Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Spadłyśmy haniebnie nisko więc zakładam nowy wątek, może się coś ruszy :)

LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk /Dominik
akmka 01.07- dziewczynka
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07 dziewczynka/Zosia
Sasza 12.07- chłopczyk /Krzysiu
olala82 15.07
Martek 16.07- dziewczynka
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07- dziewczynka /Jagoda
MiA_2008 25.07- chłopczyk
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ:
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08 - dziewczynka
Ola81 07.08
bruks1983 15.08-chłopiec/ Szymon
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jakoś nie mogę się zebrać żeby się czegoś dowiedzieć w sprawie szkoły rodzenia. Chcemy się wybrać do SR w szpitalu w Wejherowie, tylko ciągle brak weny :)

Jak tam Wasze pierwsze wrażenia z SR?

Zakupki w toku :) Właśnie zamawiamy pościel i łóżeczko ze sklepu mamotato.pl :) Kupiliśmy też półkę pod przewijak, taką standardową, w Ikei. A jutro robimy skok na sklep Mapu :) pozwiedzać i zobaczyć co tam mają :)
Zapomniałam dopisać nr wątku :))
link do wątku nr 20:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200920-t97640,1,16.html

fajnie, że wzięliście się ostro za zakupy, my mamy chwilowy zastój, teraz chcemy się wziąć za drobny remont, w międzyczasie pomyślimy pewnie o jakichś zakupach, ale będą to raczej spontaniczne zakupy :)
Ja witam po weekendzie u rodziców.
Odpoczęłam, nawdychałam się powietrza świeżego i oczywiście się najadłam. Niestety nie sprzyja mi długi prowadzenie auta, bo kość ogonowa daje silnie się we znaki.
Miłego wieczorku
no hej :)
miała ciężki weekend - dostałam jakichś skurczy i tak się przestraszyłam, że poszłam na USG, na szczęście wszystko dobrze, dzidziuch rośnie zdrowo i waży 260 gr ! :)
no i zaczęła mi się laktacja i chyba poczułam pierwsze ruchy dziecka, więc dużo się wydarzyło, chyba nie przywykłam jeszcze do tak szybkich przemian ;)
niestety wciąż nie wiem czy mam broja czy brójkę
Widze że nie tylko ja mam problem z kością ogonową...między innymi dlatego nie chcę już do pracy wracać - nie mogłam już wysiedzieć z bólu nawet czterech godzin przy komputerze... Kręgosłup też mi trochę dokucza a najbardziej jakieś dziwne nerwobóle od kręgosłupa do pośladków.

Mała mi fika i już coraz wyraźniej dostrzegam jej rozkład dnia :) Śmieszne to jest że taki mały człowieczek sobie żyje swoim życiem :)

po raz kolejny budzę się w nocy rześka, wyspana i gapię się w sufit !
a tu do pracy na 7, nie wiem co się dzieje :(
ja wstaję o 5:50;) i też jestem jak skowronek
powiedzmy trochę podpuchnięty i ze sztywnymi rączkami skowronek
tyle dobrego że pracuję w domu i nie muszę nigdzie swoich godzin odsiedzieć a jak mnie później bardzo zmuli to mogę się walnąć spać.
no ja niestety muszę odsiedzieć swoje :(
ale co zrobić zawsze mogę się położyć po pracy tyle, że zawsze coś do załatwienia i dopiero w weekend pośpię ( tzn do 8 bo dłużej i tak nie dam rady )
wczoraj sie dowiedziałam ze będziemy mieli córeczkę!!!!!synka juz mamy , a teraz bedzie dziewczynka-SUPER!!!!
Jumelko opowiedz jak wczoraj było na SR :)
czegóż to nowego się dowiedziałaś :)
ja dzisiaj jadę się zapisać i oczywiście w nocy męczył mnie sen, że było za dużo chętnych i nie przyjmowali nowych ciężarówek i się nie załapałam ;P
o rany jak fajnie olas ! ja jestem w 19 tygodniu i lekarza powiedział, że to jeszcze za wcześnie, nie kumam :(
a śniły wam się już dzieciaczki?
Mi lekarz już zasugerował w 12 tygodniu że dziewczynka, a w 17 potwierdził na 99% :-) Koleżance też w 12 tygodniu lekarka powiedziała, że synek i sie sprawdziło. Także albo to zależy od wprawnego oka lekarza, albo może od sprzętu jaki ma.
no nie wiem, może rzeczywiście sprzęt, lekarz powiedział, że najczęściej po 22 tygodniu :(
Pierwsze wrażenie z SR to takie, że trochę dziwnie się czułam wśród tych wszystkich brzuszków :)))
Wczorajszy wykład dotyczył laktacji i karmienia maluszka, jak często, jak przykładać do piersi itd - babka dosyć konkretnie opowiadała. Mały akurat się rozbudził i brykał, nie wiedziałam jak mam usiąść coby było mi wygodnie, hehehe.
Karolciu nie martw się na pewno Cię przyjmą :)

Od wczoraj znowu męczą mnie plecy. To taki promienisty ból który rozchodzi się aż do bioder (szczególnie czuję przy lewej nodze) - może to rwa kulszowa? Jest to takie paskudne, że prawie chodzić nie mogę (a tu muszę dziś i jutro być w robocie :( - potem robię sobie długi weekend). Zastanawiam się czy można zastosować jakąś maść rozgrzewającą czy cokolwiek innego by ulżyło. Ale chyba muszę z tym wytrzymać do kolejnej wizyty u gina. Chyba, że będzie tak paskudnie, że już nie wytrzymam...
Przez to znowu nie mogłam dziś spać, obudziłam się po 2 i godzinkę gapiłam się w sufit zanim znów wpadłam w drzemkę.
płeć teoretycznie można określić po 14 tygodniu ciąży, ale tak naprawdę celność zależy od oka lekarza, sprzęt mają wszędzie podobny ;)

a co do snów - już dwa razy śnił mi się Bąbel, raz jako dziewczynka, potem jako chłopczyk, ale noworodek mi się śnił :)
no nic trudno, muszę się uzbroić w cierpliwość :(
jumelka nie smaruje się żadnymi maściami rozgrzewającymi bez konsultacji z lekarzem i nie wyciągałabym tak daleko idących wniosków, ja miałam taki ból kiedyś w dole pleców, że słabo mi się robiło, w przychodni leżałam jak kłoda i ruszyć się nie mogłam, okazało się, że bardzo długo siedziałam w złej pozycji przy komputerze i okazało się, że najzwyczajniej w świecie nadwyrężyłam sobie mięśnie, wziełam jakieś leki, poleżałam w domu i przeszło :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry