Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009 - 100

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
04.07 Joanka_D - córka Julia - 3445g, 56cm/Zaspa
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
19.08 Kasia i Tomek-syn Tomasz 3280g, 52cm/ Zaspa (wątek 94)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-2009-99-t186287,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To ja sie pochwale,ze my wczoraj bylismy na bilansie. 13 kg i 92 cm! Roznica w centylach ogromna, ale coz... Przy okazji od razu Tomus zalapal sie na szczepionke p.grypie, wiec zalatwilismy 2 w 1. "klejnoty ok" powiedziala pani doktor ;D
ohhhh larisa :-))))))

pochwal sie lepiej co u Was bo dawno nic nie pisalas:p
Jumelka za parę lat polubi i to bardzo he he ;)
Hej dziewczyny! Adziula z zebami to masakra-wspolczuje bardzo-nie wyobrazam sobie takiego leczenia u siebie, a co dopiero u malego. U nas piatek jeszcze tez nie widac. W temacie zebowym to u nas od miesiaca trwa fluoryzacja-Tomek od razu nauczyl sie pluc-ubaw po pachy!
Bilans zaliczymy na poczatku wrzesnia, jak skoncza sie nasze wyjazdy ;D
Jumelka zmartwilas mnie ta stulejka-lekarka tez mi cos kiedys wspominala, ale dodala,ze w tym wieku to fizjologiczna, wiec nie ma sie co martwic i ze zobaczymy na bilansie. Teraz sie zastanawiam... mam nadzieje,ze okaze sie jednak ok.
A tak w ogole to odnalazlam watek,zeby Wam napisac, ze 2 lata temu jechalam na porodowke ;DDD
Byliśmy wczoraj na bilansie. Dominik waży 15,7 kg i ma 91 cz wzrostu. Nie wiedzieć czemu napłakał się zwykłym badaniu co nie miara. Okazało się, że mamy problem ze stulejką i czeka nas długie leczenie, polegające na smarowaniu jakąś maścią. Nie wiem jak to będzie bo Dominik nie lubi jak mu się manipuluje przy siusiaku...

Z zębami u nas w porządku, ale piątek chyba jeszcze nie ma.
oj ja dawno sie nie udzielalam u nas- ale toprzez to, ze mam wrazenie, ze jakos daleko w tyle za wami jestesmy!

5 u nad brak, a co gorsza nawet i 2, bo niestety wypadly (prochnica butelkowa) obie 1 mamy po leczeniu kanalowym ;( teraz walczymy o reszte, zeby sie nam ta prochnica nie przyplatala.

dalej mamy karmienie nocne- 2 butle kaszy jak nic, a czasem nawet 3! i nie potrafie z tego zrezygnowac. mlody ma sredni apetyt, to chociaz kaszkami w nocy nadrabia.

co do nocnika to sikanie mamy swietnie opanowane. ale musi byc bez majtek a nawet spodenek- nie umie ich poprostu sciagnac i wtedy siada na nocnik i sika przez majtki! kupa zawsze laduje gdzies na podlodze. Miko dobrze wie, ze robi kupe, ale jakos na nocnik nigdy nie moze z nia zdazyc.

z mowieniem jest u nas srednio- Miko mowi duzo po swojemu, czesc po polsku i czesc po angielsku- z tego wlasnie pomieszania jezykow wychodzi komunikatywnosc na poziomie srednim :D ale mam nadzieje, ze mi sie dziecko rozkreci i jak zacznie gadac to bede zalowala.

urodzinki udaly sie fantastycznie :)
dzis kupilam Zosi nakladke na sedes moze to sie jej bardziej spodoba jak tylko wrocilismy do domu to chciala usiasc i zrobila kupke i siusiu ale czy bedzie wolac zobaczymy....
5 u nas brak i jak na razie nic sie nie zapowiada
z tym odpieluchowaniem to nie taka prosta sprawa, co prawda Jaśko od prawie miesiąca bez pieluch (tylko do spania i przeważnie budzi się z suchą), ale też nie chce wołać, zdarzy mu sie może 1-2 razy w ciągu dnia zawołać. ja musze pamietac zeby go posadzic.
czy wasze dzieciaczki mają już zęby piątki? kurcze Jaś znów sie niesamowicie ślini i wszystko gryzie...
Hejka,

u nas na razie żadnych postępów jeśli chodzi o pieluchy. Dominik w ogóle nie woła, i zupełnie nie przejmuje się mokrymi majtami. Także jeszcze będziemy długo próbować.

Urodzinki spędziliśmy w domu z babciami i dziadkami oraz chrzestnymi. Była tylko kawa i ciasto. Ale wystarczy.

My na bilans idziemy jutro, bo wcześniej lekarka była na urlopie.
U nas po wolutku, Zuzka akurat odpieluchowana ale to dzięki mojej mamie i zajeło to jej tydzień jak ja byłam na wczasach. Czasem jej się zdarzają wpadki ale to najczęściej z naszej winy. Np jechaliśmy na zakupy i młoda mówi że chce siusiu, więc mówie do męża aby się zatrzymał a on że zaraz bedziemy na miejscu no izuzka nie wytrzymała :-( Ale nauczony tą sytuacją teraz odrazu się zatrzymuje :-) a nocnik mamy nawet w aucie. Musze też młoda umówić na bilans dwulatka ale u nas są one tylko do 13 i muszę jakoś pomyśleć żeby z pracy się urwać.
dziewczyny co u Was slychac?
u nas tez bilans sie przeciaga bo lekarka Zosi byla na urlopie :/

od kilku dni probujemy sie odpieluchwac ehhhhh ciezko nam idzie, sama nie wola, sadzam ja na nocnik co 1h 1,5h i za kazdym razem zrobi wtey jest radosc oklaski i prosi o nagrode a jak nie posadze i zajeta jest zabawa to sie zsika w majtki i wtedy szybko je zdejmuje i prosi o nowe - cwaniara:)
jak dlugo u Was to trwalo????
gdybym nie miała wątku jako "obserwowany" w życiu bym go nie znalazła :/

nam się bilans przeciąga, miał być dzisiaj, pielęgniarka przełożyła go na za tydzień

pieluchowanie - bez zmian, idzie pampers za pampersem, a jak tylko Niko poczuje luzik to siusia tam gdzie stoi - bez słowa (wczoraj jak na złość zaczął tupać nóżkami w kałuży ... dowcipniś :/)

Niko od poniedziałku wrócił do żłobka po miesięcznych wakacjach (żłobek był zamknięty w lipcu), bardzo się rozgadał, co nie umknęło uwadze Cioć :)
poza tym strasznie się rozbrykał popołudniami, energia go rozpiera, a wieczorem pada jak kawka :) wpada na szczęście powoli w stary rytm :)
śpiewa po swojemu, strasznie lubi słuchać muzyków na Długiej i patrzeć na b'dancerów ;) kupiłam mu cymbałki, które wręcz uwielbia

a co do urodzin ... skromna kolacja dla najbliższych, bez wielkiej pompy jak rok temu ;)
witamy :)

my po bilansie dwulatka i szczep na pneumokoki. jasko byl dzielny, nawet nie zaplakal :)
wazy 10700g, nie za duzo, wiec mamy zrobic bad krwi, moczu i kału. poza tym wszystko ok.

Jas prawie odpieluchowany. tzn pieluszka tylko do snu i zazwyczaj rano jest sucha. problem tylko w tym ze nie chce wolać i co jakis czas trzeba go po prostu posadzic na nocnik. mam nadzieje, ze i to niedlugo minie.
z mowieniem coraz lepiej, kilka nowych słowek sie nauczył np. dom, but itp
u nas też po drugich urodzinkach. była piękna pogoda, imprezka sie udała :) Jaś sam zdmuchnął świeczkę na swoim samochodziku-torcie :) no i był najszczęśliwszy pod słońcem bo miał dwóch dziadków dla siebie :)

my od tyg odpieluchowujemy, pampersa zakładamy tylko do spania. ciezko idzie. raz siusiu w nocniku raz w majtkach, ale jest coraz lepiej. pomaga mi mama bo sama bym nie dała rady. właśnie drugi tydzień wypoczywam z moimi chłopakami u rodziców :)
czesc dziewczyny! gratulacje dla wszystkich nowych mam:-)))))

w weekend mielismy imprezke urodzinowa Zosi w sobote dla rodziny a w niedziele dla dzieci - wszystko sie udalo jestem zadowolona Zosia tez, duzo prezentow dostala wiec teraz ciagle sie czyms nowym bawi:-)))
a tak poza tym Zosia gada na calego wlasciwie moge powiedziec ze juz wszystko, powtarza i sama uklada piekne zdania, czasem tylko jak za szybko chce cos powiedziec to nie wszystko rozumiem ale za to gorzej z odpieluchowaniem nadal nosimy pampersy Zosia rzadko wola na siku na kupke tak a siku tylko czasami, trudne to bedzie czyzby jedyna metoda bylo latanie z golym tylkiem????
napiszcie Wasze metody no i jak Wam sie udaly urodzinki.
Witam, u nas nadal cisza jeśli chodzi o mówienie. Dominik woli świergolić po swojemu. Za to dziś zaczynamy próbę odpieluchowania. Na razie zwinęłam dywan w pokoju i Dominik lata z gołym tyłkiem. Ciekawe jak i kiedy nam się powiedzie.
dzięki :)
Jaś też ostatnio coraz więcej mówi, dziś np wołał tatę na obiad i bez problemu wymówił kilka razy "obiad" :) mówi też "pam" co znaczy Pan, "ham" co znaczy sam ;) i parę jeszcze innych słówek. ale i tak najlepsze określenie ma na siusiaka - "dońdoń" ;)
Ryba - ja również gratuluję drugiej pociechy :)
fajnie byłoby mieć znowu takiego maleńkiego obok siebie, chociaż Nikuś ostatnio rekompensuje mi nasze rozłąki, często się tuli i robi pierdzioszki ;P

Jumelka - George to też ulubiona bajka mojego Nikodema, w środę odebrałam z poczty długometrażową bajkę na dvd, zamówiłam z allegro, bo zlatałam cały Gdańsk i nigdzie nie znalazłam ... miałam przynajmniej czas, żeby się potem spakować, bo weekend spędziliśmy na wsi :)
Jak go widzi to się tak cieszy, aż podskakuje i klaszcze ... no i umie już powiedzieć "dziordź" - jego pierwsze słowo po angielsku ;)
Iwonka ale super niespodzianka na Ciebie czekala! Mamie z cala pewnoscia nalezy sie prezent :D Zaoszczedzisz na pampersach i cos z ta kasa trzeba zrobic ;D Moze koszulke z fajnym napisem http://www.dejna.pl pod warunkiem,ze nosi T-shirty, albo jakies kosmetyki do "domowego spa",zeby mogla sie zrelaksowac po tej ciezkiej pracy ;D
Chciałam zrobić mamie jakiś upminek albo mały prezent za ten mały sukces macie jakiś pomysł :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry