Widok
****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009****
Spadłyśmy haniebnie nisko więc zakładam nowy wątek, może się coś ruszy :)
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk /Dominik
akmka 01.07- dziewczynka
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07 dziewczynka/Zosia
Sasza 12.07- chłopczyk /Krzysiu
olala82 15.07
Martek 16.07- dziewczynka
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07- dziewczynka /Jagoda
MiA_2008 25.07- chłopczyk
trotka 25.07
asior 27.07
SIERPIEŃ:
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08 - dziewczynka
Ola81 07.08
bruks1983 15.08-chłopiec/ Szymon
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk /Dominik
akmka 01.07- dziewczynka
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07 dziewczynka/Zosia
Sasza 12.07- chłopczyk /Krzysiu
olala82 15.07
Martek 16.07- dziewczynka
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07- dziewczynka /Jagoda
MiA_2008 25.07- chłopczyk
trotka 25.07
asior 27.07
SIERPIEŃ:
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08 - dziewczynka
Ola81 07.08
bruks1983 15.08-chłopiec/ Szymon
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08
Jakoś nie mogę się zebrać żeby się czegoś dowiedzieć w sprawie szkoły rodzenia. Chcemy się wybrać do SR w szpitalu w Wejherowie, tylko ciągle brak weny :)
Jak tam Wasze pierwsze wrażenia z SR?
Zakupki w toku :) Właśnie zamawiamy pościel i łóżeczko ze sklepu mamotato.pl :) Kupiliśmy też półkę pod przewijak, taką standardową, w Ikei. A jutro robimy skok na sklep Mapu :) pozwiedzać i zobaczyć co tam mają :)
Jak tam Wasze pierwsze wrażenia z SR?
Zakupki w toku :) Właśnie zamawiamy pościel i łóżeczko ze sklepu mamotato.pl :) Kupiliśmy też półkę pod przewijak, taką standardową, w Ikei. A jutro robimy skok na sklep Mapu :) pozwiedzać i zobaczyć co tam mają :)
no hej :)
miała ciężki weekend - dostałam jakichś skurczy i tak się przestraszyłam, że poszłam na USG, na szczęście wszystko dobrze, dzidziuch rośnie zdrowo i waży 260 gr ! :)
no i zaczęła mi się laktacja i chyba poczułam pierwsze ruchy dziecka, więc dużo się wydarzyło, chyba nie przywykłam jeszcze do tak szybkich przemian ;)
niestety wciąż nie wiem czy mam broja czy brójkę
miała ciężki weekend - dostałam jakichś skurczy i tak się przestraszyłam, że poszłam na USG, na szczęście wszystko dobrze, dzidziuch rośnie zdrowo i waży 260 gr ! :)
no i zaczęła mi się laktacja i chyba poczułam pierwsze ruchy dziecka, więc dużo się wydarzyło, chyba nie przywykłam jeszcze do tak szybkich przemian ;)
niestety wciąż nie wiem czy mam broja czy brójkę
Widze że nie tylko ja mam problem z kością ogonową...między innymi dlatego nie chcę już do pracy wracać - nie mogłam już wysiedzieć z bólu nawet czterech godzin przy komputerze... Kręgosłup też mi trochę dokucza a najbardziej jakieś dziwne nerwobóle od kręgosłupa do pośladków.
Mała mi fika i już coraz wyraźniej dostrzegam jej rozkład dnia :) Śmieszne to jest że taki mały człowieczek sobie żyje swoim życiem :)
Mała mi fika i już coraz wyraźniej dostrzegam jej rozkład dnia :) Śmieszne to jest że taki mały człowieczek sobie żyje swoim życiem :)
Pierwsze wrażenie z SR to takie, że trochę dziwnie się czułam wśród tych wszystkich brzuszków :)))
Wczorajszy wykład dotyczył laktacji i karmienia maluszka, jak często, jak przykładać do piersi itd - babka dosyć konkretnie opowiadała. Mały akurat się rozbudził i brykał, nie wiedziałam jak mam usiąść coby było mi wygodnie, hehehe.
Karolciu nie martw się na pewno Cię przyjmą :)
Od wczoraj znowu męczą mnie plecy. To taki promienisty ból który rozchodzi się aż do bioder (szczególnie czuję przy lewej nodze) - może to rwa kulszowa? Jest to takie paskudne, że prawie chodzić nie mogę (a tu muszę dziś i jutro być w robocie :( - potem robię sobie długi weekend). Zastanawiam się czy można zastosować jakąś maść rozgrzewającą czy cokolwiek innego by ulżyło. Ale chyba muszę z tym wytrzymać do kolejnej wizyty u gina. Chyba, że będzie tak paskudnie, że już nie wytrzymam...
Przez to znowu nie mogłam dziś spać, obudziłam się po 2 i godzinkę gapiłam się w sufit zanim znów wpadłam w drzemkę.
Wczorajszy wykład dotyczył laktacji i karmienia maluszka, jak często, jak przykładać do piersi itd - babka dosyć konkretnie opowiadała. Mały akurat się rozbudził i brykał, nie wiedziałam jak mam usiąść coby było mi wygodnie, hehehe.
Karolciu nie martw się na pewno Cię przyjmą :)
Od wczoraj znowu męczą mnie plecy. To taki promienisty ból który rozchodzi się aż do bioder (szczególnie czuję przy lewej nodze) - może to rwa kulszowa? Jest to takie paskudne, że prawie chodzić nie mogę (a tu muszę dziś i jutro być w robocie :( - potem robię sobie długi weekend). Zastanawiam się czy można zastosować jakąś maść rozgrzewającą czy cokolwiek innego by ulżyło. Ale chyba muszę z tym wytrzymać do kolejnej wizyty u gina. Chyba, że będzie tak paskudnie, że już nie wytrzymam...
Przez to znowu nie mogłam dziś spać, obudziłam się po 2 i godzinkę gapiłam się w sufit zanim znów wpadłam w drzemkę.
no nic trudno, muszę się uzbroić w cierpliwość :(
jumelka nie smaruje się żadnymi maściami rozgrzewającymi bez konsultacji z lekarzem i nie wyciągałabym tak daleko idących wniosków, ja miałam taki ból kiedyś w dole pleców, że słabo mi się robiło, w przychodni leżałam jak kłoda i ruszyć się nie mogłam, okazało się, że bardzo długo siedziałam w złej pozycji przy komputerze i okazało się, że najzwyczajniej w świecie nadwyrężyłam sobie mięśnie, wziełam jakieś leki, poleżałam w domu i przeszło :)
jumelka nie smaruje się żadnymi maściami rozgrzewającymi bez konsultacji z lekarzem i nie wyciągałabym tak daleko idących wniosków, ja miałam taki ból kiedyś w dole pleców, że słabo mi się robiło, w przychodni leżałam jak kłoda i ruszyć się nie mogłam, okazało się, że bardzo długo siedziałam w złej pozycji przy komputerze i okazało się, że najzwyczajniej w świecie nadwyrężyłam sobie mięśnie, wziełam jakieś leki, poleżałam w domu i przeszło :)