, to już 6mc ..

jeny, jestem glodna jak wilk, ale nie chce poki co jesc kanapeczek.... moze jakis serek homo..?

ja wczoraj znalazlam na str akpolu fajne łóżeczko, nie drewexu tylko tej drugiej firmy (cos na K....) Radek VII bodajze z szuflada :) mojemu A. tez sie spodobalo

my dostaniemy kołyske od mojej mamy bo juz kupiła.. czekamy aż ja przywiezie i z łóżeczkiem damy sobie póki co spokój, pozniej dokupimy jak kołyska bedzie już za mała, a to dobry pomysł bo czytałam ze niemowlaki lubia spac w małych ciasnych "norkach":P np w gondoli :))

pewnie czują się bezpieczniej - jak u mamusi w brzuchu ;) - coś musi w tym byc :))
ja to szukam łóżeczka z komodą z szufladami, co by na niej jakiś przewijak umiejscowić

ale to chyba na kazdym łożeczku przewijak umiescisz?
podobno trzeba go przykręcać do łożeczka?

no tak, niby na każdym, ale wolałabym na komodzie, tak jakoś mi się wydaje stabilniej, no i od razu pod wygodnie szufladka z pieluszkami, ciuszkami i innymi potrzebnymi rzeczami ... hehe taką mam wizję !! ;)))

no to szukaj i daj znac co znalazłas :) :)

głowa mnie dzisiaj cos boli.. ale to juz chyba normalne :*(

hejka! ja mam łóżeczko od szwagierki ale kompletnie mi kolor nie pasuje :/
a łóżeczko ładne Drewexu, z szufladką...
zastanawiam się czy nie zeszlifować go trochę i potraktować bejcą w innym kolorze

eee no pewnie! jak się Tobie podoba kształt to zrób tak.. tylko to chyba trzeba jakąś specjalną bejcą .. co by nie zaszkodziła dziecku !

nie wiem tylko czy moje lenistwo na to pozwoli ;)

wiperku wysłałam Ci maila pytałam o białe mebeli z wątku pokoiki dla dzieci. Dasz znać?

jasne ale z domku, bo w pracy nie mam dostępu do prywatnej poczty

booojciu - co oni tak Wam wszystko Wiper w tej pracy poblokowali??

tutaj kochana się pracuje a nie baki zbija :)

hehe wiper własnie widać :))

takie komody z przewijakami mozna dostac w ikei...
mialam taka komode kupic ale po zastanowieniu doszlam do wniosku ze nie potrzebuje przewijaka...

kurcze tesciowa powiedziala ze kupi to luzeczko tyle tylko ze pod koniec miesiaca a boje sie ze juz go nie bedzie...
ale kicha :/

no nic ide robic spagetti :)))

image

Malaa ja tez wlasnie widzialam to lozeczko,narazie podoba mi sie najbardziej ze wszystkich.Chyba zdecyduje sie na biale.Jeszcze chce je zobaczyc na zywo.Zastanawiam sie tylko czy z szuflada czy bez,nie widzi mi sie schylac za kazdym razem zeby cos wyjac.Nasza niunia bedzie miala swoj pokoj wiec miejsca mi nie bedzie brakowac :).
a mi wlasnie zalezy na tej szufladzie :) łóżeczko naprawde ładne :) zastanawiam sie nad kolorem tylko bo meble mamy w pokoju ciemne, wiec biale czy jasna sosna nie bardzo beda pasowaly, ten kolor teak jest fajny :)

bardzo podobaja mi sie meble firmy VOX dla dzieci, ale sa bardzo drogie :-( niestety . Moze znajdę jakiś odpowiednik na mniejsza kasę.

karolinajot4 ja nie dostałam od Ciebie żadnego maila :(

a jednak dostałam :)

ciekawe co tam u Madzi slychac i jak badania...

tez jestem ciekawa czy wszystko w porządku

wczoraj przeżyłam chwilę załamania...z powodu tej choroby paskudnej w ogóle mi się nie chce jeść i przez 2 dni mało co jadłam i miałam traumę że ufoludek przez to nie ma co jeść...takie głupoty się mnie trzymaja ostatnio...ale faktem jest że ani grama nie przytyłam, a od poczatku ciąży schudłam już 4 kg-to chyba nie jest normalne

wiper, doskonale Cię rozumiem, ja lezałam 2 tygodnie z jakiś wirusem-zapalenie gardła, gorączka itd...:(((też nic nie mogłam jesć i martwie się, że tez mogło to zaszkodzić, dziś idę na usg, zobaczymy, co tam się dzieje...
no wiper raczej nie .

ja jem tylko jak poczuje głód, faktem jest że przytyłam już 6kilo ale podobno jak mama jest głodna to dziecko też.. więc cos za cos :))

no a ja nie jestem głodna w ogóle :/

ale twój maluszek jeszcze jest malutki, wystarczy ze zjesz jedna kanpke wiecej dziennie :))

ehhh, Palla żeby to było takie proste...nic mi nie smakuje i na nic nie mam ochoty...jedno co jeszcze w miarę jem to zupy albo sam makaron, no i pomarańcze
a mięso mogłoby nie istnieć

ale ja tez tak miałam na poczatku, przez te mdłosci na nic nie miałam ochoty.. a jak juz zjadłam to zwracałam.. jadłam tylko kanapki z dzemem albo serkiem topionym na szynke patrzec nie mogłam i tak mi zostało..

u mnie to się już chyba skńczyło:))wczesniej miałam dosłownie jadłowstręt, nie mogłam patrzeć na nic i nic przełknąć, może to śmieszne i głupie, ale zmuszałam sie, żeby zjesć cokolwiek, żeby nie pasć :)))...teraz mam nawet na coś ochotę, czego wcześniej nie doświadczyłam:))
jedna rzecz na którą zawsze mam ochotę to rosół ;)

o to ja też :D przedwczoraj gotowałam go o 22.. M biedny siedział i czekał bo miał go zjeśc na kolacje.. no ale sie doczekał i wyszedł pychotkka ;o)

a ja jem z przyjemnością :)))
apetycik mam od początku ciąży - w zasadzie to na początku byłam wręcz żarłokiem :)) mam chyba teraz + 3 kg na wadze
słodycze są nadal fuj, najlepsze są kwaśne rzeczy, ale ogólnie nic mi nie śmierdzi (z jedzenia) poza czekoladą...

ja zjadłam własnie kanapke i drożdżówkę.. i dalej jestem okropnie głodna.. ale nie wiem co zjeśc.. nie chce mi sie szorować do sklepu..

może wieczorkiem wrzuce fotke brzuchola...

mam podobnie jak Aga :) apetyt dopisuje, z tym ze bez zadnych zachcianek, jem jak przed ciaza, wszystko mi smakuje, a miesko - mniam mniam :))

rosół tez uwielbiam - zwlaszcza jak moj A robi :)

dziewczyny umieram z głodu, jestem cholernie głodna....
ide do baru bo placka po cygańsku po zaraz padne hehe

smacznego, palla;) a gdzie dobre placki mają? bo Ty chyba gdzies na starowce pracujesz, co?

dziekuje :)

jop na starówce :)) w barze turystycznym to jest chyba róg szerokiej:))

he he he, mój M wczoraj wg moich instrukcji też gotował rosół ;) ale nieco wczesniej - jeszcze zdążyliśmy zjeść

ale Ci Wiper fajnie.

ja jeszcze całe 9 dni muszę czekać na "M-owe" obiadki :(

kochana, ale Ty przynajmniej nie musisz szczegółowych instrukcji udzielać...on wie sam co i jak, a ten mój gamoń to tylko jajecznicę potrafi zrobić ;)

to fakt. M gotuje lepiej niż ja i - o zgrozo - On to lubi. wszystko oprócz gotowania zup. bo do nich też potrzebuje mojej instrukcji.

moj mezuś tez lubi gotowac i eksperymentowac w kuchni :) zupki tez robi pierwsza klasa :)

zamieńmy się

ja w zasadzie od jakiegoś 8 tygodnia apetyt mam i to całkiem spory. Od tygodnia nie mogę sobie wyobrazić wieczorów bez lodów, to jest silniejsze ode mnie.

hehe widzę też macie gotujących mężczyzn :) mój o wiele lepiej gotuje ode mnie ... tylko na domowe obiadki w jego wersji muszę jeszcze poczekać jakies 1,5- 2 m-cy :(

macie szczęście...mój M wychodzi z założenia że ja tak dobrze gotoju to po co jeszcze on w kuchni ma się pałętać

lody też zjadam z przyjemnością
hmm...może w zasadzie teraz je zjem, na gardło podobno lepiej jest jeść lody niż pić gorącą herbatę-zaraz to wypróbuję

no i znowu sobie narobiłam ochoty, a ja przecież nigdy nawet za lodami nie przepadałam...

no lody to ja tez wcinałam, potrafiłam zjeśc dwa jeden po drugim.. i to chyba od tego tak mi sie przytyło! teraz juz nie jem...

mi M zaserwował zanim se pojechał taki mega pucharek lodów wiśniowych z całymi wiśniami w środku i do tego z owocami: mandarynką, melonem, ananasem, banankiem i płatkami migdałów... normalnie poezja....

aga ja nawet nie próbuje sobie tego wyobrazic, bo juz biegłabym do sklepu po lody..

heh ja to teraz już nie mam ochoty na lody... no ale z 2 m-ce temu to potrafiłam 2 porcyjki też wsunąć i było mało ;) ale teraz jak pomyślę o wadze to od razu mi się odechciewa słodkości ;)))
kurkla jeszcze jakieś niecałe 3 m-ce mam ... a tu już tyle kg na plusie :/

mmadlen ile przytyłas ?

jak to jest z ciązą donoszoną ? od kiedy on jest donoszona ?:)

strach się przyznać ile przytyłam.. ale jestem już 13 kg !!!! do przodu ! ;( ale wszyscy niby mówią, że brzuch mi wyskoczył a reszta tak lekko... niby wyglądam dobrze... jednak waga nie wskazuje na to ;))

oj ja juz przytyłam 6 liko :)

i rozumiem cie, sam fakt ile to kiloramów przeraża, mimo ze tego nie widac..

zajrzałam tu i sobie przypomniałam o tych lodach ;) idę wyjąć z lzamrażarki

mniam....................................................................... ;*(

sie usmialam :) evak ja tez tak jak ty wczesniej moglabym zyc bez lodow a teraz jestem od nich uzaleniona :)

wiper ja pierwsze dwa miesiace mialam tak jak ty,schudlam uwaga:ponad 7kg!!!wszystko mnie brzydzilo...potem powoli przytylam 2kg i tak trzymam bez zmian od grudnia,jestem w 21 tygodniu, mysle ze dopiero zaczne tyc,brzuszek wyskoczyl dwa tygodnie temu i przypomina wzdecie :),praktycznie go jeszcze nie widac

dobrze ze z dzidzia i ze mna wszystko ok ,i wyniki tez ok,jestem sokojniejsza
ooo to mnie uspokoiłaś; w środę ide do lekarza to zobaczymy jak tam moja waga

hej ale nasz watek spadl...
az na druga strone... :/

ja zanim zaszlam w ciaze nie mialam apetytu (7miesiecy na antybiotyku) i przez to schudlam do 42 kilo...
jak zaszlam w ciaze to odrazu dostalam wilczego apetytu i przytylam 14 kilo bo im wiecej przytyje to troche tego zostanie po ciazy (mam taka nadzieje)...

wczoraj napuchly mi nogi i dokladnie nie wiem od czego...
albo od ciazy albo od przemeczenia(chociaz kiedys mi puchly nogi szczegulnie przy kostkach bylo widac ale to raczej w okresie poznojesiennym i zimowym)to sie okaze po kilku dniach od czego ta opuchlizna...

a co do lodow to zawsze za nimi przepadalam najbardziej za czekoladowymi a teraz czekoladowych nie moge przelknac za to truskawkowe ktorych nie jadlam moglabym jesc i jesc...

image

no ja pewnie jeszcze bardziej teraz schudnę bo leżę chora :(

hej kobitki:))wczoraj byłam na usg, wszystko super z maluszkiem:))tylko ze mną licho, mam anemię i generalnie kiepskie wyniki krwii, pewnie przez ten wstręt do jedzenia, który miałam...
Lekarz przepisał ci żelazo? Jeśli tak to bierz systematycznie bo inaczej czekać cię bedą zastrzyki , ja też mam troszkę słabsze wyniki ale do gina ide w poniedziałek;
Czy też tak macie ze dzidzia raz szaleje a raz jest strasznie ospała ; bo u mnie od paru dni jakoś tak słabiutko sie rusza i kopie , myślałam ze bedzie kopac coraz bardziej ?
image
gosiu, muszę zrobić badanie dodatkowe na sam poziom żelaza, mam włączyć feminatal i trochę więcej jeść "produktów", które je zawierają, zobaczymy co po badaniu wyjdzie:)co do ruchów to Ci nie odpowiem, bo ja jestem dopiero w 12 tygodniu
Dzieci tak maja-raz szaleja, a raz spia praktycznie cale dni. Mialam tak kilka razy. Ta cisza potrafi trwac 3,4 dni, ale to jest normalne, wiec spokojnie... :)))

ja jem femiital prawie od początku a żelazo no i tak mam kiepskie a apetyt teraz też mam niezły ,ale teraz zaczęłam codziennie wcinać buraki i szpinak podobno mają sporo żelaza
image
Dzieki ja bo już się troszkę martwiłam, robiłam maleństwu "pobudki" a ten leniuszek ledwo co dał znać o sobie
image
Ja tez sie martwilam, ale inne dziewczyny tez tak maja :)))

i znowu na drugiej stronie... heh...

u mnie tez babel raz szaleje a raz cisza ale wczoraj w nocy mial czkawke bo tak mi skakal w brzuchu ze sie obudzilam...
hehehe... :))))

image

wiecie co...ja juz nie wiem,dzisiaj weszlam na jakies forum, nie pamietam jakie bo czytalam kilka i znalazlam negatywne opinie o Zaspie :(
wiem,ze co czlowiek to opinia,i tych negatywnych tez nie sposob uniknac ale juz sama nie wiem,moze wybrac ten Swissmed???
co myslicie?
Z tego co wiem w sismedzie gwarancji tez nie masz jedynie na konfortowe warunki, jeśli jednak by sie coś działo z tobą albo dzieciatkiem to katastrofa , też się zastanawiałam ale dla własnej wygody i poczucia konfortu czy warto ryzykować?
image
no i hop do gory, bo troszke spadlysmy :)

ciekawe co u Madzi, czy jeszcze jest w szpitalu...
Evak - dzis masz wizyte? ciekawe czy umowi sie z toba na usg :)

znowu spadamy

rzucam lody, w ciągu tygodnia 2 kg na plusie, wystarczy, niedługo zacznę przypominać słonicę

jeżeli chodzi o złe opinie na temat szpitali, no cóż nigdy nie będą w 100% pozytywne, bo rózni są ludzie, ich odczucia, potrzeby, porody itd.

a wiadomo co z pmagdaleną? Odzywała się do kogoś?

widzę małaaa że pisałyśmy w tym samym czasie
Wydaje mi się, że będzie mi kazał zadzwonić po świętach, ale jak będzie to zobaczymy. W. mówił że to badanie będzie między 20 a 24 tygodniem.

no właśnie ciekawe co u pMadzi ? macie z nią kontakt ?!

evak jakie badanie?

usg połówkowe

acha

znowu cisza...
A może jednak dzisiaj się dowiem czy to będzie chłopiec czy dziewczynka...
Już nie mogę się opanować żeby kupić coś z ubranek, najlepiej jak nie oglądam, bo jak widzę to lewo się powstrzymuję

ubranka kusza ;) ja też mam pare bodziaków i spioszków

oj kuszą kuszą, wlasnie przed chwila wygralam kolejna aukcje na allegro (body+kaftanik) ;)

Evak - gratki z okazji wejscia w 5miesiac :)))))

ja jakoś na allegro nie lubię kupować...wolę pomacać wszystko osobiście ;)

wiper,
a ty juz odczuwasz jakies ruchy? czy ginekolog powiedział kiedy bedzie mógł okreslic płeć dziecka? Z tego co widze to jesteś tydzien przede mną.

ja nic nie czuję-to jeszcze za wcześnie, brzuszka nawet za bardzo nie mam ;)

idę w środę na wizytę to zobaczymy ale myślę że na płeć to jeszcze co najmniej 3 tyg.trzeba bedzie poczekać

ale jak przed Tobą?? przecież na suwaczku masz dokładnie to samo co ja...

jak widze po naszych suwaczkach to obie mamy dokładnie 14 tydzień, 6 dni. Dziwne tylko, ze Ci zostało 176 dni do porodu, a mi 183 :-)
tydzien temu byłam na USG i powiedział mi ginek, że szkrab ma 7,5 cm. i ze niekt,óre kobiety juz w 15 tyg. odczuwaja takie łaskotanie. Ciekawe ...

dzięki małaaa
a ja uwielbiam kupować w necie

a na kiedy masz termin??

na 8 lub 9 września. Chociaż teraz jak byłam na Usg to ponoc juz sie zmienił na 2 wrzesnia. Moja siostra miała tez termin na 9 wrzesnia a urodziła 27 sierpnia.
a Ty?

ja mam na 2 września własnie

Z tego co zrozumiałam to idziesz w srode do ginka. Moze Ci się odrobine tez zmieni data porodu.
ciekawe, jakie bedzie lato, oby nie za upalne zebysmy się za bardzo nie meczyły.

ostatnio przez 2 wizyty cały czas 2 wrzesień i ani drgnie; na poczatku było na 10 września

moze sie spotkamy na sali porodowej :-) hahhaha
najadłam sie sphagetti

nie spotkamy się, nie ma to szans ;)

z błahego powodu...obecnie mieszkam na Śląsku, chociaż babcia zadała mi ostatnio pytanie czy nie przyjadę rodzić do Trójmiasta...

hej dziewczyny :)
czy którejś z was też zaczęła lecieć siara?? bo dziś siedząc sobie poczułam że mi morko w brodawkę i zauwazyłam plamę na piżamie w miejscu brodawki, no i ona też była mokra, to ta siara tak szybko zaczyna się saczyć??

Ja już miałam mokro z 2 tygodnie temu tak przez 2-3 dni a teraz mi przeszło. Dzisiaj byłam u gina i okazało się że wynik jak na ciążę to mam super więc się uspokoiłam bo wszystko jest w porządku i te bóle i ten twardawy brzuch więc jestem prawie w pełni szczęścia- pełnie osiągne mam nadzieję w czwartek jak pójdę na usg i dowiem się co tam się kryje.
image
czesć mamuśki!

co do bóli brzucha, jeśli są one regularne i czeste w ciągu godziny wtedy należy sie przejmować, wkurza mnie juz to nastraszanie dziewczyn za każdym lekkim ukłuciem lecenie do lekarza! macica sie rozciaga, wiec normalne jest jeśli odczujemy lekki ból który po chwili przechodzi!ja odkad siedze tutaj na forum to jestem jakaś taka wystraszona i wszystkim sie przejmuje i załuje czasem, bo ciąża to piękny okres (narazie:Dkiedy nic nas jeszcze nie boli)i nie mam zamiaru siedziec i sie zamartwiac, normalne ze chce zeby było wszystko dobrze, ale ten stres i nerwy nie mają dobrego wpływu na dzidzie :))

a jeśli chodzi o siare to mi też tak leci od 2tyg i w kratke hehe raz leci a za dwa dni cisza i tak na zmiane :))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

do góry