Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009 - 100

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
04.07 Joanka_D - córka Julia - 3445g, 56cm/Zaspa
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
19.08 Kasia i Tomek-syn Tomasz 3280g, 52cm/ Zaspa (wątek 94)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-2009-99-t186287,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dominik dziś został ostrzyżony. Jak zwykle było wiele płaczu, ale i tak zniósł to lepiej niż obcinanie nożyczkami. Teraz wygląda tak:

image
Zosia zjada zwykłe mleko z płatkami ewentualnie, a poza tym to cały czas jesteśmy na modyfikowanym.
co do bucików, to też właśnie kupiliśmy Nikusiowi półbuty w ccc, nie mają wyraziście wyprofilowanej stopy, ale tak naprawdę kozaki, które kupiliśmy w Bartku też nie miały.
Kalosze dostał nowiutkie po synku znajomej, więc z tym nie mam problemu. O lecie jeszcze nie myślę, bo do tego czasu rozmiar się jeszcze zmieni.
Nikuś ma sporą stópkę, bo dorównuję wielkością starszemu kuzynowi (9 miesięcy różnicy), ciuszki dostaje po kuzynie, buty są już za małe.

Jeśli chodzi o mleko to narazie nie mam jeszcze odwagi przejść na zwykłe, Niko zjada jogurty, w żłobku płatki zjada na normalnym mleku, ale ma delikatny brzuszek, więc wolę jeszcze przez pół roku podać mu modyfikowane.
Dominik wciąż dostaje mleko modyfikowane, 2 razy dziennie (w tym raz z kaszką), ale jada też budyń czy jogurty. Na razie nie zmieniamy mu diety. (Poza tym jest wszystkożerny ;))
butki to tez musimy mierzyć, ja mam upatrzone w ecco, w przyszłym tyg sie wybieram na zakupy. na lato to jeszcze poczekam, bo widze, że małemu stopa rośnie i nie wiadomo jaki rozmiar kupić.
a kalosze mamy takie fajne ocieplane, Jaśko uwielbia taplanie sie w kałużach, a jeszcze bardziej w błocie ;)
dziewczyny czy dajecie swoim maluchom "normalne" mleko? nam sie kończy modyfikowane i sie zastanawiam, czy mu nie dać.
Byłam na zakupach w ten weekend i zakupiliśmy butki w CCC. Niestety muszę Dominikowi zawsze zmierzyć na stopie, bo mały ma wysokie podbicie i niektóre buty za nic nie wchodzą. Kupiliśmy adidaski i kalosze :)
Niedługo jeszcze rozejrzymy się za czymś na lato.
hejka
Dziewczyny nie wiem czy już jestescie kupowania butów dla Waszych maluchów ale chciałam Wam powiedziec, że na tej aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=1505397073
firma nemo max ma 50% przecene na skórzane profilowane butki za 49zł w sklepie sa takie ponad 100zł
są z Gdańska i możliwy odbiór osobisty.
Ja kupiłam 2 pary na wiosne i juz na lato...
Świetne dziewczyny :) u nas drugi bedzie najprawdopodobniej chłopak. A czas leci tak szybko, że strach o tym mysleć. Dopiero co Zosia się urodziła a juz czuję w brzuchu ruchy drugiego malucha :)
W końcu wszyscy zdrowi, mnie na szczęście ominęło :)

Wszystkiego dobrego w Naszym dniu :)

Trotka fajne te Twoje panienki. Karolcia, to trzeba brać się do roboty :)
jaka śliczna Kluseczka :)
a nawet dwie ;)

Wszystkiego Najkobiecego w tym słonecznym dniu!

My się dziś znów wybieramy do loopy's worldu, gdyż kończy się termin ważności kuponów z groupon'a :)
polecam wszystkim - byliśmy pierwszy raz w ubiegły piątek - Niko wybawił się, ja zresztą też :)

czuję wielkie rozczulenie jak patrzę na fotki Nikusia sprzed roku i jak widzę dzidzie w głębokich wózkach, zdjęcie Twojej młodszej córci, Trotko też wywołało we mnie tęsknotę (nie powiem, że za pieluchami, bo Niko jeszcze je nosi ;P)
bardzo bym chciała przejść przez to wszystko raz jeszcze :)
ciąża, nawet poród, karmienie :)
już 2 miesiące minęły?! ale ten czas leci... fajne dziewczynki :)

a ja w ten weekend mam nadzieję się w końcu wyspać :) Jaśka sprzedajemy dziadkom i jedziemy do Spa :))) to będzie moje pierwsze dłuższe rozstanie z Jasiem. do tej pory tylko na jedną noc go zostawialiśmy i to też rzadko bo chyba z 2 razy się zdarzyło. ale musimy się przyzwyczajać. jak będzie druga dzidzia to pewnie częściej Jaś na "wakacje" do dziadków będzie jeździł ;)

i tak powoli przymierzam się do tego (od września) żeby małego 3 razy w tyg na parę godzin zostawiać w żłobku/przedszkolu. może ktoś słyszał coś o przedszkolu Jestem w Jankowie? :) do tego czasu chyba już się przeniesiemy na wieś :)
Skoro 100 wątek to i ja napiszę. Wszystkiego naj.... z okazji naszego święta. Gratulacje dla nowych ciężarnych. Moja Oliwia broi aż strach, a Nikola po dzisiejszym szczepieniu waży już 6280. A przy wypisie ze szpitala miała 3280 więc 3 kg w 2 m-ce przybrała. Pani doktor nazwała ją foczką bo ma tyle fałdek. Pozdrawiam i wstawiam moje gwiazdy.
image

Uploaded with ImageShack.us

image

Uploaded with ImageShack.us
Wszystkiego najlepszego kobietki :)
my właśnie po wizycie u neurologa. niby wszystko ok, ale za pół roku znów kontrola.
nasz Jaśko ostatnio sie rozgadał :) dosłownie buzia mu sie nie zamyka- mówi oczywiście w sobie tylko zrozumiałym języku ;)
Jumelko - współczuję Tobie i Dominikowi, my przechodziliśmy to już w grudniu, nikomu nie polecam tej choroby
to był pamiętny grudzień ... Niko się wyleczył, tydzień ciszy i kolejna jelitówka Go złapała, miesiąc wycięty z życiorysu :(
jeśli pije to nie musisz się martwić
Nikodem też odmawiał mi lekarstw, żaden orsalit, smecty, poza tym to i tak nie działało (sprawdzałam na sobie)
to trzeba po prostu przetrwać i nawadniać organizm
Od wczoraj jest już trochę lepiej. Teraz Dominik ma już tylko rozwolnienie.
Nie mamy w domu tablicy :)

Dzisiaj mieliśmy ciężką noc i dzień też jest nie najlepszy. Dominik chyba złapał grypę żołądkową. W nocy zaczął wymiotować (trafiło się nam trzy razy w naszym łóżku) potem znowu rano, jakieś dwie godziny po tym jak zjadł odrobinę kaszy. Pojechaliśmy do lekarza na dyżur, ale w sumie nic nie wiadomo. Na razie nie jest jakoś gorzej, chociaż miał odrobinę podwyższoną temperaturę (37.5) i dałam mu Panadol, po tym jak znowu puścił pawia i zrobił rzadką kupkę. Teraz śpi i mam nadzieję, że już mu minie.
Najgorsze jest to, że Dominik nie chce pić leku (mamy Orsalit), smectę przemyciłam mu z sokiem, ale to drugie już nie przeszło...
Dziewczyny czy Wasze maluszki malują już kredą na tablicy?
chcę kupić taką tablicę mojemu synkowi ale boję się że będzie malował ta kredą po meblach i ścianach .... :/
Jasiu wit D dostawał bardzo krótko, przed roczkiem już na pewno nie dawaliśmy mu.
ja też ostatnio sie nad ortopeda zastanawiam (skierowanie potrzebne), bo Jasiowi też do środka "uciekają" nóżki. gdzies wyczytałam, że do 3 roku powinno się to ustabilizować, ale chyba na wizycie kontrolnej poproszę o skierowanie.
Dawałam Dominikowi wit. D mniej więcej do listopada. Jak mi się skończyły kropelki poszłam do lekarza i się okazało, że nie trzeba już dalej dawać. Można za to kupić np. vibovit, ale Dominikowi nie bardzo smakuje. Może to też zależy od tego jak ciemię zarasta. U nas już prawie nic nie czuć.
my tez juz bylismy na takim placu zabaw w Gdyni w Witawie i na Dąbrowie w Makaraka (na urodzinach)
dziewczyny dajecie jeszcze wit. D3? nam lekarz kazal do 2 roku.

musze sie wybrac z Zosia do ortopedy ale chyba najpierw potrzebuje skierowanie?!? Zosia stawia krzywo nozki i jedna mocno do srodka chce sie poradzic czy cos z tym mozna zrobic.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry