Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009****14

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk
akmka 01.07- dziewczynka :)
_karolcia_pf 04.07
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
adziula 14.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
gusia-sierpień/wrzesień
stokrotka15-sierpień/wrzesień
zora1- 30.08
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie, trzeba to wszystko rozłożyć w czasie.
Mam już część ubranek i jakieś tam drobiazgi. W domu remont, potem trzeba będzie pomyśleć jeszcze nad jakimiś meblami - komodami. Łóżeczko mam nadzieję, że trafię z odzysku - pewnie gdzieś w kwiecień/maj. Na sam koniec zostanie wózek i fotelik. Mam nadzieję, że na wszystko starczy kasy :)
My mamy wybrany wózek, łóżeczko już dostaliśmy, ale czeka w piwnicy.
Resztę rzeczy dla maluszka odbiorę w maju od szwagierki i wtedy przejrzę i zdecyduję co jeszcze dokupić.
Kupujemy po trochu, rozłożone w czasie, żeby wydatki nas mniej kopnęły po kieszeni. Metoda się sprawdza :)
jeju wy juz kupujecie ubranka, rozgladacie sie za wozkami, lozeczkami a ja NIC kompletnie nic.nic nie mam, nic jeszcze nie kupilam.
dzis ide na usg wiec moze dowiem sie czy bedzie Zosia czy Kubuś juz sie nie moge doczekac!!!!!!!:)
jutro idziemy na usg, póki sama wyraźnie nie zobaczę co ma Bąbelek między nóżkami to nie uwierzę lekarzowi, wśród znajomych miałam kilka przypadków, że lekarz przez 2-3 usg twierdził, że będzie dziewczynka, a zaraz przed porodem okazał się chłopczyk i odwrotnie
pewniejsze pewnie jest usg 3D, jeszcze pewniejsza własna obserwacja po porodzie ;P
co do przecen - spokojnie, pod koniec marca i w kwietniu zaczną się kolejne przeceny, z ciuszkami wiosennymi, które spokojnie wykorzystamy też latem ;)
ja byłam u dr Olszewskiego( koniec 13 tyg)powiedział że na 100% to mi powie jak urodzę:D ale jest bardziej skłonny że to chłopak, może ptaszek odleci. Mam nadzieję że jak póje na usg połówkowe po świętach to już będzie wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka.
ja wstrzymam się do kwietnia z zakupami. Wtedy już nie będzie zmiłuj i wszystko zamówie. Łóżeczko już też mam upatrzone. Nie mogę się już doczekać :-) to będą moje najlepsze zakupy jakie robiłam w życiu :-D
W smyku też jeszcze niedawno były przeceny, ale też już końcówka.
Teraz już pewnie mało gdzie, najwięcej zawsze w styczniu.
wczoraj bylam w 5-10-15
juz jest malo rzeczy z wyprzedazy (przynajmniej takich na lato) ale dalo rade cos pogrzebac ;))
podpowiedz w jakich sklepach te wyprzedaże?? W środę po usg planuje ruszyć na pierwsze zakupki:))
My rozkładamy wydatki na długo i szafa malucha już w zasadzie zapakowana w podstawową ilość i rozmiar ubranek, przewiduję jedynie jescze jakieś pojedyncze sztuki jak już będzie wiadomo czy panienka czy facecik:) No i począwszy od następnych wypłat zaczniemy już mysleć o łóżeczku, pościeli, wszystkich drobnych akcesoriach i, na sam koniec, pewnie w czerwcu, kupimy wózek.
a odnoscie płci - to w przeciwnienstwie do Jumelki mam nadzieje ze jeszcze to i owo odpadnie ;)))
ja kupuje obranka
choc ostatnio coraz wieksze aby za duzo tych malych nie bylo

no i ostatnie dni wyprzedazy ;)

wczorak obłowiłam spioszki i koszulke - lacznie za 17zł
a dzisiaj 2 koszulki (po 7 złociszy) i spodenki po 2zł (słownie: dwa złote ;)))

oczywiscie wszystko nówka, kupowane w sklepach

a w internecie mam wypatrzona juz mate edukacyjna ( i zadne tam tiny love), 2 gryzaczki+przytulacyki, szmacianke do spania, tanie i naprawde ladne posciele i sliczna zawieszke pluszowa do lozeczka

:))))
Bigbeat: też słyszałam o niej same pochlebne opinie- oby tylko malec był zdrowy.Reszta mnie nie obchodzi
kupujecie coś już dziewczyny? Ja z racji choroby i pobytu w domu mam czas i szukam różnosci w internecie. Macie jakieś fajne strony?
Gosiar,
Brzóska jak wypatrzy to już na bank. Potwierdziła diagnozę poprzedniego lekarza co do dziewczynki u nas i powiedziała, że nie zdarzyło się jej jeszcze w temacie płci pomylić. ;)
Mi na ostatniej wizycie (17 tc) lekarz powiedział że na 90% to dziewczynka - ale mój mąż mu nie uwierzył :) w piątek idę do innego lekarza i zobaczymy czy potwierdzi "diagnozę" pierwszego :)

a propos lekarzy, czy któraś z Was chodziła moze do dr Smutka?
wiecie co? po co lekarze nam cokolwiek mówią skoro nie są pewni w 100%? ja też ide z duszą na ramieniu w czwartek-mam nadzieję, ze Brzóska potwierdzi opinie mojego lekarza co do płci
Ja byłam w 13 wg usg w 14 tygodniu i niby chłopak, potem w 17 tygodniu i ptaszek odleciał;) teraz sama nie wiem i czekam do środyna polówkowe i 4D ;) ODLICZAM GODZINY...
Martku to się chyba nie uda, żebyśmy wszystkie jednego dnia urodziły. Chociaż kto to wie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry