Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Spadłyśmy haniebnie nisko więc zakładam nowy wątek, może się coś ruszy :)

LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk /Dominik
akmka 01.07- dziewczynka
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07 dziewczynka/Zosia
Sasza 12.07- chłopczyk /Krzysiu
olala82 15.07
Martek 16.07- dziewczynka
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07- dziewczynka /Jagoda
MiA_2008 25.07- chłopczyk
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ:
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08 - dziewczynka
Ola81 07.08
bruks1983 15.08-chłopiec/ Szymon
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jakoś nie mogę się zebrać żeby się czegoś dowiedzieć w sprawie szkoły rodzenia. Chcemy się wybrać do SR w szpitalu w Wejherowie, tylko ciągle brak weny :)

Jak tam Wasze pierwsze wrażenia z SR?

Zakupki w toku :) Właśnie zamawiamy pościel i łóżeczko ze sklepu mamotato.pl :) Kupiliśmy też półkę pod przewijak, taką standardową, w Ikei. A jutro robimy skok na sklep Mapu :) pozwiedzać i zobaczyć co tam mają :)
Zapomniałam dopisać nr wątku :))
link do wątku nr 20:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200920-t97640,1,16.html

fajnie, że wzięliście się ostro za zakupy, my mamy chwilowy zastój, teraz chcemy się wziąć za drobny remont, w międzyczasie pomyślimy pewnie o jakichś zakupach, ale będą to raczej spontaniczne zakupy :)
Ja witam po weekendzie u rodziców.
Odpoczęłam, nawdychałam się powietrza świeżego i oczywiście się najadłam. Niestety nie sprzyja mi długi prowadzenie auta, bo kość ogonowa daje silnie się we znaki.
Miłego wieczorku
no hej :)
miała ciężki weekend - dostałam jakichś skurczy i tak się przestraszyłam, że poszłam na USG, na szczęście wszystko dobrze, dzidziuch rośnie zdrowo i waży 260 gr ! :)
no i zaczęła mi się laktacja i chyba poczułam pierwsze ruchy dziecka, więc dużo się wydarzyło, chyba nie przywykłam jeszcze do tak szybkich przemian ;)
niestety wciąż nie wiem czy mam broja czy brójkę
Widze że nie tylko ja mam problem z kością ogonową...między innymi dlatego nie chcę już do pracy wracać - nie mogłam już wysiedzieć z bólu nawet czterech godzin przy komputerze... Kręgosłup też mi trochę dokucza a najbardziej jakieś dziwne nerwobóle od kręgosłupa do pośladków.

Mała mi fika i już coraz wyraźniej dostrzegam jej rozkład dnia :) Śmieszne to jest że taki mały człowieczek sobie żyje swoim życiem :)

po raz kolejny budzę się w nocy rześka, wyspana i gapię się w sufit !
a tu do pracy na 7, nie wiem co się dzieje :(
ja wstaję o 5:50;) i też jestem jak skowronek
powiedzmy trochę podpuchnięty i ze sztywnymi rączkami skowronek
tyle dobrego że pracuję w domu i nie muszę nigdzie swoich godzin odsiedzieć a jak mnie później bardzo zmuli to mogę się walnąć spać.
no ja niestety muszę odsiedzieć swoje :(
ale co zrobić zawsze mogę się położyć po pracy tyle, że zawsze coś do załatwienia i dopiero w weekend pośpię ( tzn do 8 bo dłużej i tak nie dam rady )
wczoraj sie dowiedziałam ze będziemy mieli córeczkę!!!!!synka juz mamy , a teraz bedzie dziewczynka-SUPER!!!!
Jumelko opowiedz jak wczoraj było na SR :)
czegóż to nowego się dowiedziałaś :)
ja dzisiaj jadę się zapisać i oczywiście w nocy męczył mnie sen, że było za dużo chętnych i nie przyjmowali nowych ciężarówek i się nie załapałam ;P
o rany jak fajnie olas ! ja jestem w 19 tygodniu i lekarza powiedział, że to jeszcze za wcześnie, nie kumam :(
a śniły wam się już dzieciaczki?
Mi lekarz już zasugerował w 12 tygodniu że dziewczynka, a w 17 potwierdził na 99% :-) Koleżance też w 12 tygodniu lekarka powiedziała, że synek i sie sprawdziło. Także albo to zależy od wprawnego oka lekarza, albo może od sprzętu jaki ma.
no nie wiem, może rzeczywiście sprzęt, lekarz powiedział, że najczęściej po 22 tygodniu :(
Pierwsze wrażenie z SR to takie, że trochę dziwnie się czułam wśród tych wszystkich brzuszków :)))
Wczorajszy wykład dotyczył laktacji i karmienia maluszka, jak często, jak przykładać do piersi itd - babka dosyć konkretnie opowiadała. Mały akurat się rozbudził i brykał, nie wiedziałam jak mam usiąść coby było mi wygodnie, hehehe.
Karolciu nie martw się na pewno Cię przyjmą :)

Od wczoraj znowu męczą mnie plecy. To taki promienisty ból który rozchodzi się aż do bioder (szczególnie czuję przy lewej nodze) - może to rwa kulszowa? Jest to takie paskudne, że prawie chodzić nie mogę (a tu muszę dziś i jutro być w robocie :( - potem robię sobie długi weekend). Zastanawiam się czy można zastosować jakąś maść rozgrzewającą czy cokolwiek innego by ulżyło. Ale chyba muszę z tym wytrzymać do kolejnej wizyty u gina. Chyba, że będzie tak paskudnie, że już nie wytrzymam...
Przez to znowu nie mogłam dziś spać, obudziłam się po 2 i godzinkę gapiłam się w sufit zanim znów wpadłam w drzemkę.
płeć teoretycznie można określić po 14 tygodniu ciąży, ale tak naprawdę celność zależy od oka lekarza, sprzęt mają wszędzie podobny ;)

a co do snów - już dwa razy śnił mi się Bąbel, raz jako dziewczynka, potem jako chłopczyk, ale noworodek mi się śnił :)
no nic trudno, muszę się uzbroić w cierpliwość :(
jumelka nie smaruje się żadnymi maściami rozgrzewającymi bez konsultacji z lekarzem i nie wyciągałabym tak daleko idących wniosków, ja miałam taki ból kiedyś w dole pleców, że słabo mi się robiło, w przychodni leżałam jak kłoda i ruszyć się nie mogłam, okazało się, że bardzo długo siedziałam w złej pozycji przy komputerze i okazało się, że najzwyczajniej w świecie nadwyrężyłam sobie mięśnie, wziełam jakieś leki, poleżałam w domu i przeszło :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry