Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009****15

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk
akmka 01.07- dziewczynka :)
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08

link do 14 wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200914-t72695,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jakieś mało aktywne.
Ale jeszcze niedawno więcej się odzywało zawsze
Wystarczy Was na chwilę spuścić z oka a tu już nowy wątek :)
To ja też się pochwalę moim synkiem i wkleję zdjęcie o ile się uda :)

Jak pisałam w którymś wątku wcześniej, ustaliliśmy z mężem imiona. On wybierał dla dziewczynki - Karolina, ja dla chłopca - Dominik. I tak też zostanie :)

image
image
wracając do imion. Dla rozrywki wklejam Wam imiona psujące do osób urodzonych w "naszych" miesiącach i znaków zodiaków.

RAK (urodzeni 22.06-22.07)
Alina Ambroży Anna Antoni Artur Bogumił Bogusław Brygida Błażej Franciszek Halina Helena Henryk Iwona Jan Joanna Józef Kalina Lucyna Maciej Maja Marcin Maria Mariusz Marzena Mateusz Małgorzata Michał Mikołaj Monika Natalia Patryk Piotr Rafał Sylwia Wanda Weronika Władysław Zofia Zuzanna

LEW (urodzeni 23.07-22.08)
Adela Agnieszka Antoni Antonina Bartłomiej Beata Bernard Bolesław Bożena Daniel Dariusz Eugeniusz Ewa Gabriel Hanna Ignacy Irena Jaromir Jarosław Joanna Jolanta Justyna Karolina Kinga Lidia Magdalena Marek Mariola Mariusz Michał Olga Radosław Roksana Roman Ryszard Róża Sebastian Stanisław Stefan Teresa
super widać. Nasz maluch się zasłaniał i ciężko było go zobaczyć. Ale jest zdowy i to chłopiec;) Znowu zmiana planów;) Może uda mi się potem wkleić naszego Krzysia. Wydaje mi się że wdał się w tatusia!
Z ciekawości....ile ważą wasze maluchy na połówkowym? Mój ma 360g. Mi się wydaje mało a lekarz powiedział, że onad normę wg wieku z om.
Mój na połówkowym ważył 380g a tydzień później 450g. Ponoć wszystko jest prawidłowo.
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk
akmka 01.07- dziewczynka :)
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07- chłopczyk /Krzysiu
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08

no to Krzysiu dopisany
a mój "malec" waży 432 g. Ale jak już wspominałam wcześniej jest starszy o 1 tydz. i 4 dni niż wg OM. Wychodzi na to, że to była nasza 2 próba z mężem.
Hej dziewczyny! Tak wam zazdroszczę że już znacie płeć. Ja mam wizytę dopiero 16 marca a usg połówkowe 26 marca. #o marca wybieram sie na usg 3d. Ostatnio mój maluszek znów się nie ruszał na usg i zaczęłam sobie wkręcać że coś nie tak....Lekarz 3x pokazywał mi serduszko ale nic nie widziałam. Potrzebowałam paru dni aby się uspokoić i żeby dotarło do mnie że jest ok. Zastanawiają mnie wasze przeczucia że czujecie że to będzie chłopak czy dziewczynka...Ja nie mam takich przeczuć i jestem kompletnie nieświadoma płci maluszka....
super te wasze zdjecia :)
Trotka a po co Ci przeczucia dotyczące płci? Nie nastawisz się na nic, i będziesz się jednakowo cieszyć jak już się dowiesz :)
Hmm no nie wie teraz, nasz od początku jest starszy tydzień. Widocznie taki jak tata szczuplutki;) Dziś idziemy do naszego gina i jak będzie robił usg to zobacze czy przytył przez trzy dni;) W sumie to j też w ciąży nie utyłam, mam na plus 3 kilo i dopiero zaczęłam przybierać od 2 tygdni. Sama nie wiem jak to robie bo szczupła nigdy nie byłam a w ciąży jem normalnie i nie wymitowałam nawet na początku;) Zmykam się szykować i jadę do lekarza podglądnąć synusia;)
w wyniku totalnych nudów podjechałam sobie do Klifu i przeszłam przez Cubusa, H&M, Mothercare - mam dziwne uczucia :/
wspomnę, że ceny są kosmiczne (oczywiście mówię o ciuszkach), ale zauważyłam jedną rzecz :
jako, że już się dowiedziałam jaką płeć ma nasz kochany Bąbelek zaczęłam przeglądać ciuszki dla chłopców - działy chłopięce są takie ciemne, kolory wg mnie ponure (same zielenie, granaty i to w ciemnych odcieniach), a dział dla dziewczynek bije po oczach - sama biel i róż, które odbijają światło i sprawiają wrażenie jaśniejszego kąta, że już nie wspomnę, że dla dziewczynek jest większy wybór (sukienki, spódniczki, tuniczki, bluzeczki, wszystko w przeróżnych krojach i zestawieniach kolorystycznych)
w końcu nic nie kupiłam, poczekam na przeceny, które mam nadzieję zaczną się pod koniec marca lub w kwietniu, jeszcze się nam nie pali ;)
karolcia masz rację, ja ostatnio próbowałam coś kupić dla mojego chrześniaka ( 4 miesiące ) i dupa ! pomijam, że kolory tak jak piszesz nijakie to jeszcze jest ich dużo mniej :(
karolcia masz rację, ja ostatnio próbowałam coś kupić dla mojego chrześniaka ( 4 miesiące ) i dupa ! pomijam, że kolory tak jak piszesz nijakie to jeszcze jest ich dużo mniej :(
hejka:) dawno mnie nie było a tu już nowy wątek:)
ehh ja też nie mogę doczekać się usg połówkowego chociaż mi jeszcze troszkę zostało, około 1,5 msc
Mi jest naprawdę bez różnicy czy chłopczyk czy dziewczynka oby tylko było zdrowe
witam się weekendowo :-)
Demolka masz rację, że zdrowie maleństwa najważniejsze. I tak będziemy kochać wszystko co nam się urodzi.
Ja mam dzisiaj obsadzanie parapetów. Chciałąm zmienić tylko w pokoju dla małago-a potem wyszło, że będziemy zmieniać wszędzie. Także szykuje się dziś u mnie niezły bajzel.
Ale już za tydzień pojadę i zamówię meble dla bąbla. Tym bardziej, że vox ma teraz przeceny.
Nie mogę się już doczekac kiedy ten jego pokoik będzie gotowy :-D
Dzieńdoberek :))
Wróciłam z zakupów i ogarniam teraz trochę chatkę, jedzonko montuję i piekę Rafaello :))
Jak tachałam siatkę z zakupami to się zaczęłam zastanawiać czy z wózkiem będzie wygodniej, bo nie trzeba będzie nosić zakupów tylko się będą wozić :) Ale jak popatrzyłam na krawężniki, nierówności na chodnikach to zwątpiłam...zobaczymy.

Gosiar, aż Ci zazdroszczę urządzania pokoiku :) My nie jesteśmy na swoim, mamy dwa pokoje i miejsce dla malucha urządzamy w naszej sypialni na razie, już przemeblowaliśmy tak żeby łóżeczko się zmieściło i dodatkowa komoda i myślę co na kawałek ściany rzucić obok łóżeczka.
dziś oficjalnie się złamałam i kupiłam pierwszą rzecz dla dzieciaczka;) a obiecywałam sobie że się nie dam i wyczekam przynajmniej do czerwca..
buziaki dla współmamuś w ten sobotni słoneczny dzień
witam Was również weekendowo :)
mąż dzisiaj pracuje wyjątkowo do późnego wieczora, a ja sprzątam i troszkę się nudzę :/
wczoraj wieczorem byliśmy w kinie - Bąbel tak szalał na skutek głośnych dźwięków (strzałów, wybuchów), że jestem pewna na 100%, że już słyszy :)
a ja stwierdziłam, że od poniedziałku wracam do pracy i jeszcze nie idę na dłuższe zwolnienie (przynajmniej nie w marcu), bo pogoda jeszcze niespecjalna, a ja sobie nie mogę znaleźć miejsca w domu :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry